Mateja Bela-Zeleň a životné prostredie-iné

Zodpovednosť za riešenie: Žilina

Uzavretý
meno
Juraj Kumičák 25. júna 2019

Dnes, dňa 24.6.2019 dochádza ku plošnej likvidácii zelene pod ulicou Mikovíniho pod bytovým domom Villadome. Chcem sa spýtať, ktorý idiot toto schválil, a koho máme nabudúce voliť, aby sa toto už neopakovalo.

Zničené stromy a kríky sú dosť vzdialené od zamýšľanej výstavby nových domov a navyše v ničenej oblasti boli zahniezdení vtáci.

27. jún 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet. Mesto ako prvostupňový orgán ochrany prírody na túto činnosť nevydalo povolenie. Vzniknutú situáciu preveríme a podľa zistených výsledkov budeme postupovať v zmysle platnej legislatívy. Mesto Žilina.
Kto? Odbor životného prostredia, MsÚ Žilina

Andrea Bialoňová, Odbor tlačový a zahraničných vecí, MsÚ Žilina
28. jún 2019

Juraj

V sucasnej dobe prebiehaju na pozemku vrty ktore sposobuju cely den zvyseny hluk.
Ziadame tymto mesto a odbor zivotneho prostredia o presetrenie zvysenej hlucnosti spolu s preverenim, ci majitel ma platne povolenie na vykonavanie spominanych ukonov.

Dalej by sme sa chceli informovat ci je mozne zo strany mesta informovat ci vydalo pre spominane parcely stavebne povolenie a ak ano, aky stavebny zamer sa planuje na spominanych parcelach realizovat?

Dotknutym stranam okolitych pozemkov nebol oznameny ziadny stavebny zamer.

Vopred dakujem za odpoved.
03. júl 2019

Darka

Áno, vlastníci bytov bytového domu Villadome na Mikovíniho ul. (a predpokladám, že aj vlastníci bytov v susediacom bytovom dome komplexu Slnečná terasa) musia strpieť zvýšený hluk spojený s vrtnými prácami, a spaliny z benzínového motora, ktoré neumožňujú vetranie bytov, resp. využívanie vlastných terás na oddych, a to od 25.6.2019 nonstop každý pracovný deň od cca 8:00 do 16:00 hod., okrem 28.6. a 2.7., kedy práce skončili pred 15. hodinou. Navyše, pracovníci močia rovno pod oknami/terasami bytov, takže sa počas ich pracovnej doby von radšej ani náhodou nepozerať .... dokedy toto ešte musíme trpieť?
A čo sa týka povoľovania nových stavieb ... naozaj v tomto meste vždy vyhrá arogancia a bezohľadnosť developerov v spolupráci s úradníkmi mesta nad vlastníkmi dotknutých susediacich pozemkov a už postavených nehnuteľností?
15. júl 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, vo veci zvýšenej úrovne hluku, ako aj znečisťovanie ovzdušia výfukovými plynmi odporúčame obyvateľom, aby sa obrátili na Regionálny úrad verejného zdravotníctva, ktorý je v takomto prípade oprávnený vykonať merania. Keďže uvedený podnet spadá pod agendu viacerých odborov MsÚ v Žiline, poslali sme ho zodpovedným osobám na riešenie a čakáme na ich vyjadrenia.
Kto? Odbor stavebný, MsÚ Žilina

Mgr. Andrea Bialoňová, odbor tlačový a zahraničných vecí MsÚ Žilina
10. január 2020

Matúš 👍

Ako vlastne dopadol tento podnet? Aká činnosť tam prebiehala?
13. január 2020

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,
podnet sme opäť poslali samospráve.

S pozdravom
administrátor Odkazu pre starostu pre Žilinu
23. september 2020

Roman Šimo

Zatiaľ stále bez vyjadrenia.
24. september 2020

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,
podnet sme opäť poslali samospráve.

S pozdravom
administrátor Odkazu pre starostu pre Žilinu
05. október 2022

Matúš 👍

Vhodné uzavrieť.Bolo to pred 3 rokmi a vyzerá to, že doteraz sa tam nič nepostavilo.
28. apríl 2023

Matúš 👍

Len pre info - výstavba začala.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania