Jána Kovalíka-čierna skládka a odpadky

Zodpovednosť za riešenie: Žilina

Vyriešený

Za Vuralom smerom k Bôrickemu parku, neskutočný neporiadok, všade samé haldy smetí...ono to, ale je neskutočne od samotnej Billy.

03. apríl 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet. Vyčistenie zabezpečíme prostredníctvom aktivačných pracovníkov. Je smutné, že takto niektorí obyvatelia mesta znečisťujú verejné priestranstvá. Práve lokalitu pri obchodnom dome Billa sme dňa 3.4.2019 čistili.
Kto? Odbor životného prostredia MsÚ Žilina

Martina Žureková, Odbor tlačový a zahraničných vecí, MsÚ Žilina
05. apríl 2019

Jozef

Smutné je to, ako ďaleko sa to nechalo zájsť...
10. apríl 2019

jano

Bohužiaľ je to životný štýl niektorých spoluobčanov.Plechovka,PET fľaša,obal z cigariet,ohorky,vreckovka všetko ide na zem.Koše ani nehľadajú.Keď ich upozorníte,ešte Vám nadajú.
31. august 2019

Matúš 👍

Bola lokalita vyčistená? Vedel by to niekto overiť?
31. august 2019

Miroslav Remšík

Nič 0 bodov...vidím, že obrovský problém vyriešiť triviálny problém v tomto meste🙈🙈🙈a to samotnú čistotu mesta.
01. september 2019

Roman Šimo

Jedným z problémov prečo sa nedeje často náprava, je aj to, že je určite nedostatok ľudí, ktorí by to vykonali. S tým musíme ale bojovať vo všetkých oblastiach života. Musí teda mesto na to reagovať. Zastavil sa čas, keď sú prázdniny? Nemôžeme predsa byť dennodenne vystavení pohľadu na odpad vo verejnom priestore. Je nespochybniteľné, že si za súčasný stav veľa krát môžeme aj my samotní obyvatelia.
08. september 2019

Matúš 👍

V tom prípade by bolo vhodné aj tento podnet zaslať samospráve zas.
20. marec 2020

Matúš 👍

Stále bez zmeny?
23. marec 2020

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,
podnet sme opäť poslali samospráve.

S pozdravom
administrátor Odkazu pre starostu pre Žilinu
29. október 2020

Roman Šimo

Mesto vysídlilo túto lokalitu. Netvrdím, že vtedy to bol "raj na zemi". Nebol, no v súčasnosti sa v tejto časti Žiliny nachádza "časovaná bomba". Skládka, ktorú je nutné čo najskôr podľa možností odstrániť. Nečinnosťou v minulom období sa stáva stav kritický. I po prípadnom vyčistení sa pravdepodobne všetko bude opakovať, ak sa neurobia potrebné opatrenia. Napríklad ohradenie dotknutých pozemkov.
30. október 2020

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,
podnet sme opäť poslali samospráve.

S pozdravom
administrátor Odkazu pre starostu pre Žilinu
30. október 2020

Roman Šimo

Aj tieto skrine sú už v podstate odpad a súvisí to celkovo s týmto problémom.
https://www.odkazprestarostu.sk/zilina/podnety/93900/culenova-nefunkcne-rozvodne-skrine
10. december 2020

Roman Šimo

Čoraz horší stav. Odpad len pribúda. Informoval som minule aj predsedníctvo Komisie ŽP, že stav je tam alarmujúci. Takáto skládka v strede mesta, je hanbou nás všetkých jeho obyvateľov.
12. december 2020

Rado

Čierna skladka pri zrejme na čierno obývanom dome, pri vstupe do domu masívny neporiadok a v jeho blízkosti raz vrak auta, teraz starý karavan, stavebný odpad, elektroodpad...
25. február 2021

Roman Šimo

Ľudia riešia politiku, ktorú často ani zo svojej pozície nedokážu ovplyvniť a je to len hra s nami voličmi. Oveľa viac dokážeme meniť priestor, v ktorom sami priamo žijeme či je lokalitou našich prechádzok. Tento priestor pri Vurale nám dáva zrkadlo pred naše tváre. Musí sa to dostať až do takého stavu? Prečo? Mentalita národa sa bude asi meniť ťažko. Budú sa musieť jedine nastoliť náročnejšie a nákladnejšie riešenia. Jedno z nich, je určite oplotenie
25. február 2021

Roman Šimo

Koncom októbra r. 2020 som sa obrátil na predsedníctvo Komisie ŽP Mesta Žilina. Zatiaľ nemám informáciu o stave riešenia.
25. február 2021

Miroslav Remšík

Toto je jedna hanba mesta, ale ani sa nedivím...stačí si prejsť mesto od centra až po sídliska🙈🙈🙈
25. február 2021

Roman Šimo

Je to žiaľ hanba nás všetkých. No, samozrejme niekto tento stav dopustil. Je to akoby sme volali do tunela Višňové a nikto z druhého konca nereaguje. Dostalo sa to naozaj už do veľmi zlého stavu a riešenie z mesta musí prísť dôsledné, aby po prípadnom vyčistení týchto pozemkov sa odpad tu nedarilo voziť v tak hojnom počte. Plány boli a postupne sa vytratili. Ľudí vysťahovali a čo potom...?
28. február 2021

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,
podnet sme opäť poslali samospráve.

S pozdravom
administrátor Odkazu pre starostu pre Žilinu
16. marec 2021

Robert Janikovský

Juraja Papánka-neporiadok a odpadky-neporiadok vo verejnom priestranstve

Dobrý deň, bývam na blízkej ulici (A. Rudnaya) a často prechádzam touto lokalitou, ktorá je zrejme v sanačnom pásme.
Viem, že je to vina neporiadnych (a neprispôsobivých) občanov, to ale neznamená, že mesto nemá udržiavať poriadok aj v tejto lokalite.
Bolo by vhodné pristaviť tam kontajner a vyčistiť okolie aj za cenu, že poriadok tam nevydrží večne...
Ďakujem za vaše stanovisko a vyriešenie podnetu.
16. marec 2021

Roman Šimo

Vyčistiť a oplotiť. Jediná šanca na trvalo udržateľný vyhovujúci stav. Alebo nech mesto tam postaví v nasledujúcom období nájomné byty. Kedysi sa to tam myslím plánovalo.
05. apríl 2021

Peter

V okolí bývalého Vuralu je hrozný neporiadok. Tvoria sa tam čierne skládky. Bolo by vhodné zvážiť aspoň dočasné oplotenie pozemku.
05. apríl 2021

Roman Šimo

Dlhé mesiace bez riešenia, prinášajú iba navyšovanie problému v tejto lokalite. Akoby nechcel nikto prijať za toto zodpovednosť. Bývalé vedenie mesta a poslanci či súčastné vedenie mesta a poslanci.
06. apríl 2021

Roman Šimo

Už sa to začína možno aj pri dome bližšie ku Kraskovej ulici. Mohlo mesto dať tie drevenice do krátkodobého prenájmu, nech to nechátra. Ťažko ale povedať, aké typy obyvateľov by tam prebývali.
13. apríl 2021

Peter Chromiak

V okolí Vuralu je množstvo neporiadku na mieste neobývaných a zlikvidovaných domov. Bolo by vhodné uvedenú lokalitu oplotiť dočasným oplotením ako sa používa pri stavbách.
13. apríl 2021

Roman Šimo

Mesto to nedomyslelo. Keď vysťahovali, mali areál zabezpečiť. Čakal som viac aj od Komisie ŽP pri MZ. Neviem do akého štádia sa to dostalo, keď pozorovať stále len zmenu k horšiemu..
19. apríl 2021

Michal Višňovský

Skládka sa čoraz viac zväčšuje
21. apríl 2021

Roman Šimo

Podľa informácii, ktoré mám, tak pracovníci z MÚ navštívili túto lokalitu až v uplynulých dňoch či týždňoch. Dôvodom bol ale vraj človek bez domova, ktorý tam prebýva. Do detailov to ale nepoznám. Uvažuje sa aj o brigáde, no kto si vezme na zodpovednosť bezpečnosť. Nevieme v akom stave sú budovy a v odpade tiež môže byť všeličo. Jedine zrovnať so zemou a naložiť na nákladné autá.
30. apríl 2021

Peter Chromiak

Kraskova-neporiadok a odpadky-neporiadok vo verejnom priestranstve

V okolí Vuralu na mieste zbúraných domov je veľký neporiadok. Fotky boli vyhotovené 13. apríla 2021.
13. marec 2022

Roman Šimo

Overenie stavu podnetu - podnet zatiaľ nebol vyriešený
15. marec 2022

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,
podnet sme opäť preposlali samospráve s upozornením na aktualizáciu.

S pozdravom
administrátor Odkazu pre starostu pre Žilinu
09. máj 2022

Roman Šimo

Niekde som videl foto z čistenia tejto lokality. Časť odpadu nie je už na pôvodnom mieste. Opustený dom, je však stále najväčším "symbolom" skládky.
10. máj 2022

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,
podnet sme opäť preposlali samospráve.

S pozdravom
administrátor Odkazu pre starostu pre Žilinu
13. jún 2022

Roman Šimo

Boli zdemolované staré domy v tejto lokalite a časť odpadu už odvezená. Samozrejme ešte k doriešeniu toho chýba veľa. Je to však pozitívny signál...
21. jún 2022

Roman Šimo

Väčšina odpadu bola odstránená. Za to veľká vďaka. Videl som nejaký odpad (káble) už iba pri ceste vedľa Vuralu. Ktovie koľko vydrží táto lokalita aspoň v súčasnom stave.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania