Borová-vandalizmus-graffiti

Zodpovednosť za riešenie: Iný subjekt

Uzavretý

Celá budova kde je Coop, je znečistená+ podchod

01. apríl 2019

Jozef

Nesídli kdesi vedľa na Limbovej vysunuté pracovisko MP Žilina? Kde sú kamerové zábery napr. aj zo ZŠ Gaštanová? Kamery pomaly na každom kroku a rohu budovy a nikto nič nevyšetrí? No keď sa v noci spí asi ťažko niečo vyšetriť, alebo chytiť priamo pri čine...
02. apríl 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet. V tomto prípade sa nejedná o majetok v správe mesta. Predmetná budova je v súkromnom vlastníctve, je evidovaná na liste vlastníctva č. 5876, kde sú zapísané fyzické osoby (vlastníci jednotlivých bytov a spoluvlastníci spoločných priestorov), preto je potrebné kontaktovať majiteľov.
Kto? Odbor právny a majetkový MsÚ Žilina

Martina Žureková, Odbor tlačový a zahraničných vecí, MsÚ Žilinaz
12. apríl 2019

Matúš

Tak to je pekne odveci. Malo by byť za to zodpovedné bytové družstvo. Jedna z možností, ako vyriešili grafitti v podchodoch na Vlčincoch bol napríklad street-art. Mimochodom tí ľudia by sa tam v noci možno nezdržiavali, keby sa tam svietilo..
09. január 2020

Matej Čiernik

Bývam nad tým podchodom, vlastne som spoluvlastníkom domu, na ktorých vtipná pani hovorkyňa mesta, ktorému platíme dane a mestských policajtov, odkázala. Je to zhromaždište miestnych povaľačov, priamo oproti kancelárii mestskej polície v škole. Občas tam pozametám rozbité fľaše a špaky, ale uznajte - nie je mojou, ani iného z vlastníkov povinnosťou tento podchod strážiť. Alebo že by sme to vyriešili ako zvyknú úrady - proste to zahradili :-)))) a ľudia, choďte dokola?
(Ináč sa tam aj svieti - cez okná obchodu.)
15. august 2021

Roman Šimo

Nepredpokladám, že zmena nastala.
13. november 2021

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

momentálne nevieme pokračovať v riešení podnetu, nakoľko nemáme informáciu, kto túto budovu spravuje. V prípade, že viete zistiť kontakt na správcu, radi podnet znovu otvoríme a prepošleme zodpovednému subjektu.

Ďakujeme za spoluprácu,

Barbora Peregrim
Odkaz pre starostu
[email protected]
13. november 2021

Matej Čiernik

Hlásim sa ako jeden z desiatok spolumajiteľov budovy. Pokiaľ si v Odkaze pre starostu myslíte, že máme namiesto mestskej polície, ktorá má úradovňu o 50 metrov ďalej, strážiť podchod, tak tento podnet radšej uzatvorte.

Obávam sa však, že v prípade Mesta Žilina fungujete zbytočne, nakoniec, podnetov by sa našlo, ale škoda posielať. Mesto Žilina na ne, slušne povedané, nereaguje. Z nemenovaného zdroja som sa dokonca dopočul, že "ten Odkaz im bol čert dlžen". (Asi naozaj - zaťažuje im hovorkyňu. Ináč sa s podnetmi asi nikto nezaoberá)
15. apríl 2022

Michal Višňovský

3 roky od podania podnetu. Už pomaly strácam nadej , že sa toto vyrieši
15. apríl 2022

Matej Čiernik

Ako obyvateľ predmetného domu Vám dám Vám dobrú radu: nezaoberajte sa tým. Aj my sme si už zvykli. Posprejované steny sú menší problém, väčší sú pijani a feťáci, ktorí tam postávajú a neporiadok po nich. Ten občas niekto uprace, väčšinou panie z obchodov. Pomočené okolie vchodov vadí viac, ale kto to ustráži? Súčasné vedenie mesta sa síce stará o ochranu životného prostredia nielen v meste, ale snáď aj na celej planéte a možno aj je neskorumpovanmé, ale čo sa týka riešenia denných problémov občanov je úplne neschopné. To isté platí o poslancoch za Solinky. (Radšej porozmýšľajme, koho nového budeme voliť na jeseň :-)
17. apríl 2022

Roman Šimo

Alkoholom poznačené je hádam každé žilinské sídlisko. Roky sa tento problém toleruje. Mestská polícia sa akoby takýmto lokalitám vyhýba. Samozrejme je to hlavne na nás obyvateľoch. Je to ale aj naša spoločná vizitka. Obávam sa, že ani zmena vedenia mesta nemusí priniesť zmenu. Aspoň zatiaľ som nespozoroval, žeby sa niekto z miestnej "smotánky" tejto témy chytil. Príliš veľa ľudí má možno na seba väzby.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.