Vysokoškolákov-Dopravné značenie-iné

Zodpovednosť za riešenie: Žilina

Uzavretý
meno
Roman Šimo 24. mája 2019

Už som uvedenú foto vložil v rámci komentárov v iných podnetoch, týkajúcich sa značenia cyklotrás. Keďže som si nie istý, či sa k niekomu z kompetentných ukážka značenia v USA (pravdepodobne mesto Portland) dostala, dovoľte mi opätovne sa skôr inšpirovať. Jedná sa o značenie práve vo farbách Žiliny. Chcem hlavne poprosiť o zmenu aj v tejto oblasti. Posunúť sa niekde i v značení takýchto úsekov. Sú prvé náznaky zlepšenia, ale stále sme asi pozadu. Ide hlavne o lepšiu prehľadnosť, zrozumiteľnosť v celom meste jednotne. Prepáčte, no kreatívnosť istých ľudí v zahraničí, ma kôli našim domácim farbám, zaujala.
Ulicu som určil iba náhodne.

https://peopleforbikes.org/author/adminwsd/page/24/

24. máj 2019

Martina Rogozinská

Ja som v inom podnete riešila označenie na chodníkoch pre slabozrakých a nevidiacich. A náhodou som natrafila na www.cestneprvky.sk a táto firma robí podobne značenie cyklotras aké tu spomínate. Skúste pozrieť. Vyzerá to dobre 👌.
24. máj 2019

Roman Šimo

Stránku Cestné prvky som pozrel a je to samozrejme inšpiráciou hlavne pre samosprávy. Nepochybujem však, že o týchto možnostiach na meste vedia. Všetko bude asi hlavne o vôli veci zmeniť a v neposlednom rade o peniazoch. Tento podnet smeroval hlavne k tomu, že zvýraznenie trás na chodníkoch, by bolo zaujímavé realizovať práve v žilinských farbách.
25. máj 2019

Matúš 👍

O podfarbení cyklotrás hovoria TECHNICKÉ PODMIENKY: NAVRHOVANIE CYKLISTICKEJ INFRAŠTRUKTÚRY od Ministerstva dopravy. Spomínajú sa tam len odtiene zelenej. Je to vyhľadateľné aj na webe.
25. máj 2019

Matúš 👍

V schémach sa vyskytujú aj nejaké žlté čiary (ako na foto v podnete), tak asi nie sme ďaleko od toho, aby sa to aj reálne používalo, keď to máme aj v predpisoch. No hlavná je zelená, tú aj často vidno na cyklotrasách. V inom podnete bolo spomínané, že v máji má byť cykloznačenie komplet obnovené, tak aspoň z toho sa tešme. A technické predpisy odporúčam všetkým nadšencom cykloinfraštruktúry prečítať, zaujímavé čítanie pre zlepšenie prehľadu.
25. máj 2019

Martina Rogozinská

Matúš, ďakujem za tip na "literatúru" k tejto téme. Aj keď nie som cyklista 🚴, určite si ju rada prečítam. Super, vdaka
26. máj 2019

Roman Šimo

Tiež ďakujem Matúš za odkaz. Pre cyklistických nadšencov aspoň v našom meste, to zatiaľ veľký význam žiaľ nemá, keďže tieto usmernenia doposiaľ neboli u nás vo veľkej miere realizované. Len, ako píšete, v nasledujúcom období sa majú uskutočniť nové práce na úsekoch cyklotrás a to dokonca myslím, že aj s trvalejším náterom. Návrh som poslal ako neodborník občan. Ja som to objavil ako inšpiráciu a nie len mňa, by určite potešilo to vo forme uvedenej na foto.
31. máj 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet. Uvedenú fotografiu sme zaznamenali aj v inom podnete, nie je nutné ju zadávať opakovane. Všetky podnety evidujeme a sú automaticky postúpené kompetentným pracovníkom. Uvedený podnet bol poslaný priamo zodpovedným pracovníkom za cyklotrasy v meste. Pri budovaní cyklotrás musíme vychádzať z aktuálnej situácie v Žiline a podmienok, ktoré máme. Z pohľadu značenia cyklotrás vychádzame najmä zo súčasných finančných možností mesta. Máme viaceré námety zo zahraničia, ktoré by sme radi využili. Samozrejme vítame každý nápad, ktorý môže byť zohľadnený pri navrhovaní ďalších projektov v oblasti cyklotrás v našom meste. Ďakujeme. Mesto Žilina.
Kto? Odbor dopravy MsÚ Žilina, oddelenie mobility

Martina Žureková, Odbor tlačový a zahraničných vecí, MsÚ Žilina
31. máj 2019

Roman Šimo

Ďakujem za odpoveď. Podnety, do ktorých som to dodatočne pridal, boli v podstate už uzavreté, takže som si nebol istý, či to vôbec niekto aj čítal. Ospravedlňujem sa teda za duplicitu.
Budem v tomto rád, ak nové značenia, budú hlavne prospešné pre všetkých užívateľov týchto trás.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania