Veľký diel-chodník-bariérový

Zodpovednosť za riešenie: Žilina

Uzavretý
meno
Roman Šimo 29. júla 2019

V podstate bariérové prestupy medzi ukončeniami chodníka v dávnejšie realizovanej časti a to v oblasti objektov ŽU. Sú tam dva priechody cez cestu, kde okrem chýbajúceho vodorovného označenia, sú aj vysoké obrubníky i so sklonom samotného chodníka ťažšie prejazdné pre plynulý pohyb hlavne cyklistu idúceho hore kopcom v smere od Vlčiniec. Bolo by vhodné obrubník znížiť aspoň na čo najmenšiu mieru. V súčasnosti má chodec i cyklista sťažené podmienky pri prechádzaní cez tieto úseky od spodnej časti trasy.

09. august 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet, ktorý sme poslali zodpovedným osobám na riešenie. Mesto Žilina.
Kto? Odbor dopravy, MsÚ Žilina

Mgr. Andrea Bialoňová, odbor tlačový a zahraničných vecí MsÚ Žilina
16. december 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet. Oprava uvedeného chodníka sa v súčasnosti nezvažuje, keďže na tento účel momentálne nie sú vyčlenené financie z rozpočtu mesta. Podnet sme zaevidovali a v nasledujúcom období zvážime jeho realizáciu v závislosti na finančných možnostiach samosprávy. Zároveň odporúčame občanom, aby sa v takýchto prípadoch s podnetmi obrátili aj na poslancov mestského zastupiteľstva za príslušný volebný obvod, ktorí môžu pripomienky od občanov predostrieť priamo pri tvorbe investičného plánu na ďalšie obdobie. Mesto Žilina.
Kto? Odbor dopravy, MsÚ Žilina

Mgr. Andrea Bialoňová, odbor tlačový a zahraničných vecí, MsÚ Žilina
16. december 2019

Roman Šimo

Ďakujem za odpoveď. Pripomínam len, že naozaj teraz stráca cyklochodník svoju funkčnosť. Tie "schody" vytvárajú istú bariéru. Budem teda veriť, že sa časom to zmení k lepšiemu.
29. október 2020

Roman Šimo

Zo skúsenosti opakovane apelujem na riešenie, keďže je to naozaj dosť veľká bariéra pre cyklistov a obrubník - nájazd na chodník je potrebné znížiť.
22. máj 2023

Roman Šimo

V uplynulom období bola v týchto miestach realizovaná úprava nájazdov. Nie je to však ani po celej šírke cyklochodníka. Zvyšuje sa tak riziko úrazu. Z praktického hľadiska nie celkom vhodné riešenie. Cyklista nemusí odhadnúť opticky dobre ten doplnený nájazd a môže teda skĺznuť mimo.
02. apríl 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet. Podnet bol zaevidovaný do poradia a bude riešený v závislosti od voľných finančných prostriedkoch vyčlenených na tento účel v rozpočte mesta Žilina. V aktuálnom období neboli vyčlenené prostriedky na opravu chodníka. Podnet uzatvárame na portáli Odkaz pre starostu. Ak budete chcieť opätovne riešiť podnet, zadajte ho prostredníctvom webovej stránky mesta Žilina - ikona Podnet pre mesto. Mesto Žilina

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania