Smreková-vandalizmus-rušenie nočného pokoja

Zodpovednosť za riešenie: Žilina

Uzavretý
meno
Michal 10. júna 2019

Neustale rusenie nocneho kludu na Smrekovej ulici. Tri krcmy vedla seba hned vedla skoly. Dlhodobo nerieseny problem zo strany mesta, aj napriek vyzvam zo strany obcanov ci pravidelne privolanym policajnym hliadkam. Otvaracie hodiny do polnoci a tretej rano uprostred rezidencnej zony. Krik, bitky, opiti ludia, mnozstvo taxikov ako na hlavnej ulici dlho do noci.
Nikto nema nic proti slusne nastavenym pravidlam fungovania podobnych podnikov, ale toto je za hranicou.

19. jún 2019

Jarek

Rovnaký problém je aj na Platanovej 1-5 kde je krčma v budove Drevony priamo pod oknami.
Rušenie kľudu je každodenne aj po 22:00.
21. jún 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň. Na základe podnetu sme kontaktovali mestskú políciu, aby sa zamerala na kontroly v uvedenej prevádzky v zmysle Všeobecne záväzných nariadení mesta. Uvedomujeme si negatívne vplyvy tejto prevádzky, mesto však nemá kompetencie povoľovať alebo rušiť prevádzky v meste. Prevádzkovateľ mestu len oznamuje prevádzkové hodiny, ktoré sa určujú v zmysle VZN č. 5/2016: http://www.zilina.sk/dokumenty/Nariadenia_20160225085153.pdf. Kontrolu dodržiavania nočného kľudu má na starosti mestská polícia, ktorá zintenzívni kontrolu uvedenej lokality. Mesto Žilina.
Kto? Mestská polícia Žilina

Andrea Bialoňová, Odbor tlačový a zahraničných vecí, MsÚ Žilina
21. jún 2019

Michal

Požadujem opätovnú odpoveď mesta, keďže práveže mesto nesie na danej situácii rozhodujúcu zodpovednosť, práve preto, že určuje otváracie hodiny, čo je kľúčový problem. Poprosím o vyjadrenie ako je možné, že uprostred rezidenčnej zóny sú povolené podniky s otváracím hodinami do 1-3 ráno celotyzdenne. Verím, že nové vedenie mesta sa bude držať predvolebných sľubov a pristúpi k okamžitej úprave otváracích hodín do max 23, cez víkend trebárs do polnoci.
Mestská polícia rieši už len problém, ktorý vznikol nezodpovednými povoleniami otváracích hodín a chybným nastavením VZN a jeho výnimiek.
Ďakujem pekne
28. november 2019

Michal

Samozrejme, ziadnej dalsej odpovede sme sa nedockali. Ak sa da tento podnet reaktivovat a opat nan mesto upozornit, budem vdacny.
28. november 2019

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,
podnet sme opäť preposlali.

S pozdravom
administrátor Odkazu pre starostu pre Žilinu
30. december 2019

Michal

Dobry den, navrhujem, aby mesto bud zacalo tuto platformu brat vazne, alebo sa z nej stiahlo. Oproti inym samospravam ma Zilina tragicky pomaly a nefunkcny pristup k zaoberaniu sa podnetmi. Na vacsinu ani neodpovie, a ak ano, max formulkou, ze sa to bude riesit v zavislosti od kapacit. Jedine podnety, ktore samosprava riesi su preplnene kose. Aky ma toto cele zmysel okrem lacnej reklamy, ktorou sa mesto pochvali?
Myslim to uplne vazne, ak to takto ma pokracovat, radsej nech mesto OPS vobec nepouziva, lebo len ludom, ktori tu v dobrej viere upozornuju na problemy a pozaduju od mesta plnenie zakonnych povinnosti, ubera cas a energiu.
25. júl 2020

Matúš 👍

Bez odpovede rok.
05. august 2020

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,
podnet sme opäť poslali samospráve.

S pozdravom
administrátor Odkazu pre starostu pre Žilinu
03. január 2022

Matúš 👍

Nastala zmena?

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania