Dadanova-parkovanie-chýbajúce miesta

Zodpovednosť za riešenie: Žilina

Uzavretý
meno
Marek 24. mája 2019

Dobrý deň. Ide o "získanie" troch / štyroch parkovacích miest na Hájiku medzi ulicami Dadanova a Petzvalova . Ak by sa na toto miesto dal vysýpať štrk alebo niečo aby tam neostávalo blato. Možno nejaké iné riešenie. Najmä keď prší , tak miesto nie je moc obľúbené na parkovanie a skôr sa volí ako posledná možnosť ,ak už nie je kde zaparkovať.

25. máj 2019

Michal

Co tak radsej riesit tento podnet ako zniceny travnik. Dokedy budu auta vytlacat ludi v rezidencnom priestore? Parkovanie je potrebne riesit uplne inym sposobom.
25. máj 2019

Marek

Tento zničený trávnik je tam už nejaký pekný čas. Konkrétne si myslím, že od doby kedy sa robili tam tie parkovacie miesta. A to je pekne dávno . Ja osobne som od tej doby nezachytili iniciatívu, že by tam niekto chcel niečo robiť ( nejako skrášliť ). Tak prečo nepridať tri/štyri miesta na parkovanie , aj keď takýmto spôsobom.
25. máj 2019

Michal

Co tak radsej nasadit travu, kriky, stromy, kvety, lavicku, mobiliar? Narast aut musi jedneho dna skoncit, toto je verejne priestranstvo, ktore nepatri len autam, je cas na rezidentske parkovanie ako v celom civilizovanom svete
28. máj 2019

Michal

a čo tak použiť zatrávňovacie dlaždice? aj tráva bude aj voda bude vsakovať a nepôjde do kanála, pri RD si každý robí parkovacie miesta podľa potreby, tak prečo by aj obyvatelia bytov nemohli parkovať pri svojom dome?
28. máj 2019

Michal

a co obyvatelia, ktori auto nemaju alebo maju 1 auto? toto je verejny pozemok, ked ho chcu obyvatelia vyuzivat na parkovanie, nech ho odkupia. Aj pri RD musia parkovanie budovat na svojom pozemku, inak je to porusenie zakona
29. máj 2019

Martina Rogozinská

Nie že by som bola zástancom parkovania na každom kúsku, to nie. Nuž ale v tomto prípade vytvorenie parkovacích miest, asi najlepšie zatravnovacimi panelmi, je viac než žiaduce. Trávnik je totálne zničený a ľudia, ktorí bývajú v tom mieste nemajú naozaj kde parkovať. Polovica petzvalovej od tohto miesta až po kotolňu ma z oboch strán len chodníky. Nečudujem sa, že im záleží na vytvorení každého parkovacieho miesta. Kedysi ani za Dadánovou nebolo parkovisko a teraz je to tam celkom fajn.
30. máj 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet, ktorý sme poslali zodpovedným pracovníkom. Mesto Žilina.
Kto? Odbor dopravy MsÚ

Martina Žureková, Odbor tlačový a zahraničných vecí, MsÚ Žilina
31. august 2019

Matúš 👍

Podnet je už 3 mesiace bez ďalšej odpovede samosprávy. Možno by bolo vhodné preposlať podnet zas. Vedel by niekto overiť aktuálny stav?
21. september 2019

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,
podnet bol opäť preposlaný samospráve.

S pozdravom
administrátor Odkazu pre starostu pre Žilinu
05. október 2019

Marek

Dobrý deň

Ked som tento podnet posielal , veril som, že počas leta by sa to mohlo spraviť. Tak sa chcem spýtať ako sa má tento podnet dnes ?

Ďakujem pekne za odpoveď
05. október 2019

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,
podnet sme opäť poslali samospráve.

S pozdravom
administrátor Odkazu pre starostu pre Žilinu
05. december 2019

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,
podnet sme opäť preposlali.
S pozdravom
administrátor Odkazu pre starostu pre Žilinu
14. marec 2020

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,
podnet sme opäť poslali samospráve.

S pozdravom
administrátor Odkazu pre starostu pre Žilinu
15. október 2020

Marek

Dobrý deň Riešilo mesto už tento príspevok? Ďakujem
15. október 2020

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,
podnet sme opäť poslali samospráve.

S pozdravom
administrátor Odkazu pre starostu pre Žilinu
16. október 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, samospráva v súčasnosti nepripravuje v danej lokalite výstavbu, resp. realizáciu nových parkovacích miest, keďže na daný účel nie sú momentálne vyčlenené finančné prostriedky z rozpočtu mesta. Budovanie nových parkovacích miest je o komplexnom a systematickom prístupe, nie o budovaní na úkor zelene, pretože už je zničená. Mesto Žilina.
Kto? Odbor riadenia projektov a investícií, Odbor správy verejného priestranstva a životného prostredia, MsÚ Žilina

Mgr. Andrea Bialoňová, odbor komunikácie a vzťahov s verejnosťou, MsÚ Žilina
16. október 2020

Marek

Dobrý deň Po 1 - na úkor zelene by nič nešlo. Dané miesto nemá nič spoločné so zeleňou už dlhšie. Je to tam vyjazdené. Po 2. - tento príspevok nemôže byť finančne náročný. Mohol sa len vysypať štrk alebo nejakým iným spôsobom dosiahnuť aby tam nebolo až také blato. Po 3. - na uliciach Dadanova a Petzvalova riešiť parkovanie systematický?. Parkuje sa ako sa len dá a kde sa dá. Tam systém neexistuje. Tento príspevok mohol len priniesť "ďalších 5 parkovacích miest".
26. október 2020

Marek

Dobrý deň Ide o aktualizáciu môjho podnetu. Predchádzajúci podnet bol označený ako uzavretý. Tak skúšam ešte raz. Tento návrh na "vybudovanie" parkovacích miest nie je vôbec finančne náročný. Nemám ten pocit, že by to muselo byť zakomponované do rozpočtu, nakoľko by išlo len o úpravu miesta. Upraviť to miesto tak aby tam neostávalo blato. V predchádzajúcom prispevku ste použili argument, že vám ide o systematické budovanie parkovacích miest. Tak to vám držím palce, lebo na uliciach Dadanova a Petzvalova sa systematický pristup nedá použiť. A ďalej ste použili argument, že nechcete budovať parkovacie miesta na úkor zelene. Ak si pozriete fotky, tak toto miesto má od zelene veľmi ďaleko a to už pekne dlhý čas. Ak bude aj tento môj "nový" návrh vyhodnotený ako uzavretý, tak pridám nový návrh na skrášlenie daného miesta. Aspoň sa uvidí ako to myslíte tou zeleňou vážne. Pekný deň
03. apríl 2022

Martin

V uplynulých rokoch sa čoraz častejšie kladie zvýšený dôraz na zeleň. V niektorých prípadoch možno až prehnaný. Z môjho laického pohľadu - ak vytvorím parkovacie miesta zabratím trávnatej/blatistej plochy (bez výrubu čo i len jedného stromu) a v ich blízkosti vysadím stromy/kríky/kvetinový záhon, tak vznikne parkovisko a ešte aj nová zeleň.

Zvýšený ohľad na zeleň musela brať aj Žilinská univerzita, ktorá spracovala návrh optimalizácie statickej dopravy na sídlisku Hájik. Vytypovala a spoločne s mestom odkonzultovala možné plochy na vytvorenie parkovacích miest. Táto z podnetu sa medzi nimi nenachádza Väčšinou ide aj tak o plochy, na ktorých už dnes parkujú autá. Avizovaných zhruba sto nových parkovacích miest na sídlisku preto nebude znamenať, že sa tam aj zmestí o sto áut viac. Reálny prírastok bude pravdepodobne zlomkový a pokiaľ sa zároveň zakážu všetky plochy, ktoré nespĺňajú normu (státia v oblúkoch, na krajoch ciest a podobne), tak počet miest bude naopak nižší.

Odkazy na príslušné dokumenty:
https://www.zilina.sk/wp-content/uploads/2022/03/Material-na-MZ-informativna-sprava-PP-april-2022.pdf
https://www.zilina.sk/wp-content/uploads/2022/03/Optimalizacia-dopravy-na-sidlisku-Hajik_1-et_f.pdf

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania