Do parku-parkovanie-problémové

Zodpovednosť za riešenie: Žilinský samosprávny kraj

V riešení
meno
Tomáš 20. mája 2019

Dobrý deň, je podľa Vás toto normálne???? Každá akcia v areáli Budatinskom hrade vyzerá ešte horšie ako priložené foto. Ako chce mesto riešiť túto situáciu nedajbože sa niečo stane tak sa príslušné záchranné zložky ani cez túto "kalamitu" nedostanú... Píšem za väčšinu obyvateľov ktorí bývajú na postihnutých uliciach, za mesiac máj uz je to 3tia akcia, ako obyvatelia mestskej časti Budatín pri hrade budeme riešiť túto situáciu petične. Je síce pekné ze slúžime ako verejné parkovisko ale čo sa týka ciest a chodníkov sama diera je to až na zaplakanie...

20. máj 2019

Roman Šimo

Naozaj táto daň za turistickú lokalitu, neprináša pre domácich obyvateľov žiadne pozitíva. Možno sa v budúcnosti musí riešiť to nejakým záchytným parkoviskom v priestore Námestia hrdinov alebo na inom mieste. Prípadne viac ľudí motivovať na MHD a cyklodopravu.
21. máj 2019

Tomaš Krupa

Otec rozmyslal cez akcie nariadit napr jednosmernu cestu ktora by zacala ulicou do parku takto by sa zabranilo aby sa auta stretavali v protismere.Dalsia vec kolkokrat je uzavreta stara cesta na teplicku,ale nikto to nevyuziva lebo ludom je luto prejst dole peso 5-10 min po cyklotrase.Som obyvatel tejto casti a berem to ze ludia chcu tam prist zaparkovat ale aby som ja nemohol sa dostat do dvora je trochu moc.Stane sa cosi a hasici zachranka nema ako prist na miesto len preto ze to bude upchate.Tolko ko...tov a p....c co clovek pocuje ako si ludia nadavaju ked sa stretnu oproti s autami je az smutne.Bud cez akciu postavit policajtov a pustat len domacich a trebars do zaplnenia ulic a potom ich odklonovat alebo nech vsetci parkuju smerom starou cestou na teplicku a z teplicky hu uzavriet smerom na budatin ale to uz si musi mesto zacat nieco robit.Ja chapem ze vela ludi je mimo ZA a ide tam pozriet nepozna to ale treba cosi vyriesit kym sa nieco nestane a potom bude neskoro plakat.
30. máj 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, podnet sme poslali zodpovedným pracovníkom. Mesto Žilina.
Kto? Odbor dopravy MsÚ Žilina, Mestská polícia Žilina

Martina Žureková, Odbor tlačový a zahraničných vecí, MsÚ Žilina
10. jún 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň. Považské múzeum v Žiline patrí pod správu Žilinského samosprávneho kraja, preto by sa k otázke parkovania pre návštevníkov mali vyjadriť aj oni. Čo sa týka dopravnej situácie v Budatíne, Mestská polícia Žilina rieši aj v tejto časti priestupky proti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky. V prípade, že sa v blízkom parku koná podujatie, ktoré zvyšuje počet vozidiel je dobré túto skutočnosť oznámiť na linku 159. Hliadka MP môže situáciu riešiť ihneď po zavolaní priamo na mieste. Mesto Žilina.

Kto? Mestská polícia Žilina

Martina Žureková, Odbor tlačový a zahraničných vecí, MsÚ Žilina
02. september 2019

Matúš 👍

Bolo by možné podnet zaslať na vyjadrenie aj Žilinskému samosprávnemu kraju tak, ako odporučilo mesto?
02. september 2019

Roman Šimo

Niekde som zachytil, že sa plánuje záchytné parkovisko neďaleko, kde ŽSK vykúpil pozemky. Odtiaľ, by sa už malo dať do parku prejsť popri Váhu. Tamojším obyvateľom trošku možno odľahne. Ak kapacita bude samozrejme postačovať.
11. september 2019

Odpoveď samosprávy

Žilinský samosprávny kraj v súčasnosti realizuje výkup pozemkov za účelom vytvorenia parkovacích miest. Následne bude potrebné realizovať úpravu pozemku – vytvorenie spevnených plôch pre potreby parkovania.

Žilinský samosprávny kraj
17. jún 2021

Šimon

Overenie stavu podnetu - podnet zatiaľ nebol vyriešený
07. november 2021

Matúš 👍

Bez zmeny. Plné ulice a autá stojace na chodníkoch, ktoré plne zaberajú. A to nebola v parku žiadna akcia.
22. november 2021

Odpoveď samosprávy

ŽSK disponuje parkoviskom pred Budatínskym parkom. V prípade naplnenia, návštevníci parkujú ako im to dopravné predpisy umožňujú aj v priľahlých uliciach. Nevhodné parkovanie v uliciach je v zmysle zákona postihnuteľné na to určenými orgánmi.

ŽSK má záujem v lokalite Budatín vysporiadať pozemky vhodné na parkovanie a v rámci možností odľahčiť exponované miesta s parkovaním v uliciach.

Žilinský samosprávny kraj

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania