Mateja Bela-detské ihrisko-chýbajúce

Zodpovednosť za riešenie: Žilina

Vyriešený

Kedy a ci vobec je planovany navrat ihriska? Co tak ludi aj informovat o planoch co bude dalej? Zatial sa ihriska len rusia a demoluju. Akcie bez rozmyslu.

02. máj 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet. Vzhľadom na zlý technický stav bolo nutné herné prvky odstrániť. V blízkosti sa nachádzajú novšie herné prvky, ktoré sú bezpečné. V súčasnosti nemáme v pláne vybudovanie nového ihriska v uvedenej lokalite. Podnet však evidujeme do budúcnosti. Mesto Žilina.
Kto? Odbor dopravy MsÚ

Martina Žureková, Odbor tlačový a zahraničných vecí, MsÚ Žilina
02. máj 2019

Stanislav

samosprava.. hlavne ze k mojmu podnetu, ktory uz zo stranky zmizol ste napisali, ze toto ihrisko/preliezky budu opravene spolu s revitalizaciou celeho vnutrobloku.. zrazu sa vsetko meni.. prosim ukazte mi kde tu mame novsie preliezky pre deti.. ci myslite ju jednu smykacku ktora tu ostala spolu s pieskoviskom do ktoreho robia psi potrebu?..
02. máj 2019

Vlastimil Kubove

Veru je to tak. Hanba novemu vedeniu. Zas konali "zainteresovani". Zatial sa len bura.
02. máj 2019

Juraj Kozaček

Pani Žureková ,ako mesto plánuje výmeny prvkov na detských ihriskách , keď dôjde k takémuto stavu , že sa detské ihrisko zruší bez náhrady ! Trvám na tom , aby sa vedenie mesta postaralo o náhradu za zrušené detské preliezačky vo vnútrobloku Stodolova - Mateja Bela. Minimálne v takom rozsahu , ako boli staré.
02. máj 2019

Juraj Kozaček

Pani Žureková , žiadam ,aby bol podnet prekvalifikovaný z "uzavretý " na " v riešeni" . Ďakujem.
02. máj 2019

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,

podnet som opätovne odoslal samospráve.

S pozdravom
Andrej Shadura
administrátor Odkazu pre starostu pre Žilinu
03. máj 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň. Pre vysvetlenie, ja nemôžem zmeniť statusy podnetov, ktoré upravuje administrátor portálu na základe mojej odpovede. Uviedla som aktuálne stanovisko. Chápem Vašu oprávnenú požiadavku. Mesto v súčasnosti rieši opravu niekoľkých detských ihrísk, ktoré boli uzavreté z dôvodu nevyhovujúceho technického stavu. Bezpečnosť detí je v takýchto prípadoch na prvom mieste. Nové herné prvky môžeme dopĺňať len na základe vyčlenených finančných prostriedkov na tento účel. Vašu požiadavku na doplnenie preliezok pre deti sme samozrejme zaevidovali. Mesto Žilina.

Martina Žureková, Odbor tlačový a zahraničných vecí, MsÚ Žilina
03. máj 2019

Vlastimil Kubove

Pan primator mi v komunikacii tvrdil ze pocet ihrisk sa nebude zmensovat. Zaujem je prave naopak zvacsovat. Takze ide opat len o reci na oblbnutie volicov. Ihrisko sa zrusilo. Negujete sa navzajom v tvrdeniach. Reci o evidencii podnetu do buducnosti su znytocne.
04. máj 2019

Michaela Chvílová

Zase len sluby pred volbami a skutek utek, ako sa hovori...nikto nepocuva, co si zelaju obcania Hajika, pripadne obcania urcitych casti, ktorych sa tyka demolacia ihrisk a ktori maju deti, ktore sa nemaju kam ist hrat....Ta jedna smykacka, co tam zostala, je tak pre 2-4 rocne deti a ostatne deti co ?? Trvame na tom, aby sa ihrisko (byvale ihrisko Orion) nahradilo v plnom rozsahu, aby sa aj nase deti mali kde hrat ! Na tak velke sidlisko a tak velky pocet deti, ktore tu ziju, je pocet ihrisk katastrofalne nizky, tak sa spamatajte alebo to vysvetlite nasim detom ! Aj moj syn stale zije v nadeji, ze ked uz ihrisko zo dna na den doslova zmizlo pod nasimi oknami, nahradi ho ine nove a on sa bude mat kde ist hrat, pohojdat...tie hojdacky aj preliezka boli funkcne...takze naozaj nechapem a myslim, ze nie som jedina nespokojna obyvatelka tohto vnutrobloku !
07. máj 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň. Mesto Žilina v žiadnom prípade nemá záujem znižovať počet detských ihrísk. V súčasnosti máme v správe 160 detských ihrísk a 92 pieskovísk na území mesta, na ktorých vykonávame pravidelnú údržbu. Detské ihriská sú často poškodzované vandalmi, čo spôsobuje zvýšené výdavky na ich údržbu. Napríklad uvedené ihrisko na sídlisku Hájik bolo opakovane poškodzované a opravované. Podnet, ktorý uvádza pán Stanislav týkajúci sa ihriska na Baničovej ulici z 18. 2. 2019 nebol vymazaný, je stále evidovaný na portáli. Žiaľ, stav ihriska bol taký, že ho nebolo možné opraviť a museli sme ho odstrániť.

Tento rok sme pre nevyhovujúci technický stav museli uzavrieť 4 veľké detské ihriská na sídliskách naraz. Ich oprava je náročná investícia, na ktorú bolo potrebné vyčleniť ďalšie finančné prostriedky. V priebehu roka budú na ihriskách postupne dopĺňané nové a bezpečné prvky pre deti a v budúcom roku budeme v budovaní ihrísk pokračovať. V príprave sú revitalizácie vnútroblokov na sídliskách: Hliny I, VII, VIII, Vlčince - Fatranská, Tulská, Hájik - G.Lannuriena, Rudiny 2. V minulom roku bolo v rôznych lokalitách doplnených 45 nových herných prvkov (preklápacie hojdačky, reťazové hojdačky, domčeky so šmýklavkou a dopadovou plochou, pieskovisko a iné preliezky). Zrealizovali sme revitalizáciu parku Ľ Štúra, parku v Brodne, v Závodí, Lesopark Chrasť.

Potrebu detských ihrísk si veľmi dobre uvedomujeme a ešte raz zdôrazňujeme, že mesto neplánuje rušiť žiadne detské ihriská. V prvom rade musíme dbať na bezpečnosť detí a ak je táto ohrozená, je nutné ihrisko uzavrieť. Podnet na doplnenie detského ihriska v uvedenej lokalite berieme ako prioritu. Ďakujeme za pochopenie. Mesto Žilina.


Martina Žureková, Odbor tlačový a zahraničných vecí, MsÚ Žilina
15. január 2020

Matúš 👍

Plánuje sa revitalizácia vrátane ihriska.
28. marec 2020

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,
podnet sme opäť poslali samospráve.

S pozdravom
administrátor Odkazu pre starostu pre Žilinu

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania