Centrálna-riešenie dopravnej situácie-dopravu spomaľujúce

Zodpovednosť za riešenie: Iný subjekt

Uzavretý
meno
Barbora 16. apríla 2019

Dobrý deň, chcela by som sa opýtať či by nebolo možné dočasne riešiť (kým sa nenájde iné riešenie) dopravnú situáciu na križovatke Centrálna/Rudnaya v čase dopravnej špičky ráno a poobede pomocou dopravného policajta resp. osobou, ktorá by riadila dopravu. Ďakujem.

26. apríl 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet, ktorý sme poslali zodpovedným na vyjadrenie. Mesto Žilina.

Martina Žureková, Odbor tlačový a zahraničných vecí, MsÚ Žilina
31. august 2019

Matúš 👍

Zatiaľ bez ďalšej odpovede samosprávy. Možno by bolo vhodné preposlať podnet zas.
23. september 2019

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,
podnet sme opäť preposlali samospráve.

S pozdravom
administrátor Odkazu pre starostu pre Žilinu
09. január 2020

Matej Čiernik

Toto riešime 5 rokov asi tým spôsobom, že navrhujem riešenia a vedúci odboru dopravy ing. Rolko hľadá dôvody, prečo sa to vyriešiť nedá. Najskôr sa "čakalo na vypracovanie Generelu dopravy", keď v roku 2015 prišiel, potom sa argumentovalo nezmyslom, že tam má ísť kruhový objazd, ktorý sa tam mimochodom nevojde ani pokrčený (minimálny priemer podľa normy aspoň 25 metrov), potom sa niekomu prihral kšeft s cyklotrasou na priľahlom chodníku, s ktorou sa nesmie 5 rokov pohnúť, lebo je z Eurofondov a kvôli nej sa nedá križovatka rozšíriť, nakoniec sa vyprojektovala aspoň odbočka z Borovej doprava a tá sa nepostavila, lebo to vraj nie je dostatočné riešenie (tak radšej nijaké). V Generele dopravy sa ráta s kruhovým objazdom Pod Hájom a odvedením časti vozidiel od križovatky Pod Hájom cez Bôrickú a Oravskú cestu smerom do mesta. Toto by sa dalo čiastočne realizovať aj teraz - stačí vyasfaltovať kúsok Bôrickej cesty. Lenže tam býva nejaký "náš človek", alebo viacerí, ktorí si Bôrickú prehradili panelmi, aby sa tadiaľ nedalo chodíť a s nimi akosi nikto nepohne (však vieme, ako to chodí, bojovníci proti korupcii...). Ďalšie riešenie na odľahčenie križovatky je postaviť spojku vnútri sídliska z Borovej na Gaštanovú ulicu, ako je v Genereli dopravy, ale to už pán inžinier Rolko zamietol a ani sa to nepokúša odôvodniť. Takže, myslím, že podnet môžete preposielať samospráve, koľko chcete, je tam "vyšší záujem" neriešiť ho, ktorý asi potrebuje dokázať občanom, že ak pekne nepoprosia a budú sa stále niečoho domáhať, tak za trest dostanú figu borovú.
09. január 2020

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,
podnet sme opäť poslali samospráve.

S pozdravom
administrátor Odkazu pre starostu pre Žilinu
09. január 2020

Martin

Pozeral som nedávne zasadnutie mestského zastupiteľstva a už je všetko nachystané na vybudovanie odbočovacieho pruhu. Ale vyskytol sa menší problém - prišla zima. Takže až na jar...
10. január 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, riadenie dopravy nepatrí do kompetencii mestskej polície. V tejto súvislosti bol podnet postúpený PZSR.
Kto? Mestská polícia Žilina

Mestská polícia Žilina
10. január 2020

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,
podnet sme aj my preposlali na OR PZ

S pozdravom
administrátor Odkazu pre starostu pre Žilinu
10. január 2020

Matej Čiernik

Tak to som teda zvedavý, kde sa tam ten policajt postaví do križovatky... alebo sa bude ďalších 5 rokov projektovať svetelná signalizácia?
13. január 2020

Odpoveď samosprávy


Okresný dopravný inšpektorát Okresného riaditeľstva PZ v Žiline vzhľadom na vysoké intenzity cestnej premávky na pozemných komunikáciách v meste Žilina najmä v čase dopravných špičiek, nedokáže z kapacitných dôvodov, ako aj vzhľadom na plnenie iných úloh zabezpečiť riadenie cestnej premávky vo všetkých križovatkách v meste Žilina. Križovatka ul. Centrálna - ul.
A. Rudnaya v meste Žilina je riadne vyznačené trvalým dopravným značením, ktoré musia vodiči motorových vozidiel rešpektovať. V čase dopravných špičiek dochádza k prekročeniu jej kapacity, preto je potrebné aby sa Mesto Žilina, ako príslušný správca tejto križovatky, ktorému je uvedená dopravná situácia známa, začalo v čo najkratšom čase zaoberať jej riešením. Zlepšenie dopravnej
situácie by podľa nášho názoru zabezpečila prestavba križovatky, alebo dobudovanie iného dopravného prepojenia v tejto lokalite, ktoré by v križovatke docielilo zníženie intenzity cestnej premávky a prispelo tak k zlepšeniu jej prejazdnosti v čase dopravných špičiek.

pplk. Mgr. Ivan Gabaj v.r.
riaditeľ
13. január 2020

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,
na odpoveď OR PZ sme upozornili samosprávu. Podnet zároveň uzatvárame, nakoľko jeho obsahom bola žiadosť o riadenie dopravy, nie stavebné úpravy križovatky.

S pozdravom
administrátor Odkazu pre starostu pre Žilinu

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania