Dlhá-riešenie dopravnej situácie-dopravu spomaľujúce

Zodpovednosť za riešenie: Iný subjekt

Neriešený
meno
Ján Čerňan 10. apríla 2019

Doprava zo Žiliny cez Bytčicu v smere na Rajec. V špičke sa tvoria neúmerné zápchy. Prirodzene sa doprava spomalí za križovatkou pri metre,pretože je tam semafor a dva rychle pruhy sa zlučujú do jedného, no dopravu najmä spomaľujú vozidlá odbočujúce z hlavnej cesty vľavo do ulíc Antona Bielka a Bystrická pričom musiať dať prednosť proti-idúcim vozidlám. Toto by sa dalo vyriešiť zákazom odbočenia, pričom by mohli títo vodiči odbočiť neskôr pri kultúrnom dome v Bytčici, kde je možnosť obísť odbočujúce vozidlá. Doprava na tomto úseku by sa dala zrychliť ďalšími spôsobmi, ktoré sa ale nedajú popísať 800 znakmi :D Ak je záujem tento problém riešiť, rád budem asistovať.

S pozdravom,
Ján Čerňan

11. apríl 2019

Timea Krupova

Aj tam je možnosť obísť vozidlá. Keby sa spevnil okraj vozovky tak by to bolo ešte lepšie. Ale tam bývajú ľudia a je neekologicke a nelogické aby si obchádzali pol dediny len aby sa dostali domov. Pričom problémom je to iba v špičke. Ak už nejakú značku tak jedine prejazd zakázaný. Poprípade zákaz odbočenia, ale nie pre rezidentov.
12. apríl 2019

Matúš

Súhlasím s predchádzajúcim komentárom. Určite najideálnejšia možnosť je vybudovať ten odbočovací pruh, len v tomto prípade by naň nebolo miesto. Skôr by som tam vybudoval normálny chodník a osadil ten zákaz odbočenia, ktorý platil len vo vymedzenom čase. Nemá zmysel aby tam ten zákaz bol stále lebo 90% dňa sa na tom mieste kolóna netvorí.
13. apríl 2019

Branislav

Ešte lepšie riešenie je, aby sa zrušila tranzitná cesta cez Antona Bielka, kde ľudia stále odbočujú z hlavnej cesty (alebo idú y Rosiny) a doslova letia po ulici ako čuňatá. Stačí vrátiť zákaz prejazdu smerom z Rosiny po ulici Ametystová. Ďalej osadiť minimálne ďalší retardér na ulici Antona Bielka a hneď sa zníži rýchlosť a frekvencia na prejazd.
16. apríl 2019

Odpoveď samosprávy

Samospráva uviedla, že zodpovedným subjektom je: Slovenská správa ciest.
19. apríl 2019

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,
podnet bol preposlaný SSC.

Juraj Hurný
Odkaz pre starostu
[email protected]
17. jún 2019

Michal

hej a my čo tam bývame tak budeme obchádzať celú Bytčicu lebo "geniálny nápad"...ak ste tak za obchádzky tak si to môžete obchádzať na Rajec cez Rosinu,Višňové a Turie,poprípade ešte lepšie,cez Považskú Bystricu...howgh
20. január 2020

Roman Šimo

Zatiaľ tradične bez odpovede SSC.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.