Zvolenská-Cesty a chodníky-iné

Zodpovednosť za riešenie: Žilinský samosprávny kraj

V riešení

Urobiť priechod pre chodcov z Vlčiniec na zástavku Zvolenská. prechod je síce označený ale o niekoľko metrov ďalej. Pre zamestnacov KIA Motors a Mobis ale aj iných cestujúcich by bolo bezpečnejšie urobiť prechod pre chodcov rovno na zástavku.

10. júl 2019

Zdenco

To by bolo super keby že tam je prechod kým nie sú nastriekane nové čiary. Ten prechod tam určite treba je blbosť aby si sa vracal 50 metrov na zastávku a späť!!
10. júl 2019

Roman Šimo

Tiež súhlasím s tým, aby priechod pre chodcov bol vyššie a to na mieste, kde je vyústenie chodníka ul. Gemerská. Ten, čo je teraz nižšie, je pre vodičov aj trochu neskôr spozorovateľný kôli sklonu vozovky od Celulózky . Takto, by nemuseli namietať ľudia idúci ani na smer ul. Matice Slovenskej aj priamo na smer Vlčince cez u. Gemerská. Problémom môžu byť ale stĺpy s osvetlením, ktoré sú myslím nad terajším priechodom. Investovať do toho, asi nebude nikto z kompetentných chcieť.
23. júl 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet, ktorý sme poslali zodpovedným osobám na riešenie. Mesto Žilina.
Kto? Odbor dopravy, MsÚ Žilina

Mgr. Andrea Bialoňová, odbor tlačový a zahraničných vecí MsÚ Žilina
09. august 2019

Matúš 👍

Už je nastriekané nové značenie priechodov na tejto ulici. Žiaľ všetky sú zatiaľ v pôvodnej polohe.
09. august 2019

Eva

Dnes som si všimla. Dúfam že nastriekajú aj tento prechod. Myslím že by bol viac využívaný ako ten dolný.
09. august 2019

Roman Šimo

Meniť sa to pravdepodobne už najbližšie mesiace či roky nebude. Možno sa ale časom toto riešenie prehodnotí.
09. august 2019

Matúš 👍

Myslím, že keby sa chce, priechod by sa dal vyznačiť. Vzdialenosť medzi týmto priechodom a tým dole, smerom na Celulózku by bola okolo 90 m. Rovnako to je aj medzi priechodmi pri Mercedese a športovou halou ŽSK. Takže nebolo by to ani "nahusto".
10. august 2019

Eva

A čo sa týka osvetlenia všimla som si viac prechodov čo nie sú osvetlené.
10. august 2019

Roman Šimo

Nie som si istý, či pri budovaní nových musí byť osvetlenie i bezbariérový variant...
06. september 2019

Matúš 👍

Bolo by, prosím, možné preposlať podnet správcovi komunikácie, ktorým je Žilinský samosprávny kraj, kvôli vyjadreniu? Aj nedávnu rekonštrukciu povrchu realizoval ŽSK. Ďakujem.
20. september 2019

Odpoveď samosprávy

Dopravné značenie sa obnovuje na základe platného určenia dopravného značenia. V prípade nového dopravného značenia je potrebné mať vypracovanú projektovú dokumentáciu v znení platných predpisov odsúhlasenú príslušnými orgánmi štátnej správy.
Na základe uvedeného bude obnovené existujúce dopravné značenie po dokončení realizácie obnovy povrchu vozovky cesty č. III/2084.

Žilinský samosprávny kraj
15. január 2020

Roman

Značenie bolo obnovené iba na pôvodnom mieste pri odbočení na Rosinky. Na prechádzanie pri ul. Gemerská nevzniklo. Treba však poznamenať, že ani nie je dobudovaný chodník k ceste, aby mohlo byť namaľované značenie.
15. január 2020

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,
podnet sme poslali SC ŽSK.

S pozdravom
administrátor Odkazu pre starostu pre Žilinu
18. marec 2020

Roman

Momentálne prebieha opäť maľovanie značenia priechodu pre chodcov na opačnej strane pri vjazde na Rosinky. Tento spomínaný priechod teda zatiaľ nie je ani v náznaku budúcej existencie. Možno pri vybudovaní cyklochodníka sa bude myslieť aj na to, aby sa z Gemerskej ulice dalo v pohode dostať i práve na cyklotrasu Rosinská cesta.
03. máj 2020

Matúš 👍

Polohu podnetu je vhodné posunúť viac na Rosinskú.
20. február 2022

Roman Šimo

Bude sa budovať cyklotrasa v tomto roku. Možno dôjde aj v týchto miestach k zmene. Nevidel som ale projekt.
21. február 2022

Matúš 👍

Vrámci výstavby cyklotrasy by tam nemal vzniknúť priechod pre chodcov. Ale vyzerá to, že tam bude aspoň skosený obrubník, kvôli vjazdom do dvorov. Tak možno niekedy v budúcnosti.
15. august 2022

Roman Šimo

Cyklotrasa bola vybudovaná a priechod o niekoľko desiatok metrov nižšie bol na základe toho upravený do optimálnej formy. Pravdepodobne teda v blízkom období priechod od Gemerskej ulice na autobusovú zastávku, nebude realizovaný, i keď si myslím, že tento by bol využívaný oveľa viac. Bolo by to aj viac efektívne a hlavne praktické riešenie, s prihliadnutím na miestne pomery.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania