Vysokoškolákov — dlhoročne opustená stavba

Zodpovednosť za riešenie: Žilina

V riešení
meno
Darina 02. mája 2019

Dlhé roky tento, síce ohradený ale nebezpečný priestor, moc neskrašluje Vlčince. Je toto možné len na Slovensku? Dá sa s tým niečo robiť? Nové pozemky sa predávajú a staré s dobrou lokáciou sadajú prachom.

02. máj 2019

Roman Šimo

Je naozaj nepochopiteľné, keď niekto niečo ide stavať, tak na to musí mať financie, rozpočet. Po zmene vlády na radnici zrazu peniaze neboli? Veľa otázok a obraz o tom, ako sú v našej krajine nastavené zákony. Možno poznamenať s humorom, že zatiaľ jamu využiť ako bazén na hĺbkové potápanie. Smutný pohľad na túto lokalitu.
02. máj 2019

Darina

To je dobrý nápad, ten bazén by tam pasoval. Škoda, že toto určite súvisi s našou milovanou a krasnou korytnačkou.
13. máj 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet, ktorý sme poslali zodpovedným na vyjadrenie. Mesto Žilina.
Kto? Odbor stavebný MsÚ

Martina Žureková, Odbor tlačový a zahraničných vecí, MsÚ Žilina
14. máj 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet. Mesto si samozrejme uvedomuje aktuálny stav, nemôže však situáciu vyriešiť, pretože uvedená stavba je v súkromnom vlastníctve. V najbližšom období bude na stavbe vykonaný štátny stavebný dohľad. Privítali by sme vhodné riešenie, závisí to však od majiteľa a jeho zámerov. Mesto Žilina.
Kto? Odbor stavebný MsÚ

Martina Žureková, Odbor tlačový a zahraničných vecí, MsÚ Žilina
14. august 2019

Roman

Na oplotení stavby pribudla tabuľa s informáciou, že stavba je pozastavená. Z toho vyplýva, že tak dlho sa asi jamy v týchto miestach nezbavíme. To oplotenie ale naozaj nevzbudzuje pocit bezpečného priestoru. Neviem, ako dopadol v konečnom súčte stavebný dozor (tabuľa je možno toho výsledkom), no ako sa vyjadrilo mesto, možnosti sú asi žiaľ obmedzené.
05. október 2019

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,
podnet sme opäť preposlali samospráve.

S pozdravom
administrátor Odkazu pre starostu pre Žilinu
02. september 2022

Roman Šimo

Pravdepodobne tam bude stáť budova. Možno ale výška budovy nie je najvhodnejšie riešenie z pohľadu funkčnosti kúpaliska nachádzajúceho sa vedľa. https://www.finsider.sk/reality/jama/ 
05. október 2022

Roman Šimo

Pôvodný projekt počítal s niekoľkými poschodiami. Tá nová verzia je dosť odvážna a je otázne, či bude dostatok slnka na kúpalisku. V tejto lokalite si viem predstaviť moderné budovy. Dokonca aj viac ako desať poschodí. Pri plavárni sa mi to ale nezdá úplne vhodné.
05. október 2022

Martin

Z východu až severovýchodu predsa slnko v čase otváracích hodín vonkajšieho kúpaliska snáď ani nesvieti.
05. október 2022

Roman Šimo

To je pravda, ale pri tak vysokej blízko postavenej stavbe, môže byť časť dňa na kúpalisku iba tieň. Je mi jasné, že z tej strany to nemusí byť obmedzujúce výraznejšie. Veď budova bude v podstate skôr na úrovni krytej plavárne. Snažím si to predstaviť zo strany kúpaliska. Už sa s tým aj tak veľa asi urobiť nedá. Hlavne, keď sa jedná o bytový dom. Na druhej strane, ani hluk z plavárne nemusí byť luxusom bývania.
06. október 2022

Darina

Roman úplne s vami súhlasím. Lokalita na výstavbu je dobrá, aj to, že jama konečne zmizne ale to necitlivé rozhodnutie typu buduvy bez zohľadnenia blízkosti jediného mestského kúpaliska je cez čiaru. Bohužiaľ ďalší následok rozpredania mestských pozemkov.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania