Dolné Rudiny-kôš-chýbajúci

Zodpovednosť za riešenie: Žilina

Uzavretý
meno
Lenka 26. marca 2019

Dobrý deň,

chcem sa spýtať, či by bolo možné umiestniť kontajnery na zber triedeneho odpadu na ulicu Dolné Rudiny. Konkrétne v budove 'Duvoks' sídlia tri firmy a kontajnery na triedeny zber tu chýbajú.

Ďakujem.

Kováčiková

27. marec 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet. Právnické osoby a fyzické osoby, ktoré sú oprávnené podnikať si musia odpad, ktorý vzniká pri ich podnikateľskej činnosti riešiť vo vlastnej réžii, cez oprávnenú spoločnosť. Mesto teda nemôže zabezpečiť dodávku zberných nádob na triedený zber, to zabezpečujeme len pre fyzické osoby s trvalým pobytom na území mesta. Mesto Žilina.
Kto? Odbor životného prostredia MsÚ Žilina

Martina Žureková, Odbor tlačový a zahraničných vecí, MsÚ Žilina
29. marec 2019

Jozef

skôr Vozík parkujúci bez poplatku za užívanie verejného priestranstva
13. september 2019

Matej

Vazena samosprava,
upozornujem, ze nejde o odpad vznikajuci v podnikatelskej cinnosti. Ide o odpad, ktory vytvoria zamestnanci spotrebovanim napr. balenej vody (v plastovych flasiach), ktoru im poskytuje zamestnavatel. Zamestnanci nemaju kam plasty triedit, tak ich musia vyhadzovat do zmesoveho odpadu. Je to skoda.
07. október 2019

Matej

Ako tak pozeram, podnet je "uzavrety" a to je koniec. Mimochodom, v budove nasej firmy su aj byty. Ich obyvatelia nie su povinni triedit odpad?
Hlavne nabuduce nezabudnite vyplakavat do medii, ako Slovensko patri k poslednym krajinam v podieli separovaneho odpadu k celkovemu odpadu. Tu by ludia aj triedit chceli, ale sa im v tom vsemozne brani.
24. november 2019

Lenka Kováčiková

Dolné Rudiny-kôš-chýbajúci

Dobrý deň,

chcem sa spýtať, či by bolo možné umiestniť kontajnery na zber triedeneho odpadu na ulicu Dolné Rudiny. Konkrétne v budove 'Duvoks' sídlia tri firmy a kontajnery na triedeny zber tu chýbajú. Odpad nie je z podnikateľskej činnosti firiem ale ide o odpad, ktorý produkujú zamestnanci (napríklad plastové fľaše z vody, ktorú zamestnancom zabezpečuje zamestnávateľ). V budove sa nachádzajú aj byty, preto si myslim, že nádoby na triedený zber by tu mali byť.

Ďakujem.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania