Vysokoškolákov — zastávka MHD — chýbajúca

Zodpovednosť za riešenie: Žilina

Uzavretý
meno
Jaroslav Ďuriš 05. júna 2019

Chýbajúca zástavka MHD. Ako chce mesto donútiť ľudí chodiť MHD, keď chýba infraštruktúra na dôležitom mieste. Klientske centrum Europalace Žilina.

05. jún 2019

Tomáš Perháč

zastávka MHD tam je, predsa Obchodná.
05. jún 2019

Jaroslav Ďuriš

Ano to je pravda, len mimo ziliny tuto zastavku moc nepoznaju.
11. jún 2019

Michal Žarnay

Chcelo by to propagáciu aj s vyznačením cesty (smerovky, vyznačený chodník), ako sa občan dostane zo zastávky do KC, lebo to nie je úplne triviálne.
12. jún 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet, ktorý sme poslali zodpovedným osobám na riešenie. Mesto Žilina.
Kto? Dopravný podnik mesta Žiliny s.r.o.

Andrea Bialoňová, Odbor tlačový a zahraničných vecí, MsÚ Žilina
20. júl 2019

Matúš 👍

Možno by sa zišlo viac využivať zastávku Internátna.
30. júl 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, uvedený probléme evidujeme, avšak v súčasnosti nezvažujeme zriadiť linku MHD, ktorá by umožnila dopravu občanov priamo ku Klientskemu centru v budove Europalace na Vlčincoch. Predpokladom na zriadenie takejto linky je vybudovanie potrebnej infraštruktúry, čo je v tomto prípade zastávka MHD. V okolí klientskeho centra však nie je vo vlastníctve mesta žiaden pozemok, ktorý by bolo možné využiť na zriadenie zastávky. Najbližšie sa k budove klientskeho centra nachádzajú zastávky „Internátna“ a „Obchodná“. Zastávka „Internátna“ na Ulici vysokoškolákov pre okružnú linku č. 30 je zriadená iba v smere do centra mesta. V smere opačnom sa zastávka nachádza na Univerzitnej ulici, aby bola zabezpečená obsluha menzy a ostatných budov Žilinskej univerzity. Zastávka „Obchodná“ je obsluhovaná trolejbusovými linkami, ktoré majú pomerne hustý interval. Dostupná vzdialenosť zo zastávky ku klientskemu centru je cca 230 m, pričom na presun z/na zastávku musia občania využiť podchod, ktorý vedie popri výjazde z podzemného parkoviska budovy Europalace. Kratšia vzdialenosť by však bola popri budove z jej severozápadnej časti (o cca 100 m kratšia). V tejto časti je ale situovaný súkromný pozemok, ktorý nie je vo vlastníctve mesta ani štátu a z tohto dôvodu nie je možné využívať túto verziu prístupu do klientskeho centra. Mesto Žilina.
Kto? Dopravný podnik mesta Žiliny

Mgr. Andrea Bialoňová, odbor tlačový a zahraničných vecí MsÚ Žilina
30. júl 2019

Michal Žarnay

A čo keby sa zmenil názov zastávky Obchodná na "Obchodná, klientske centrum"?
A čo keby na zastávkach na oboch stranách pribudlo vodorovné a(lebo) zvislé značenie navádzajúce cestujúcich do klientskeho centra? A potom aj pri každom odbočení pred a za podchodom?

A čo keby na stránkach https://www.minv.sk/?klietske-centrum a https://www.otvaracie-hodiny.sk/product/klientske-centrum--okresny-urad-zilina-vysokoskolakov-16273/ v adrese na konci pribudlo v zátvorke "zastávka MHD: Obchodná"? Prípadne aj informácia, ako sa ľudia dostanú z okolia mesta: na aké linky MHD na stanici prestúpiť?

Čo si o tom myslíte?
31. júl 2019

Michal Žarnay

Nepovažujem podnet za uzavretý.
Síce ste vysvetlili, prečo tam zastávka nemôže byť, dostatočne a nedá sa voči tomu nič namietať. Ale k riešeniu podstaty podnetu - teda ako priviesť ľudí do klientskeho centra, hlavne cezpoľných, čo sa v Žiline nevyznajú, som nijaký nárh nezachytil.
Treba to zaevidovať ako nový podnet?
31. júl 2019

Matúš 👍

Nedávno som pridal podnet, ktorý navrhuje premenovať niektoré zastávky podľa významných cieľov (inštitúcií), ktoré sa tam nachádzajú. Napríklad Hurbanova na Hurbanova, Úrad práce alebo aj Obchodná na Obchodná, klientske centrum:
https://www.odkazprestarostu.sk/zilina/podnety/75431/kvacalova-mhd-zle-nastavenie-cestovneho-poriadku
31. júl 2019

Matúš 👍

Ohľadom stránky MINV, by bolo vhodné kontaktovať/preposlať podnet priamo Ministerstvu vnútra.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania