Piešťanská-Zeleň a životné prostredie-iné

Zodpovednosť za riešenie: Žilina

V riešení
meno
Roman Šimo 25. apríla 2019

V blízkosti ulice Piešťanská č. 8, zostali pravdepodobne po zrušení cesty v období odpredaja pozemkov pre OD NAY, jej pozostatky. Pozemok, by mal byť mesta. Nežiadam okamžité odstránenie, ale prosím zaevidovať na ďalšie obdobie. Priestor sa môže zatrávniť a prípadne využiť ako malý park s lavičkami, prípadne využiť niečo ako ekologické parkovisko s prerastajúcou dlažbou.

26. apríl 2019

Michal

dlhé roky som býval na Piešťanskej a celé roky, ba možno aj desaťročie sa s týmto zvyškom starej cesty nič nerobilo okrem dorobenia chodníka kedy sa, podotýkam, na asfalt rozhrnulo trochu hliny na ktorej je cez leto vyschnutá tráva
02. máj 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet. Vzhľadom na stav uvedenej lokality je možné uvažovať o viacerých variantoch úpravy pozemku. Vhodným riešením by bolo najmä doplnenie zelene. V súčasnosti nemáme pripravený konkrétny investičný zámer, podnet však evidujeme do budúcnosti. Mesto Žilina.
Kto? Odbor životného prostredia MsÚ Žilina

Martina Žureková, Odbor tlačový a zahraničných vecí, MsÚ Žilina
22. marec 2020

Roman Šimo

V nedávnej minulosti bolo vyčlenených niekoľko tisíc eúr na infraštruktúru pre chov psov na území mesta. Jednou z možností pre túto konkrétnu časť na sídlisku Vlčince, môže byť práve vybudovanie venčoviska pre psy. Ja osobne nie som veľkým zástancom hromadného chovu psov na akomkoľvek sídlisku, no keďže je situácia v tejto oblasti už často až neúnosná, je potrebné sa tým vážne zaoberať. V tomto prípade sa nachádza vedľa chodník pre peších. Muselo by sa teda realizovať všetko tak, aby necítili ľudia strach, že pes vybehne na blízke chodníky. Doplnenie zelene okolo ohradenia je samozrejmosťou. Vstup a výstup prispôsobiť práve tomu, kde sa pohybuje menej občanov bez psa. Výhodou tohto priestoru na ul. Piešťanská je myslím si dostatočná vzdialenosť s už vysadenou oddeľujúcou zeleňou od okolitých panelákov. Zvyšná časť priestoru sa musí časom nepochybne dotvoriť ďalšou zeleňou a prvkami.
22. október 2020

Roman Šimo

Jedna z možností je i vytvoriť "komunitný park" medzi Piešťanskou a Trnavkou ulicou č. 1 (výškový panelák). Oddelil by sa tak priestor OD Nay a hlavnej cesty ul. Matice slovenskej. Park by bol obohatený jazierkom.
03. júl 2021

Roman Šimo

Foto z výstavy Zásahy2026:
20. február 2024

Roman Šimo

Navrhoval som zapracovanie určitých návrhov do novej Urbanistickej štúdie Vlčince III. Žiaľ, nepodarilo sa určiť presnejšie využitie a revitalizácia priestoru. Dostal som však uistenie, že sa tam neplánuje zástavba. Privítal by som ale odstránenie starej asfaltovej plochy, ktorá sa skrýva pod trávnikom. Verím, že do revitalizácie sa mesto v nasledujúcom období pustí. Park v blízkosti OD Nay, pripravovanej bytovky aj okolitých bytoviek, rodinnej zástavby na ulici Poddielna či potenciál prestavby OD Centrum a ulice Vysokoškolákov, má význam.
22. marec 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet. Je pripravená urbanistická štúdia, ktorá rieši revitalizáciu verejného priestoru na Vlčincoch. Aktuálne nebudeme podnet realizovať. Podnet uzatvárame na portáli Odkaz pre starostu. Ak budete chcieť opätovne riešiť podnet, zadajte ho prostredníctvom webovej stránky mesta Žilina - ikona Podnet pre mesto. Mesto Žilina

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania