QR/čiarové kódy pre úhradu poplatkov mestu

Zodpovednosť za riešenie: Žilina

Vyriešený
meno
Dráb Dráb 29. apríla 2019

Bolo by možné do rozhodnutí o úhrade poplatkov za komunálne odpady a dane z nehnuteľností a iných podkladov na úhradu od mesta doplniť QR kód, alebo čiarový kód pre uľahčenie úhrady a odstránenie možných chýb pri prepise účtov, VS, ŠS atď.

Ďakujem
Dráb Andrej

30. apríl 2019

Juraj Grečnár

Bolo by tiež príjemné, keby tým, ktorí využívajú štátne elektronické schránky doručovali rozhodnutia touto cestou. V predošlých rokoch to fungovalo. Zrazu prišiel papier..
02. máj 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet. Za účelom zjednodušenia procesu platieb pri poplatku za komunálny odpad a miestnych daniach, bude Mesto Žilina ako správca dane do budúcna na všetkých rozhodnutiach uvádzať čiarový kód. O možnosti dotláčať na rozhodnutiach QR kód bude správca dane dopytovať dodávateľa softwaru.
Mesto Žilina ako správca dane robí v spolupráci s dodávateľmi softwaru a slovensko.sk všetko pre to, aby v roku 2020 boli elektronicky odoslané rozhodnutia občanom s elektronickou schránkou, aktivovanou na doručovanie.
Kto? Odbor ekonomický MsÚ

Martina Žureková, Odbor tlačový a zahraničných vecí, MsÚ Žilina
04. máj 2019

Peter Mikula

Bulharská-Verejné služby-iné

Keď už nedoručujete rozhodnutia o vyrubení dane z nehnuteľnosti a poplatku za odvoz komunálneho odpadu do elektronickej schránky Slovensko.sk (čo inak máte povinnosť zo zákona), aspoň do nich tlačte QR kódy PAY by square, nech občanom uľahčíte ich platbu. Prepisovať všetky údaje do internetbankingu je už dávno out a náchylné na chyby. Ďakujem.
13. máj 2019

Tomáš Kováč

Dolná Trnovská-Verejný poriadok-iné

Dobrý deň,
Práve sa chystám zaplatiť daň a poplatok za komunálny odpad sme štvorčlenná rodina. takže to mám 5 papierov.
Máme rok 2019, čakal by som že z takéhoto dokladu jednoducho pomocou QR kódu prečítam platbu a uhradím.
Takto musím na každom rozhodnutí z textu lúštiť IBAN, VS,..
Prosím urobte s tým niečo.
10. február 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, zástupcovia mesta komunikovali s dodávateľom softwaru. V minulom roku bola zadaná požiadavka na tlač zostáv tak, aby rozhodnutia k miestnym daniam a poplatku za komunálny odpad obsahovali QR kódy. Podľa vyjadrenia dodávateľa by táto služba mala byť funkčná v rozhodnutiach, ktoré budeme tlačiť a zasielať počas marca - apríla 2020. Mesto Žilina.
Kto? Odbor ekonomický, MsÚ Žilina
Kedy? 2020

Mgr. Andrea Bialoňová, odbor komunikácie a vzťahov s verejnosťou, MsÚ Žilina
13. máj 2020

Peter

QR kody su uz dostupne pri uhrade dane a komunalneho odpadu. Tento ponet vyzera byt rovnaky ako https://www.odkazprestarostu.sk/zilina/podnety/68399/namestie-obeti-komunizmu-zjednodusenie-poplatkov#comment-form

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania