Moyzesova-chodník-bariérový

Zodpovednosť za riešenie: Žilina

Uzavretý
meno
Peťo 21. júla 2019

Rekonštruované chodníky na ulici Moyzesova a ul. 1. mája, sú určené na bezpečný pohyb chodcov podliehajú norme čl. 12.3.4.2 STN 736110 Projektovanie miestnych komunikácií, ktorá stanovuje povinnosť n a j m e n š e j voľnej šírky chodníka 1,50m, aby umožnila jazdu detského kočíka, invalidného vozíka a chôdzu chodca s batožinou a pohyb chodcov v protismere. Po označení parkovacími čiarami chodník nespĺňa ani šírku 1,00m na bezpečný pohybu chodcov a to priamo pred prokuratúrou .

07. august 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet, ktorý sme poslali zodpovedným osobám na riešenie. Mesto Žilina.
Kto? Odbor dopravy, MsÚ Žilina

Mgr. Andrea Bialoňová, odbor tlačový a zahraničných vecí MsÚ Žilina
09. január 2020

Matej Čiernik

Je milé, pani Bialoňová, že ďakujete za podnet. Čiary tam stále sú. Farba a štetec na ich zatretie stojí asi dvacku a zatreť sa dajú za desať minút. No, pardon, dvadsať, lebo sú aj na Májovej, pár sto metrov ďalej.

Opäť, neuveriteľné, s čím majú žilinskí mestskí úradníci problém. Nechcete to náhodou zatierať z Eurofondov? Alebo tam býva "náš človek"?
14. január 2020

Matúš 👍

Bez zmeny.
16. január 2020

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,
podnet sme opäť poslali samospráve.

S pozdravom
administrátor Odkazu pre starostu pre Žilinu
04. apríl 2020

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,
podnet sme opäť poslali samospráve.

S pozdravom
administrátor Odkazu pre starostu pre Žilinu
08. december 2020

Roman Šimo

Zmena pravdepodobne nenastala. Tiež som si všimol, že niektoré úseky na tomto chodníku sú užšie. Niekde dokonca je rozvodná skriňa či kontajner a tak musí chodec alebo vozíčkar kľučkovať. Na chodníku parkovacie miesta nemajú byť vyznačené. vyzerá to zle. Hlavne na nesúmernom chodníku. Ja skôr zastávam úpravu vzájomne cesty a chodníka so striedaním sa stromoradia. V minulosti sa myslím chceli tu vyrúbať stromy a nahradiť inými. Do určitej mieri som za. To je však na inú diskusiu. Tento typ stromov však nie je celkom vhodný myslím si na tieto úzke ulice.
08. december 2020

Roman Šimo

Spomínaná alternatíva:
02. apríl 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet. Daná lokalita je organizovaná podľa pôvodných plánov. Podnet uzatvárame na portáli Odkaz pre starostu. Ak budete chcieť opätovne riešiť podnet, zadajte ho prostredníctvom webovej stránky mesta Žilina - ikona Podnet pre mesto. Mesto Žilina

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania