P. O. Hviezdoslava-cesta-poškodená dlažba

Zodpovednosť za riešenie: Iný subjekt

Vyriešený

Pred žel. stanicou je odkrytý elektrický kábel (možno živý) ľudia aj autá po ňom chodia. Ďalej neviem kto schválil vymurovať taxikárom tie dva škaredé stĺpiky? spojené reťazou. Veľmi nebezpečné v tme a cez deň aj starším ľuďom. A neestetické, nehodné krajského mesta.

15. máj 2019

Roman Šimo

To možno už na Balkáne alebo na východ od nás majú krajšie prostredie. Hanba. Žiadna perla na Váhu.
19. máj 2019

Matúš 👍

Kvalita tohoto verejného priestoru je katastrofa. Vlastník sú ŽSR. Bolo by vhodné nechať tam zo 2 boxy pre taxi, parkovisko Kiss and Ride na rýchlu nakládku a vykládku ľudí a batožiny, stanovište BikeKia a boxy pre imobilných. Plus zeleň s lavičkami. Možno parkovisko Bike and Ride. Žiadne trvalé státie.
19. máj 2019

Matúš 👍

Kedysi bolo uvažované so zapustením súčasnej cesty pod zem a vytvorením súvislej pešej zóny od nám. A. Hlinku cez Národnú až po stanicu. No treba sa držať pevne nohami na zemi a myslieť na dostupné finančné možnosti.
21. máj 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň. Súhlasíme, s tým, že súčasný celkový vzhľad lokality pred železničnou stanicou nie je dobrý. Mesto však nie je vlastníkom uvedeného pozemku. Riešenie situácie je v kompetencii majiteľa, ktorým sú Železnice SR. V tejto lokalite sme mali záujem o umiestnenie výpožičného miesta pre bicykle "BikeKia" a dostali sme zatiaľ zamietavé stanovisko. Mesto Žilina.

Kto? Odbor dopravy MsÚ Žilina

Martina Žureková, Odbor tlačový a zahraničných vecí, MsÚ Žilina
24. máj 2019

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,

podnet bol odoslaný Železniciam Slovenskej republiky.

S pozdravom
Andrej Shadura
administrátor Odkazu pre starostu pre Žilinu
28. máj 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za Váš podnet,

ŽSR, ako správca pozemku nachádzajúceho sa v predstaničnom priestore ŽST Žilina už písomne vyzvali nájomcu tejto plochy (Žilinskú parkovaciu spoločnosť, a.s.) aby v stanovenej lehote odstránili vzniknuté výtlky, nedostatky (kábel je nefunkčný) a nelegálne zriadené „ohradenie“ parkovacích miest taxi služby.

S pozdravom
Dávid Bozsaky
Referent
Odbor komunikácie a marketingu
ŽSR — Železnice Slovenskej republiky
10. júl 2019

Matúš 👍

Bola zrealizovaná oprava výtlkov. "Biskupské čapice" sú natreté na bielo a nastriekané je nové značenie parkovacích boxov. Vyzerá to dočasne o niečo lepšie.
12. júl 2019

Matúš 👍

Aktuálny stav.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania