K cintorínu-cesta-výtlk

Zodpovednosť za riešenie: Žilina

Vyriešený
meno
Michal Petrovský 17. júna 2019

Dobrý deň, v časti Bánová, ul. K cintorínu v smere k pekárni PEZA, pri zástavke MHD je väčšie množstvo nebezpečných výtlkov. Chcem Vás požiadať o riešenie predmetnej situácie. Ďakujem.

27. jún 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet, ktorý sme poslali zodpovedným osobám na riešenie. Mesto Žilina.
Kto? Odbor dopravy, MsÚ Žilina

Andrea Bialoňová, Odbor tlačový a zahraničných vecí, MsÚ Žilina
22. júl 2019

Odpoveď samosprávy

Samospráva uviedla, že zodpovedným subjektom je: Uvedená cestná komunikácia patrí pod Správu ciest Žilinského samosprávneho kraja, ktorý je potrebné v tejto veci kontaktovať.
25. júl 2019

Michal Petrovský

Ďakujeme za Váš podnet. Žilinský samosprávny kraj má vo vlastníctve a v správe cesty II. a III. triedy. Po preštudovaní Vami doručeného podnetu, by sme Vám radi poskytli nasledovnú odpoveď na Vašu otázku. Mapové zobrazenie s rozdelením cestnej siete a určením vlastníka a správcu jednotlivých ciest je možné nájsť na stránke www.cdb.sk v časti „Portál informačného systému Model cestnej siete“. V prílohe Vám posielam výňatok mapy práve z tohto portálu. Žilinský samosprávny kraj má, na území mesta Žilina v mestskej časti Bánová, v správe cestu č. III/2100, ktorá začína na križovatke s cestami Hôrecká, Závodského, Žitná a pokračuje cez Bánovú, koniec cesty č. III/2100 je pri Kostole Božského srdca. Ďalej cesta pokračuje ako miestna komunikácia. Na základe údajov z cestnej databanky je vlastníkom mesto Žilina a správcom Mestský úrad Žilina.
Preto vo veci opravy Vám odporúčame obrátiť sa práve na vlastníka alebo správcu danej komunikácie.
03. september 2019

Matúš 👍

Bolo by možné na základe odpovede ŽSK poslať podnet opäť mestu? Ďakujem.
03. september 2019

Michal Petrovský

Dobrý deň, podľa vyjadrenia mesta, a rovnako vyjadrenia ŽSK cesta patrí tomu druhému....
10. september 2019

Odpoveď samosprávy

Žilinský samosprávny kraj má vo vlastníctve a v správe cesty II. a III. triedy. Žilinský samosprávny kraj má, na území mesta Žilina v mestskej časti Bánová, v správe cestu č. III/2100, ktorá začína na križovatke s cestami Hôrecká, Závodského, Žitná a pokračuje cez Bánovú, koniec cesty č. III/2100 je pri Kostole Božského srdca. Ďalej cesta pokračuje ako miestna komunikácia. Na základe údajov z cestnej databanky je vlastníkom mesto Žilina a správcom Mestský úrad Žilina.

Žilinský samosprávny kraj
17. september 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet, ktorý sme zaevidovali a bude postupne riešený v závislosti na finančných a kapacitných možnostiach spoločnosti, ktorá pre mesto Žilina vykonáva opravy a údržbu komunikácií. Mesto Žilina.
Kto? Odbor dopravy, MsÚ Žilina
Kedy? 2020

Mgr. Andrea Bialoňová, odbor tlačový a zahraničných vecí MsÚ Žilina
18. september 2019

Michal Petrovský

Dobrý deň, chcem sa informovať, 2020 je aká číslovka, ak myslíte termín opravy, tak je to doslova zarážajúce, nakoľko samotné výtlky sú tam už viac ako dva roky. Cesta je veľmi frekventovaná a vyťažená aj vozidlami, ktoré sa podieľajú na stavbe diaľnice a je to havarijný stav, ktorý môže skončiť fatálne, napríklad pre jednostopové vozidlá, pripadne pre bicyklistov. Každopádne sme sa posunuli ďalej, keďže doteraz zodpovedné osoby ani nevedeli komu uvedená komunikácia patrí. Ďakujem.
08. október 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, uvedený rok je len orientačný. Všetko závisí od preverenia danej situácie, prijatia potrebných opatrení, financií, ako aj zabezpečenia všetkých potrebných úkonov súvisiacich s opravou poškodenej vozovky. Ide o aktivity, ktoré nie je možné nejak urýchliť, keďže majú určité administratívne náležitosti i časovú postupnosť. Plne chápeme, že každý z obyvateľov považuje svoj podnet za ten najdôležitejší, avšak pri množstve podnetov, ktoré sú v Odkaze pre starostu nahlásené, nie je možné zabezpečiť okamžité vyriešenie každého z nich, vzhľadom na finančné i kapacitné možnosti mesta. Nahlásené podnety riešime postupne podľa ich závažnosti a následne aj podľa poradia v akom boli nahlásené. Mesto Žilina.
Kto? Odbor dopravy, MsÚ Žilina

Mgr. Andrea Bialoňová, odbor tlačový a zahraničných vecí MsÚ Žilina
08. október 2019

Michal Petrovský

Dobrý deň, ďakujem za odpoveď, ktorá je podľa môjho osobného názoru formulovaná systémom Ctrl C, uvedená komunikácia je opravená, nový koberec, v plnom rozsahu niekoľko sto metrov, možno KM cca dva týždne. Možno sa jedná o čiernu stavbu, keď ako správca komunikácie o tom neviete.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania