Granátová-cesta-rozbitá (väčší úsek) (ohradená cesta pri ihrisku

Zodpovednosť za riešenie: Žilina

Uzavretý

Na tomto useku prosim o vyriesenie pravdepodobne majetkopravneho stavu cesty, nakolko pravdepodobne majitel pozemku oplotil cast cesty. A aspon dovtedy by bolo vhodne aspon opravit zostavajucu cast cesty nakolko je tam viacero vytlkov.

14. máj 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet, ktorý sme poslali zodpovedným pracovníkom na preverenie. Mesto Žilina.
Kto? Odbor právny a majetkový MsÚ Žilina

Martina Žureková, Odbor tlačový a zahraničných vecí, MsÚ Žilina
16. máj 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň. Uvedená cesta nie je miestnou komunikáciou vo vlastníctve mesta Žilina. Vzhľadom na súkromné vlastníctvo mesto nemá kompetencie ju opravovať ani riešiť majetkovo-právne vysporiadanie. Mesto Žilina.
Kto? Odbor dopravy MsÚ, Odbro právny a majetkový MsÚ

Martina Žureková, Odbor tlačový a zahraničných vecí, MsÚ Žilina
25. júl 2019

Matúš 👍

Aktuálny stav.
17. september 2020

Marián

Ako je možné aby si sudcovia a právnici mohli kúpiť už aj cestu,ktorá fungovala dlhé roky.Pozrite sa na ostatné ulice v obci,ktoré sú neni vykúpené od mesta dodnes a majú svojich vlastníkov ,čo ak si ich ľudia postupne zahradia,ako to chcete riešiť,keď takíto cudzí ľudia si v Bytčici robia čo chcú a nie sú postihnuteľný .Pri výstavbe svojich domov boli si vedomí ,že okolo nich ide komunikácia,ktorá je výbornou obchadzkovou cestou pri dopravnej alebo stavebnej situácii na Rajeckej ceste a zrazu im ulica veľmi vadí.
05. december 2020

Timea

Túto cestu si ohradili súkromné osoby, spravili si na mieste zátarasy a znemožnili prechodu áut po nej. V dôsledku toho sa zvýšila hustota áut, ktoré sú nútené prechádzať po užších okolitých cestách bez existujúcich chodníkov a tým ohrozujú obyvateľov žijúcich v daných lokalitách. Prosíme o riešenie problému. Vieme, že uvedená cesta nie je miestnou komunikáciou vo vlastníctve mesta Žilina, ale je dlhoročne verejnou komunikáciou, takisto ako mnoho iných ciest v lokalite Bytčica, či v celom meste, na ktoré existuje vymožiteľné bremeno zo zákona. Žiadame Vás, aby ste túto situáciu riešili v mene občanov mesta a zabránili tak aj do budúcna podobným zátarasám zo strany vlastníkov na ďalších podobných úsekoch ciest. Ďakujeme.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania