Zelená-zastávka MHD -znečistená

Zodpovednosť za riešenie: Žilinský samosprávny kraj

V riešení
meno
Eva a cestujúci 06. júna 2019

Prístup na vybudovaný ostrov zástavky MHD č. 27 smer Žilina znemožnený pre nánosy bahna a vody.

13. jún 2019

Eva a cestujúci

Na lány — upchatá kanalizácia

Zástavka MHD č.27 smer Žilina nástup na nástupný ostrov zabahnený -upchatá vonkajšia rúra povrchového odvodňovania. Zanesená v križovatke ul.Slov.dobrovoľníkov šutolinou z lejakov, i okolie kanálu pri odbočke na ul. Hornú a k Vodojemu!
17. jún 2019

Eva a cestujúci

zástavka je na ul. Na lány, šípka na mape presmerovala na inú ulicu.
19. jún 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet, ktorý sme poslali zodpovedným pracovníkom na riešenie. Mesto Žilina.
Kto? Odbor dopravy, MsÚ Žilina

Andrea Bialoňová, Odbor tlačový a zahraničných vecí, MsÚ Žilina
19. júl 2019

Odpoveď samosprávy

Samospráva uviedla, že zodpovedným subjektom je: Uvedená cestná komunikácia, ako aj chodník patrí pod Správu ciest Žilinského samosprávneho kraja, ktorý je potrebné v tejto veci kontaktovať.
31. august 2019

Matúš 👍

Bolo by možné podnet preposlať ŽSK? Dakujem.
09. september 2019

Odpoveď samosprávy

Na základe podania od občanov bývajúcich v danej lokalite bolo 18.07.2019 vykonané miestne zisťovanie za účasti zástupcov Správy ciest Žilinského samosprávneho kraja a mesta Žilina. Na cestu č. III/2070 sú napojené miestne komunikácie. Pri silných dažďoch voda steká z miestnych komunikácií na cestu III. triedy a odvodňovací systém cesty nestíha odviesť nadbytočné množstvo vody z miestnych komunikácií. Z pracovného stretnutia sa zástupcovia správcovských organizácii dohodli na predbežnom opatrení s tým, že mesto Žilina dá vybudovať priečne odvodnenie v celej šírke napojenia miestnej komunikácie na cestu III. triedy a ďalšie opatrenia sa budú riešiť podľa potreby. Rovnako aj riešenie umiestnenia a vyhotovenia autobusovej zastávky je v kompetencii mesta Žilina.

Žilinský samosprávny kraj
09. september 2019

Eva a cestujúci

Ako môže byť vykonané odvodnenie priečne, keď pod cestou na Lány sú rodinné domy a tam majú aj vchody a vjazdy do domov? Treba vybudovať na spodnej hrane cesty po celej dĺžke až na nám. Hrdinov dážďovú kanalizáciu a z ulice K vodojemu pred vyústením Na lány záchytnú priečku pre bahno a šutolinu a pravidelne ju čistiť.
Druhá vec Samospráva povolila na základe posudkov Správy ciest a ODI bezproblémové budovanie piatich bytových domov na križovatke!!! Viete čo to urobí vo svahu? Problému budú až na rýchlostnej ceste na Čadcu!!! Treba systémové riešenia, žiadne provizórne problém nevyrieši, len skomplikuje.
16. september 2019

Odpoveď samosprávy

Ďakujeme za Váš príspevok, avšak priečne odvodnenie má byť mestom Žilina realizované na miestnych komunikáciách a nie na ulici „Na Lány“ teda nie na ceste č. III/2070.

Žilinský samosprávny kraj
07. november 2021

Roman Šimo

Chýba reakcia mesta.
08. november 2021

Eva a cestujúci

Mesto problém nechce vidieť, v lete bola vybudovaná mreža na ulici K vodojemu po materskou škôlkou, lenže pri lejakoch po strmej spádnici nezachytí všetok ten maras-zeminu,lístie, atď. Okrem toho v tomto roku sú prevládajúce vetry južného smeru a teda lístie zo stromov na pozemku p. Hajaša je na križovatke K vodojemu, Horná a ul. Na lány. Pekne pod kolesami áut tleje a keď príde lejak, všetko spláchne po spádnici na jej spodnú hranu, tak ako je na obrázku.
08. november 2021

Eva a cestujúci

Neostáva iné riešenie, len ten nános aspoň raz ročne čistiť s odvozom. Veď je to fakticky zotletý humus a po zime je obohatený posypovými kamienkami. Nepomôžu odvodňovacie mreže, lebo nejde len o vodu, ale o prudký svah, na ktorom voda berie všetko, čo je v ceste, teda aj pôdný kryt zo zeminy a zotleté lístie.
09. november 2021

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,

podnet sme preposlali samospráve s prosbou o vyjadrenie.

S pozdravom
Administrátor Odkazu pre starostu pre Žilinu

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania