Národná-osvetlenie-nefunkčné (podchod na stanicu)

Zodpovednosť za riešenie: Žilina

Vyriešený

Pri východe z podchodu zo železničnej stanice na Národnú vyjdete hore schodmi do tmy. Svetlá na výstupe z podchodu vyzerajú ako nové, ale ešte som ich nevidel svietiť.

05. apríl 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet. Osvetlenie je nefunkčné z dôvodu nevyhovujúceho technického stavu podchodu na Národnej ulici. Situáciu sme sa pokúšali riešiť, ale kvôli zatekaniu pri daždivom počasí nie je možné zabezpečiť trvalú funkčnosť osvetlenia. Vzhľadom na plánovanú rekonštrukciu podchodu neuvažujeme o oprave v dohľadnej dobe. Bude to riešené pri celkovej rekonštrukcii, ktorú budú realizovať Železnice SR v rámci projektu modernizácie železničného uzla Žilina. Mesto Žilina.
Kto? Odbor dopravy MsÚ

Martina Žureková, Odbor tlačový a zahraničných vecí, MsÚ Žilina
05. apríl 2019

Vladimír

Tak tam provizórne natiahnite jedno vodotesné svietidlo alebo niečo (LED) na 12 V
19. júl 2019

Matúš 👍

Pri výstupe z podchodu ozaj nevidno pod nohy ani na hrany schodov. Bolo by to dobré vyriešiť aspoň nejakým LED pásikom. Ak by aj ŽSR vyhlásili dlhoočakávané VO tento rok, pri všetkých odvolaniach môže trvať aj vyše roka. Na práce na podchode tak môže prísť kľudne až v roku 2021.
20. september 2019

Roman Šimo

Stále je to nefunkčné?
07. október 2019

Vladimír

nefunkčné
04. november 2019

Roman Šimo

Prebieha diagnostika podchodu. Či však do toho bude spadať aj osvetlenie, nevedno. V rámci pripravovanej rekonštrukcie stanice sa dá hádam všetko do normálneho stavu. Dovtedy by ale osvetlenie fungovať malo, ak teraz nefunguje. Je to predsa vstupná brána do centra mesta.

https://www.zilinak.sk/prispevky/13126/dnes-zacina-diagnostika-stavu-zeleznicneho-podchodu-na-hviezdoslavovej-chodcov-caka-obmedzenie
25. november 2019

Vladimír

Vaše diagnostikovanie podchodu neprinieslo žiadny výsledok! Dnes o 17,40 spadol dole hlavou dole schodmi mladý muž na oceľovú kolajnicu pre bycikle, ktorá je cca 50 cm od steny. Ak vojdete z boku do podchodu do tej tmy vôbec ju nezaregistrujete, a čo starší ľudia? Dokedy to chcete takto nechať? To nie ste schopní natiahnuť tam 12V a dať LED svetlá???
25. november 2019

Roman Šimo

Pripájam sa k tomu, že ak ten stav je havarijný, je potrebné to riešiť urgentne a to aspoň bezpečným dočasným riešením. Za posledné obdobie som zaregistroval úrazy na základe stavu verejného priestoru. Dúfam, že pán nemá vážne poranenie.
27. december 2019

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,
podnet sme opäť preposlali.

S pozdravom
administrátor Odkazu pre starostu pre Žilinu
07. apríl 2020

Roman Šimo

Vie niekto posúdiť zmenu?
27. máj 2020

Roman Šimo

Dobrá správa zo strany pána primátora.
27. máj 2020

Vladimír

Svetlá na vstupe z Národnej dodnes nesvietia! A keďže projekt sa ešte len zadáva, nebudú aspoň 3 roky. Obdivujem vedenie mesta, že je s týmto stavom spokojné a od apríla 2019 neurobilo nič. Pritom dočasné riešenie je jednoduché - niekoľko LED svietidiel alebo LED pásov na 12V. Bohužiaľ ste absolútne nezodpovední alebo neschopní!
27. máj 2020

Roman Šimo

Áno, samozrejme do doby rekonštrukcie, musí byť zabezpečená bezpečnosť. Projekt môže aj nemusí sa stať skutočnosťou. Veľa projektov vzniklo na papieri a doposiaľ sa čaká na výsledok. I vďaka rôznym posunom v termínoch.
12. november 2020

Roman Šimo

Železničná stanica a jej súčasti vraj nie sú súčasťou aktuálnej zmluvy. Smutná správa. Musia sa nájsť zdroje samostatne.
12. november 2020

Matúš 👍

Podchod by ale mal byť našťastie súčasťou. Minimálne polovica v správe ŽSR.
12. november 2020

Roman Šimo

Dáva to logiku, aby to bolo realizované s koľajiskom naraz. Len či obidve časti - mestská a ŽSR budú realizované v rovnakom čase. Inak bude zaujímavé prechádzanie z jedného sveta do druhého.
27. február 2021

Roman Šimo

Na ostatnom mestskom zastupiteľstve sa riešila, dá sa povedať okrajovo téma rekonštrukcie tohto podchodu. Keďže však realizácia je nutná čo najskôr, nebude to asi tak, ako by sme si všetci predstavovali. Súvisí to s tým, že jednotlivé stavby nie sú zaradené v jednom celku. Tým myslím časť podchodu patriaci mestu, samotná železničná stanica, železničná trať a pridružené stavby či predstaničné námestie. Všetko ale musí samozrejme nadväzovať v budúcnosti. Vidím, že tam to smeruje. Ukáže čas. Treba len veriť v dôstojný tento vstup i výstup z mesta/do mesta. Čo som zaevidoval, tak reálne kontúry naberá práve rekonštrukcia podchodu (Národná ul.) a predstaničné námestie pod hlavičkou ÚHA. V týchto dňoch vraj pracovná skupina má jednať aj o železničnej stanici s ŽSR. Dúfam, že som napísal tieto údaje stručne ale správne.
19. november 2021

Matúš 👍

Vyriešené.
19. november 2021

Vladimír

Áno, po 2,5 roku vyriešené.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania