Vysokoškolákov-rozpadávajúce sa nástupište a obrubníky

Zodpovednosť za riešenie: Žilina

Uzavretý

Rozpadávajuce sa nástupište MHD-obrubníky na zastávke Rosinská, VÚVT v lesoparku

Poznámka administrátora:
Vyjazdené koľaje boli nahlásené v samostatnom podnete:
https://www.odkazprestarostu.sk/zilina/podnety/96731/vysokoskolakov-vyjazdene-kolaje-na-zastavke-vuvt

02. apríl 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet. Podnet bol zaevidovaný do poradia a bude riešený postupne v závislosti na finančných a kapacitných možnostiach spoločnosti, ktorá pre mesto Žilina vykonáva opravy a údržbu komunikácií.
Kto? Odbor dopravy MsÚ

Martina Žureková, Odbor tlačový a zahraničných vecí, MsÚ Žilinaz
03. apríl 2019

Matúš 👍

Ak sa to bude opravovať, bolo by vhodné nástupište spraviť rovnako ako sa v súčasnosti rekonštruujú zastávky po celom meste (kasselský obrubník, vodiaci pás pre nevidiacich, CB kryt vozovky), nech je uniformita v zastávkach. Na to treba ale projekt. No či radšej naň nepočkať a opraviť to až neskôr, ako to teraz opraviť obyčajným obrubníkom a asfaltovým povrchom chodníka a zafixovať tak stav na X rokov?
04. apríl 2019

Roman Šimo

V pláne je rozšírenie cesty od Žilpa až práve po túto križovatku. Keďže ale to nevyzerá s finančným krytím parvdepodobne ružovo, súhlasím s tým, že zastávku treba zrekonštruovať a v najlepšom prípade ju obnoviť tak, ako tie v meste. Doteraz bol tento kút akoby zabudnutým miestom. Časom, by sa mohol nadpojiť aj chodník priamo do lesoparku, čím sa môže uľahčiť prístup ľudí aj z ostatných kútov Žiliny do tejto oddychovej zóny. Na druhej strane, môže byť takto odľahlá autobusová zastávka väčším terčom vandalov a ich podobným...
11. apríl 2019

Matúš 👍

Môže sa zrekonštruovať len nástupište + rozšíriť plochu o miesto budúceho prístrešku, no prístrešok neosadiť. Potom tam nebude čo rozbiť, maximálne označník zastávky. No bolo by to nachystané aspoň.
18. júl 2019

Matúš 👍

Aktuálny stav. Obrubník zarastený.
19. júl 2019

Odkaz pre starostu

Dobrý den,
podnet opätovne preposielame samospráve.

Matúš Sedlák
Odkaz pre starostu
[email protected]
19. júl 2019

Roman Šimo

Nastoľuje sa teraz otázka, či to nevyzerá lepšie s tou trávou alebo s tými obrubníkmi vhodnými pomaly aj na výmenu. Tá tráva ale asi naozaj by nemala byť takto rozrastená. Avšak podobných lokalít je v meste viac.
18. január 2020

Matúš 👍

Zatiaľ bez zmeny, ale platí, že radšej s tým nič nerobiť, ak by sa to nemalo prispôsobiť štandardom, ktoré majú zmodernizované zastávky.
18. január 2020

Matúš 👍

Inak, na zastávke sa už roky nachádza prázdny stĺpik. V Googli ešte s reklamou. Ale to je na nový podnet.
19. január 2020

Roman Šimo

Tiež som nad tým rozmýšľal na čo ten stĺpik má slúžiť. Ak nie je potrebný, môže sa dať odstrániť.
22. január 2020

Matúš 👍

Mohol by tu byť v budúcnosti možno nový vstup do lesoparku. Poloha je dobrá, autobusy sa dajú na túto zastávku presmerovať, aby slúžila zastávka aj na tento účel.
22. január 2020

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,
podnet sme opäť poslali samospráve s otázkou na aktuálny stav a upozornením na stĺpik.

S pozdravom
administrátor Odkazu pre starostu pre Žilinu
21. marec 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet. Vzhľadom na veľké množstvo podnetov a obmedzené finančné prostriedky vyčlenené na rekonštrukcie a opravy komunikácií sme podnet zaevidovali a do budúcna zvážime jeho realizáciu. Podnet uzatvárame na portáli Odkaz pre starostu. Ak budete chcieť opätovne riešiť podnet, zadajte ho prostredníctvom webovej stránky mesta Žilina - ikona Podnet pre mesto. Mesto Žilina

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania