Za plavárňou-Automobily-iné

Zodpovednosť za riešenie: Žilina

Uzavretý
meno
Zuzana Cvenčeková 12. júla 2019

Denne chodím po ulici Za plavárňou v Žiline. Pravidelne na chodníku a cyklotrase prekladajú kontajnery. Buď ich dovezú a zložia na pozemok vedľa chodníka alebo ich nakladajú a odvážajú. Ja s kočíkom a všetci chodci musia schádzať na komunikáciu a ísť po ceste oproti prichádzajúcim autám.
Včera 10.06.2019 bola situácia rovnaká, chodník a cesta bola blokovaná a vytvárali sa kolóny . Myslím si že takáto činnosť patrí skôr do priemyselnej oblasti Žiliny a nie do centra mesta.
Ďakujem za vybavenie Zuzana Cvenčeková.

12. júl 2019

Katarína Perháčová

Celá tá ulica je nedoriesena. tiež tam chodievam s kočíkom do parku a je to naozaj adrenalín. na to, že z vlciniec je to jedina priama cesta do parku, je tam dalej chybajuci chodnik, stojí a jazdi tam vela aut, ludia a cyklisti tam chodia hore dole, všetci sa musia navzajom obchádzať. je tam len krajnica a ešte keď na nej stoja nejakí inteligenti s autom tak ich musím s kočíkom obchádzať.
12. júl 2019

Katarína Perháčová

Celá tá ulica je nedoriesena. tiež tam chodievam s kočíkom do parku a je to naozaj adrenalín. na to, že z vlciniec je to jedina priama cesta do parku, je tam dalej chybajuci chodnik, stojí a jazdi tam vela aut, ludia a cyklisti tam chodia hore dole, všetci sa musia navzajom obchádzať. je tam len krajnica a ešte keď na nej stoja nejakí inteligenti s autom tak ich musím s kočíkom obchádzať. inak tiež si myslím, ze ta firma čo tam obchoduje a tými kontajnermi by mala ísť inde, kde nebude obmedzovat premávku.
13. júl 2019

Lubica

Pekny den,
ma vobec niekto zaujem tento problem riesit??? Ved to je tam cista katastrofa. Dokedy sa budeme na tento chaos s manipulaciou s kontajnermi pozerat??? Kym tam nepride k nestastiu?? Manipuluju s nimi bez odstavenia dopravy. Chodia tam popri tom ludia, auta. Som zvedava, kto dal na taketo nieco povolenie a kto za to zodpoveda. Ved je tam ohrozena bezpecnost dopravy,zdravie a zivoty ludi.
23. júl 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet, ktorý sme poslali zodpovedným osobám na riešenie. Mesto Žilina.
Kto? Odbor dopravy, MsÚ Žilina

Mgr. Andrea Bialoňová, odbor tlačový a zahraničných vecí MsÚ Žilina
12. september 2019

Zuzana Cvenčeková

Je september a nič sa na veci nezmenilo. Kontajnery pribúdajú a naviac sa na chodníku objavujú zaparkované stavebné stroje , lebo na pozemku sa začala nejaká výstavba bez označenia stavby z ktorej by sa dalo zistiť čo sa tam stavia.
12. september 2019

Lubica

Asi sa samosprava niecoho obava alebo niekto nieco naschval neriesi. Vyjadri sa uz niekto zo samospravy?
18. september 2019

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,
podnet opätovne preposielame samospráve.

Matúš Sedlák
Odkaz pre starostu
[email protected]
08. január 2020

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,
podnet sme opäť poslali samospráve.

S pozdravom
administrátor Odkazu pre starostu pre Žilinu
22. február 2020

Roman

Víkendový stav, kedy nikto neprekladá, nevykladá ani nenakladá žiadne kontajnery na chodníku. Neviem, či sa to ešte stále opakuje. Tiež súhlasím ale s tým, že takto opakovane orientované činnosti v takejto lokalite, by prevázkované nemali, i keď to pravdepodobne zákon neupravuje. Ide v podstate o pešiu zónu často chodcami a cyklistami využívanú.
24. február 2020

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,
podnet sme opäť poslali samospráve.

S pozdravom
administrátor Odkazu pre starostu pre Žilinu
20. marec 2020

Matúš 👍

Bez odpovede mesta.
20. marec 2020

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,
podnet sme opäť poslali samospráve.

S pozdravom
administrátor Odkazu pre starostu pre Žilinu
23. apríl 2020

Roman Šimo

Deje sa to stále.
30. apríl 2020

Roman Šimo

Ten chodník je tam aj zbytočný. Políciu predsa stále volať občan nemôže.
30. apríl 2020

Lubica

Toto sa robi neustale a aj sa to bude diat, nakolko kompetentni ludia sa toho pana a tej rodiny, ktora tam podnika boja. Je to d...l. Bohuzial.
30. apríl 2020

Roman Šimo

Keď už s takým sortimentom podniká, nech aspoň tie ťažké autá a kontajnery sa nenachádzajú na chodníku. V tomto meste vládne akosi sebectvo a vlastnoprospecharstvo. Ako niekde možno v južnej Amerike.
30. apríl 2020

Lubica

Jemu je to jedno, on ten chodnik opravovat nebude. Opravi ho mesto z nasich spolocnych penazi.
30. apríl 2020

Lubica

Mna by aj dost zaujimalo, ci ma povolenie na takuto cinnost v tejto lokalite. Dost by som o tom pochybovala.
07. máj 2020

Roman Šimo

Chodník zatiaľ drží, čo ma teší. Veľký problém je ale v tom, že chodci a cyklisti musia obchádzať pri prekládke po ceste. Dnes som tam zasa videl kamión s kontajnérmi. Nechápem, že na takýto sortiment si vybral majiteľ práve toto miesto. Zjavne to ani kapacitne celkom nestačí.
08. máj 2020

Zuzana Cvenčeková

O problém som sa začala zaujímať 10.06.2019. Pridali sa viacerí sťažovatelia ktorím konanie predmetného podnikateľa vadí. Podľa odpovede Mgr. Andrea Bialoňová, odbor tlačový a zahraničných vecí MsÚ Žilina bol podnet postúpený 23.06.2019!!! na odbor dopravy. Viditeľne pán podnikateľ pokračuje vo svojej činnosti ohrozuje prekladaním kontajnerov na chodníku a cyklotrase okoloidúcich a zodpovední z Mesta Žilina nereagujú . Informovala som sa na stavebnom úrade či povoľovali túto činnosť na tomto pozemku. Neoficiálne ma informovali že táto činnosť je v hrubom rozpore s platným územným plánom a je nepovolená. Na otázku čo teda idú robiť , som dostala odpoveď, že uvedený podnikateľ je veľmi kontroverzný keď ho stavebný úrad rieši a má to na zodpovednosti konkrétna osoba podáva na ňu trestné oznámenia za šikanu a podobné hlúposti a musia ísť vypovedať na políciu. Preto si tento problém prehadzujú medzi sebou a nikto stým nechce mať nič spoločné.Má super taktiku čo používa.
Som veľmi zvedavá ak sa stane úraz okoloidúcich na chodníku pri prekladaní kontajnerov kto a ako sa bude vyjadrovať pred televíziou Markíza a JOJ. Kompetentní z mesta už pomaly rok vedia o tejto životu nebezpečnej činnosti konkrétnej osoby a nič sa nedeje. Je na mieste povedať že niekto z mesta keď kryje takúto činnosť je aj trestno právne zodpovedný v prípade úrazu.
08. máj 2020

Roman Šimo

Je naozaj smutné, ak to zašlo až do takéhoto stavu. Nie je to jediný prípad v meste, kedy úrady ťahajú za kratší koniec. Dokonca ani TV celkom nepomohla. Majiteľ, by mal zmeniť taktiku na iný, ľudskejší spôsob. Zamestnanci úradov si konajú len svoju povinnosť a nemôžu byť pre zmenu, z jeho strany šikanovaní. Obyvatelia taktiež. Tí si len bránia to, čo je správne. Veď môže hľadať riešenia, s ktorými budú všetci spokojní. Na slabších si trufnut nie je hrdinstvo. Vidno ale, že doterajší proces sa krúti stále v jednom kruhu.
12. jún 2020

Roman Šimo

Aktuálne rovnaký scenár. Chodec a cyklista musia prejsť na cestu.
19. júl 2020

Roman Šimo

Na internete sa objavil k tejto záležitosti článok, kde svoj postoj a plány ozrejmila i samotná firma. Podľa uvedeného, by už prekladanie kontajnerov na chodníku prebiehať často nemalo a má sa udiať iba v nevyhnutných a veľmi sporadických prípadoch. Ďakujem, že firma si tento problém uvedomila a prispôsobila, prípadne prispôsobuje svoje priestory tak, aby sa pravidelne neobmedzovali chodci a cyklisti na priľahlom chodníku. Verme, že stav sa nezhorší a nebude opäť potrebné vyvolať ďalšie riešenie.
https://www.zilinak.sk/prispevky/15342/chodnik-a-cyklochodnik-na-ulici-za-plavarnou-uz-nebude-blokovany-tvrdi-kontajnerova-spolocnost
20. júl 2020

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,
na základe uvedeného podnet označujeme ako vyriešený.

S pozdravom
administrátor Odkazu pre starostu pre Žilinu
16. november 2021

Roman Šimo

V tomto ale naozaj chválim kvalitu vybudovaného chodníka v minulosti. V súčasnosti sa obávam, že chodník by takúto pravidelnú záťaž nevydržal.
17. november 2021

Simona

Za plavárňou-chodník-bariéra na chodníku

Chodník a cyklocesta na ulici Za plavárňou je neustále blokovaný nákladnou technikou, ktorá prekladá kontajnery. Tým, že je vždy zablokovaný aj jeden jazdný pruh je dosť nebezpečné to obchádzať. Chodník využívajú do veľkej miery mamičky, ktoré chodia s deťmi do neďalekého parku a preto považujem za dvôležité túto situáciu riešiť. Riešenie by malo byť trvalé napr. nejaké zábrany na chodník a cyklocestu, ktoré sa budú dať obísť na bicykli a kočíkom no nákladná technika ich neobíde.
20. november 2021

Ladislav 🐻

Naposledy keď som tam videl tieto vozidlá, jeden kamión stal až pri kurtoch na zákaze zastavenia. Chodci ho tam museli obchádzať po strede cesty. Myslím, že na Žilinaku bol aj článok, kde sa majiteľ dušoval, že sa problém už nebude opakovať, ale sú to len pláne sľuby. Často to tam vyzerá tak, ze najskôr mu prídu 3-4 kamióny s kontanjermi a až potom zháňa žeriav, takže tam tie vozidla blokujú cestu veľmi dlho. Na druhú stranu, kedy dalo mesto odtiahnuť tie vraky kamiónov čo sú na ulici od CS k Moundfieldu mohli by čakať na vloženie tam.
20. november 2021

Roman Šimo

Nevhodne umiestnená prevádzka.
14. september 2022

Roman Šimo

V uplynulých týždňoch som mal "šťastie" opäť niekoľkokrát na stojace vozidlá na tomto chodníku Požiadal som preto MP, aby zvýšila v tejto lokalite pozornosť. Aspoň, že podklad chodníka bol kvalitne vyrobený.
08. október 2022

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,
podnet sme opäť preposlali samospráve s upozornením na aktualizáciu.

S pozdravom
administrátor Odkazu pre starostu pre Žilinu
09. február 2023

Roman Šimo

Mám asi "šťastie" na "obchádzky" po ceste.
02. apríl 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet. Dodržiavanie pravidiel cestnej premávky je v kompetencií polície. Ak nabudúce postrehnete rovnakú činnosť, priamo kontaktujte mestskú políciu 159. Podnet uzatvárame na portáli Odkaz pre starostu. Ak budete chcieť opätovne riešiť podnet, zadajte ho prostredníctvom webovej stránky mesta Žilina - ikona Podnet pre mesto. Mesto Žilina

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania