Čajakova-parkovanie-problémové

Zodpovednosť za riešenie: Žilina

Uzavretý
meno
Lukáš Podolan 16. apríla 2019

Tieto konkrétne autá pravidelne parkujú na tomto mieste bez rezidentských kariet. Mestká polícia ich pravidelne ignoruje aj keď sú vyzvaní na ich kontrolu. Tieto autá tam stoja pravidelne počas víkendu a v počas týždňa približne od 18:00-6:00.
Prečo obyvatelia tejto mestkej časti máme povinnosť platiť za rezidentské karty, ak to pre týchto "vyvolených" neplatí a nikdy nie sú riešený.

26. apríl 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet. V takýchto prípadoch odporúčame občanom, aby ihneď kontaktovali mestskú políciu Žilina, ktorá môže prípadný priestupok riešiť priamo na mieste. Problémy s parkovaním sú časté a hliadky mestskej polície vykonávajú v rámci svojich kapacitných možností kontroly statickej dopravy pravidelne v centre mesta, na sídliskách a tiež vo všetkých prímestských častiach. Všetky vozidlá stojace v rozpore so všeobecnou úpravou cestnej premávky, alebo v rozpore s dopravným značením sú riešené v zmysle platných právnych predpisov. Každý občan môže v prípade zistenia priestupku prispieť k zlepšeniu efektívneho riešenia dopravnej situácie kontaktovaním bezplatnej linky 159. Požiadali sme MP, aby na uvedenej ulici vykonala intenzívnejšie kontroly parkovania. Kontrola bola vykonaná aj dňa 25. 4. 2019. Mesto Žilina.


Martina Žureková, Odbor tlačový a zahraničných vecí, MsÚ Žilina
17. január 2020

Matúš 👍

Pretrváva problém ešte?
18. január 2020

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,
podnet sme opäť poslali samospráve.

S pozdravom
administrátor Odkazu pre starostu pre Žilinu
03. február 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, na uvedenej ulici sú hliadkami Mestskej polície Žilina zaoberajúcimi sa riešením statickej dopravy vykonávané preventívne kontroly. Vozidlá parkujúce v rozpore so všeobecnou úpravou cestnej premávky alebo v rozpore s dopravným značením, sú riešené v zmysle platných právnych predpisov.
Kto? Mestská polícia Žilina

Mgr. Andrea Bialoňová, odbor komunikácie a vzťahov s verejnosťou, MsÚ Žilina

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania