Pri Celulózke-chodník-chýbajúci

Zodpovednosť za riešenie: Žilina

Uzavretý

Chybajúci chodník pri Autodieloch Hreus

05. apríl 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet. V súčasnosti neuvažujeme s vybudovaním chodníka v uvedenej lokalite z dôvodu vysokých finančných nákladov. Mesto Žilina.
Kto? Odbor dopravy MsÚ

Martina Žureková, Odbor tlačový a zahraničných vecí, MsÚ Žilina
08. máj 2019

Roman Šimo

Chodník sa síce teraz neplánuje, ale bolo by dobré tento neveľký úsek dokončiť. Bolo, by taktiež ideálne skultúrniť prechod chodcov od križovatky Rosinská až po križovatku Košická. Vyzerá, že základy tam sú. Trošku prehĺbiť a zarovno s obrubníkmi vyasfaltovať, prípadne vydláždiť. Mesto aj tak bude skôr či neskôr musieť riešiť katastrofálny stav chodníka na celej tejto ulici.
06. jún 2019

Roman

Podmienky na prepojenie chodníka z križovatky smerom k obytným domom, sú myslím nie najhoršie. Takže mesto, keď bude mať možnosť, bolo by dobré tento relatívne krátky úsek, v podstate dokončiť. Keď sa dokázala porovnateľná dĺžka a to aj so zábradlím urobiť na Solinkách, nemusí byť toto v ďalšom období problém. Je to predsa dosť využívaná lokalita obyvateľmi Žiliny.
20. august 2019

Miroslav Gabriš

Bolo by vhodné dokončiť túto krátku časť chodníka, keď už mesto tak propaguje alternatívnu dopravu, kde patrí aj chodenie peši. Zároveň by bolo dobré spraviť od Metsa po odbočku na vodné dielo nejakú cyklotrasu, lebo cesta je dosť vyťažená, chodenie bicyklom po chodníku, ktorý je úzky a nie v dobrom stave, tiež nie je bezpečné.
07. marec 2021

Roman Šimo

Po čase mi nedá opäť pripomienkovať tento podnet a hlavne vyjadrenie mesta z 5.4.2019. Ten chodník tam je potrebné vybudovať. Chodím tadiaľ často a z praxe viem, že opodstatnenie to má.
15. apríl 2021

Viera Trpišová

časť bez chodníka
15. apríl 2021

Viera Trpišová

Myslím, že by bolo potrebné dobudovať chodník, rovnako zrekonštruovať už existujúce ale rozbité chodníky v okolí. Chodci, korčuliari a deti nemajú bezpečný prechod. Rovnako cyklisti sú ohrozovaní hustou premávkou.
01. september 2023

Roman Šimo

Bolo by možné opätovne po určitej dobe preposlať samospráve, či by predsalen neprehosnotilo postoj z minulosti? Neexistuje logický dôvod, prečo by chodník tam dobudovaný nemal byť.
04. september 2023

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,
podnet sme opäť preposlali samospráve.

S pozdravom
administrátor Odkazu pre starostu pre Žilinu

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania