Horný Val-Automobily-iné

Zodpovednosť za riešenie: Žilina

Uzavretý
meno
Mário 07. mája 2019

Dobrý deň,

napriek tomu že dňa 01.05.2019 nadobudlo platnosť Všeobecné záväzné nariadenie č.6/2019 (o dani za vjazd a zotrvanie vozidla v historickej časti mesta) začala sa regulácia vstupu do historickej časti mesta, a pracovníci MP vo väčšej miere kontrolujú parkovanie na ul. Horný Val, máme my, rezidenti s trvalým pobytom v historickej časti mesta problém zaparkovať vozidlá na vyznačených miestach, nakoľko vo veľkej miere na nich začali parkovať vozidlá, ktoré majú na povolení o vstupe, uvedené parkovanie na súkromnom pozemku, garáži alebo pasáži. Nerešpektovanie, resp. lenivosť zaparkovať svoje vozidlá na mieste na tom určenom, ma za následok nedostatok voľných miest pre občanov s trvalým pobytom v historickej časti mesta. Chceme Vás požiadať o súčinnosť pri riešení problému.

10. máj 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet. V súčasnosti intenzívne monitorujeme nový systém vstupu do pešej zóny a v súčinnosti s mestskou políciou Žilina preverujeme vjazdy vozidiel do historickej časti mesta. Zaznamenávame podnety a pripomienky, ktoré prehodnotíme a veríme, že postupne systém vyladíme k čo najväčšej spokojnosti občanov. Aktuálne Všeobecne záväzné nariadenie č. 6/2019 má platnosť 8 mesiacov, t.j. do konca roka a následne bude na základe reálnych skúseností bude doplnené. V prípade zistenia porušovania Všeobecne záväzného nariadenia mesta alebo dopravných predpisov kontaktujte mestskú políciu, ktorá môže situáciu riešiť priamo na mieste. Mesto Žilina.
Kto? Odbor dopravy MsÚ

Martina Žureková, Odbor tlačový a zahraničných vecí, MsÚ Žilina
12. máj 2019

Ján Ch

Super príspevok 👍 Konečne nie som sám žilinčan s trvalým pobytom, ktorý platí mestu dane, 100€ ročne a nemá kde parkovať, lebo páni podnikatelia a kamaráti polície, mestských úradníkov za 20€ ročne tieto miesta dlhodobo obsadzujú. My, čo tu bývame, vieme o tejto dlhodobej diskriminácii svoje. Popisovaný problém je trvalý a určite nie náhodou prehliadaný. Veď je to doslova návod na najlacnejšie parkovanie v centre krajského mesta za 20€/rok. “”Nájdi niekoho, čo ti dá akože nájomnú zmluvu na svoj pozemok/ jednu garáž/, kde akože parkuje aj 10 -20 vozidiel”” Nové VZN okrem stĺpikov prinieslo aj farebné označenie. To si policajti zatiaľ akosi nevšimli. Skorumpovancom treba konečne zaplatiť školenie o tom, že ZELENÉ potvrdenie = parkovať sa môže na verejnom priestranstve na to určenom - to znamená rezidenti / trvalý pobyt/ ORANŽOVÉ potvrdenie = neparkujú na verejnom priestranstve / súkromné pozemky/

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania