Makovického-neporiadok a odpadky-neporiadok vo verejnom priestranstve

Zodpovednosť za riešenie: Žilina

Vyriešený
meno
Branislav Štofko 13. mája 2019

Historická časť Žiliny s totálne rozbitou cestou plnou ,,nového,, smetiska pre všetky prevádzky a súkromné osoby... pristavené auta, ktoré z okolia zvážajú svoje smeti na novo vytvorené verejné smetisko. Pričom za odboz kom.odpadu platia iba poniektorí...To sa dá presne zistiť... pofľa mojich informácii je ich cca 17. Ostatní spoluobčanie sú šetrnejší , neplatia , iba zvážaju odpad na jedno terz už,, centrálne smetisko,,. Navyše sú tam aj odpadkové koše, ktoré patria úplne na inú adresu.... ale tam im to vraj smrdí...A tak obyvateľom na Makovického ulici č.10 to vonia, pretože máme inú genetickú býbavu. Navyše návštevníci nášho mesta idú radšej do historického centra mesta uličkou, kde sa neboja večer prejsť... lebo na tejto ulici majú pocit , že prechádzajú Luníkom IX...Posreh od hosti...

16. máj 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet, ktorý sme poslali zodpovedným pracovníkom na riešenie. Mesto Žilina.
Kto? Odbor životného prostredia MsÚ Žilina

Martina Žureková, Odbor tlačový a zahraničných vecí, MsÚ Žilina
18. máj 2019

Branislav Štofko

Sobota 18.5.201 o 6: 30 hod. - aktuálny stav.
20. máj 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet. O uvedenej situácii vieme. V tomto prípade občan presúva zberné nádoby na komunálny odpad, ktoré slúžia pre časť Makovického ulice na iné miesto, kde sa vytvára stojisko s viacerými kontajnermi. Dotyčného pána riešila už aj mestská polícia, odmietol to doriešiť na mieste, tak polícia postúpila priestupok na Okresný úrad. Pán dokonca prestrihol reťaz, ktorou boli zberné nádoby spojené, aby ich nepresúval. Tieto nádoby vysypávame pravidelne 6 x do týždňa (okrem nedele) a stav, ktorý je na fotografii je zrejme ráno tesne pred ich vývozom. Lokalitu okolo kontajnerov pri vývoze vždy vyčistíme. Mesto Žilina.

Martina Žureková, Odbor tlačový a zahraničných vecí, MsÚ Žilina
20. máj 2019

Branislav Štofko

Ďakujem za informáciu. Zároveň Vás chcem požiadať o pribežné informácie, resp. v akom stave riešenia je uvedený podnet.
24. júl 2019

Roman

Aktuálny stav.
25. august 2019

Branislav Štofko

Aktuálny stav....problém nie je vôbec vyriešený. Iba odložený na vedľajšiu koľaj... Takto to vyzerá aj v sobotu aj v nedeľu... kultúra za 100 bodov!!
25. august 2019

Branislav Štofko

Dobrý deň, problém ste po niekoľkých mesiacoch dali ako vyriešený... Problému ste sa iba zbavili s tým, že riešenie je nulové... Odpadkové koše sú sústredené na jednom centrálnom smetisku tak ako doteraz. Obyvateľov a prevádzky, ktoré su sústredené na tomto mieste ste odignorovali bez toho, aby ste v rámci svojich kompetencii zabezpečili umiestnenie odpodových kontajnerov tam kde majú byť. T.j. k prevádzkam, ktoré si tieto platia. V noci zamestnanci tychto prevádzok premestňujú svoje odpadky vozíkmi, ktoré ťahaju cez celú ulicu ( rušia tým nočmý kľud ) autami a pod. A to nevravím o spoluobčanoch, ktorí sem zvážajú odpad aj z ostatných miest...A potom to celý vikend vyzerá, akoby v centre mesta bol vytvorený jeden centrálny zberný dvor... Keby rozostavaná budova bola v stave užívania, tak by ma zaujímalo, kde by ste odpadkové kontajmery umiestnili... Opätovne Vás chcem požiadať o zabezpečie umiestnenia kontajmerov na miesta k prevádzkam, ktorým patria. Ďakujem.
25. august 2019

Branislav Štofko

Pre istotu ešte detailnejšie....☹
25. august 2019

Roman Šimo

V tom čase, keď administrátor uzavrel podnet ako vyriešený, tak vyriešený aj bol. Z toho pohľadu, že priestor bol vyčistený. Samozrejme sa ale stáva, že problém sa opakuje a môžu byť na to aj objektívne dôvody. Súhlasím ale s tým, že takéto v podstate skládky je potrebné riešiť a hlavne, ak sa to opakuje. Centrum mesta je špecifický priestor, z čoho plynú problémy rôzneho druhu.
31. august 2019

Matúš 👍

Toto mi pripomína jednu z tých škaredých uličiek vo veľkých mestách na Balkáne, kam turisti radšej ani nezablúdia. Nedostavané a zanedbané budovy. Posprejované a plno odpadu navôkol.
08. september 2019

Matúš 👍

Bolo by možné zaslať podnet mestu znova?
09. september 2019

Branislav Štofko

Administrátor rovnaké podnety zlúči do jedného. Už som tento podnet opakovane poslal. Na základe toho sa z vybaveného podnetu, stal v riešení....
11. september 2019

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,
podnet opätovne preposielame samospráve.

Matúš Sedlák
Odkaz pre starostu
[email protected]
04. október 2019

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,
podnet sme opäť poslali samospráve.

S pozdravom
administrátor Odkazu pre starostu pre Žilinu
10. december 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet. Stojisko na Makovického ulici je určené pre nehnuteľnosti, ktoré nemajú žiadny priestor pre umiestnenie nádoby na vlastnom pozemku. Vyžaduje si to však zodpovedný prístup, tak pri nahlasovaní údajov potrebných pre určenie poplatku (počet osôb, vyprodukované množstvo odpadu), ako aj disciplinovanosť prevádzok a fyzických osôb pri využívaní smetných nádob. To znamená, že do smetných nádob, ktoré sú na tento účel určené, je potrebné ukladať iba prihlásený zmesový komunálny odpad, a nie obaly z krabíc či kuchynský odpad z reštaurácií. Zároveň je potrebné udržiavať čistotu v okolí nádob, aby neporiadok neobťažoval okolie. Vývoz nádob je realizovaný denne - od pondelka do soboty. Mesto Žilina.
Kto? Odbor životného prostredia, MsÚ Žilina

Mgr. Andrea Bialoňová, odbor tlačový a zahraničných vecí, MsÚ Žilina
14. apríl 2020

Roman Šimo

Aktuálny pohľad.
29. november 2020

Branislav Štofko

1 1/2 roka ... výsledok...0 ! Prvá ,, Adventná nedeľa ,,....8.00 hod. ráno. Úžasný výsledok, alibistické riešenie, resp. neriešenie...
30. november 2020

Branislav Štofko

Výsledok v pondelok ráno....
30. november 2020

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,
podnet sme opäť poslali samospráve.

S pozdravom
administrátor Odkazu pre starostu pre Žilinu
06. december 2020

Branislav Štofko

Mikuláš.... aktuálne....
06. december 2020

Branislav Štofko

Odpadky rozmetané vetrom všade po okolí....
04. január 2021

Roman Šimo

Momentálny stav v priestore smetných nádob. Zvyšné okolie neviem posúdiť.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania