Čajakova-vertikálna značka-poškodená

Zodpovednosť za riešenie: Iný subjekt

Uzavretý
meno
joedodo 17. júna 2019

Majiteľ vozidla s EVČ ZA-199GI počas víkendu 16.6.2019 okolo 17. hodiny svojvoľne umiestnil nové horizontálne značenie na cestu vo vlastníctve mesta Žilina, kde umiestnil neplatné značenie, ktoré degraduje nadradené horizontálne dopravné značenie (P - Pre vozidla s platnou prezidentskou kartou - Pásmo III. platné zľava aj z prava) umiestnené dopravným inšpektorátom.

Spoločnosť Bytterm, a.s. Seleziánska 4, Žilina, ktorá v tejto lokalite vlastní túto Plynovú kotolňu resp. parcelu s číslom 6612/5 využíva strechu na trvalé parkovanie svojich vozidiel, ktorej využitie nie je vedené ako parkovisko, nakoľko by išlo o všeobecné ohrozovanie obyvateľov okolitých budov, keďže ide o plynovú kotolňu.

Pred vstupom na parcelu je horizontálne značenie, kde je zákaz státia, no dodávky cestu zatarasujú.

20. jún 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet. Po preverení situácie sme zistili, že daná parcela aj parkovacie miesta sú v správe spoločnosti BYTTERM, a.s., na ktorú sa môžete obrátiť s Vašim podnetom. Čo sa týka značenia „X“ je, ako ste uviedli neplatné, avšak na mieste, kde je umiestnené, vodič vozidla aj napriek tomu stáť nesmie, nakoľko by bránil vjazdu na pozemok. V prípade že by sa opakovalo státie dodávky spoločnosti BYTTERM alebo iného vozidla tak, že by ohrozovalo bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky, ako bolo zachytené na Vašich fotografiách, môžete sa za účelom riešenia situácie obrátiť na bezplatnú linku mestskej polície na čísle 159. Mesto Žilina.



Andrea Bialoňová, Odbor tlačový a zahraničných vecí, MsÚ Žilina
20. jún 2019

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,
podnet opätovne preposielame zodpovednej inštitúcii.


Matúš Sedlák
Odkaz pre starostu
[email protected]
03. október 2019

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,
podnet sme opäť poslali zodpovednej spoločnosti.

S pozdravom
administrátor Odkazu pre starostu pre Žilinu
11. október 2019

Odpoveď samosprávy

Bytterm a.s. Žilina umiestnil na časti svojho pozemku parc.číslo 6612/5, čo dokazuje LV č.4778 2ks parkovacích sklopných stĺpikov pre dve parkovacie miesta . Bytterm a.s. nevlastní na parcele č. 6612/5 plynovú kotolňu ako je chybne v podnete uvedené, ale výmeníkovú stanicu tepla a priestor na streche využíva pri údržbe a odstraňovaní závad vo výmeníkovej stanici, a zároveň priestor strechy zabezpečil zábranou proti neoprávnenému využívaniu a vniknutiu cudzích motorových vozidiel na pozemok.

Mikulik Ivan

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania