Veľká okružná-chodník-bariérový

Zodpovednosť za riešenie: Žilina

Uzavretý
meno
Michal Kralovic 05. júna 2019

Chcel by som sa opýtať, či sa plánuje a ak áno kedy, rekonštrukcia chodníkov na ulici Veľká Okružná medzi križovatkami Predmestská a križovatka pod Auparkom.

Minimálne by som chcel požiadať mesto v mene vlastníkov garáží, či je možne znížiť nájazd od cesty ku garážam na ulici Veľká Okružná. Prikladám aj mapku z katastra a foto o ktorý nájazd sa jedná. Je riešený dosť nešťastne a viacerí vlastníci garáží máme problém, že pri zjazde si ničíme podvozok.

S pozdravom

Michal Královič

05. jún 2019

Sandra

celkovo chodnik od Predmestskej hore ku Auparku je v ubohom stave a na danom mieste som uz tiez par krat oskrela podvozok a predny naraznik
05. jún 2019

Miroslav Danišek

Pridavam sa k ziadosti pana Královiča, ten najazd je z technickeho hladiska velmi zle rieseny (prudky skok absolutne nevyhovujuci), ako majitel mam obavu o poskodenie podvozku svojho vozidla, lebo vzdy pri schadzani na komunikaciu chytim podvozok s prazdnym autom, z toho dovodu je vylucena moznost prevazat tazsie veci napr. pri stahovani, co ma dost obmedzuje. Mala akcia s opravou nabehu z cesty na chodnik nas zbavi velkych starosti.
Dakujem.
11. jún 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet. V tejto časti mesto neplánuje opravovať chodníky. V predošlom období prebiehala rekonštrukcia chodníkov v meste na základe schváleného investičného plánu. Vzhľadom na vyhovujúci stav neboli tieto chodníky zahrnuté do plánu rekonštrukcie. Po preverení majetkových vzťahov sme zistili, že uvedený chodník ani priľahlé objekty nie sú v majetku mesta. Bezbariérovosť môžu riešiť majitelia garáži a priľahlých pozemkov vo vlastnej réžii združenou investíciou, formou štandardnej žiadosti s povinnými prílohami na špeciálnom stavebnom úrade. Mesto Žilina.




Kto? Odbor dopravy, odbor investičný MsÚ Žilina

Andrea Bialoňová, Odbor tlačový a zahraničných vecí, MsÚ Žilina
12. jún 2019

Michal

pani Bialonova, mozem sa opytat v koho sprave su chodniky? Ak tvrdite, ze tento chodnik nie je v majetku mesta, tak mam dalsiu otazku. Ako je mozne, ze chodnik nad krizovatkou Velka Okruzna/Spanyolova mesto rekonstruovalo, pritom ani tento nie je v majetku mesta? A mnoho dalsich chodnikov detto, pokial viem, tak Mesto ma vo vlastnictve mozno tak 50-60% chodnikov. Dalsia vec je, ze na zaklade coho ste zistili, ze tento chodnik je vo vyhovujucom stave? bol sa tam aj niekto osobne pozriet? mozem vam kludne poslat fotodokumentaciu, ako cely ten chodnik vyzera.
21. jún 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, chodník nad križovatkou ulíc Veľká okružná a Spanyolova bol v minulosti rekonštruovaný z dôvodu jeho nevyhovujúceho stavu a išlo o údržbu pešej komunikácie. Po preverení vlastníckych vzťahov k vami uvedenému chodníku sme zistili, že majiteľmi parciel sú súkromní vlastníci. Z tohto dôvodu nie je mesto oprávnene vykonávať rekonštrukcie chodníkov, ktoré nie sú v jeho správe. Plán rekonštrukcie opráv chodníkov v Žiline zahŕňa požiadavky od viacerých subjektov a zohľadňuje aj celkový stav jednotlivých chodníkov, ktorý posudzuje odborná komisia. Odporúčame občanom, aby v takýchto prípadoch komunikovali s poslancami za svoj volebný obvod, ktorí dobre poznajú miestne pomery a aj na základe ich požiadaviek, môžu byť tieto podnety zohľadnené pri tvorbe investičného plánu na ďalšie obdobie. Mesto Žilina.
Kto? Odbor dopravy, odbor investičný MsÚ Žilina

Andrea Bialoňová, Odbor tlačový a zahraničných vecí, MsÚ Žilina
18. december 2019

Roman

Veľká okružná-chodník-bariérový

Úsek chodníka od ul. V. Spanyola po križovatku s ul. Predmestská je v dezolátnom stave a je vhodný na rekonštrukciu. Výtlky, nerovnosti, pozostatky ukotvení dopravného značenia, staré obrubníky, neupravené okolie stromoradia. I stĺpy samozrejme na pomerne úzkom chodníku prekážajú, no s pochopiteľných dôvodov je to v tomto prípade minimálny problém s riešením v ďalekej budúcnosti. A práve preto, aby bolo aspoň vo zvyšnej časti to priechodné bez zbytočných obmedzení.
23. júl 2020

Michal

Tak pol roka ubehlo a problém stále "v riešení". Kedy plánuje mesto rekonštrukciu týchto chodníkov?? Je to hanba.
23. júl 2020

Michal

Veľká okružná-chodník-rozkopaný

Takže opäť po pol roku otvárame ten istý problém. Takto vyzeraju prosím pekne chodniky v centre mesta. Toto je podla mesta v poriadku??
03. január 2022

Matúš 👍

Nastala zmena?
03. január 2022

Michal

Aká zmena? 🤣 Za Fiabáneho, ktorého som bohužiaľ volil, ide všetko dole vodou. Chodníky veľka Okružná a predmestska v katastrofálnom stave.
03. január 2022

Roman Šimo

Treba ale priznať, že tie chodníky počiatok svojich chýb získali už v minulých volebných obdobiach.
03. január 2022

Michal

S tým súhlasím. Ale mal na to 5 rokov
05. január 2022

Roman Šimo

3 roky predpokladám bolo myslené (volebné obdobie 4 roky).
05. január 2022

Michal

Pardon, 4 som myslel.
08. január 2022

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,

podnet sme opäť preposlali samospráve s prosbou o vyjadrenie.

S pozdravom
administrátor Odkazu pre starostu pre Žilinu
28. marec 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet. Podnet bol zaevidovaný do poradia a bude riešený v závislosti od voľných finančných prostriedkoch vyčlenených na tento účel v rozpočte mesta Žilina. Momentálne sa začalo s asfaltovacími prácami. V aktuálnom období neboli vyčlenené prostriedky na opravu chodníka. Podnet uzatvárame na portáli Odkaz pre starostu. Ak budete chcieť opätovne riešiť podnet, zadajte ho prostredníctvom webovej stránky mesta Žilina - ikona Podnet pre mesto. Mesto Žilina
28. marec 2024

Michal

Vtipné... 4 roky ubehli a ho*no. Mesto uzavrelo ako hotovú vec... Chodník sa opravovať nebude. Ale na predraženu údržbu peniaze sú.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania