Palárikova-vertikálna značka-poškodená

Zodpovednosť za riešenie: Žilina

Vyriešený
meno
Roman Šimo 05. augusta 2019

Vyhnutý stĺpik so značkou Rezervované ZŤP na rohu ulíc Palárikova a Rovniankova.

Treba ale poznamenať, že i vodorovné značenie na časti chodníka i cesty, nie je úplne v poriadku a zbytočne sú podľa môjho názoru chodníky na túto lokalitu široké. Možno, by bolo dobré v budúcnosti priestor cesty rozšíriť na miesta pre parkovanie.

07. august 2019

Matúš 👍

Mne to, súdiac len z fotky, príde, že nie je dodržaná minimálna priechodzia šírka chodníka 1.5 m alebo je to presne na tú šírku nastriekané. Plus netreba zabudnúť na zavadzajúce spätné zrkadlá vozidiel vozíkom/kočíkom. Ja by som bol vo všeobecnosti za opačný trend - aby autá ustupovali chodcom a cyklistom (napríklad vyznačenie cyklopruhov tam, kde to má význam a cesta je dostatočne široká).
07. august 2019

Roman Šimo

Na druhej strane je myslím širší chodník, ktorý by sa dal zúžiť a vyznačiť tak pruhy bez obmedzenia premávky alebo chodcov. Je to určite menej využívaná lokalita, no súčasný spôsob nie je ideálny. Aby cez chodník bolo polovičné značenie na parkovanie? Chodník tak stráca význam. Ideálne by bolo, aby v rodinných domoch mali garáže všetci. V minulosti pri výstavbe sa samozrejme na to až tak nemyslelo.
16. august 2019

Roman

Značka bola narovnaná. Ďakujem hlavne za nájomcu toho miesta.

Opakovane však pripomínam, že značenie na chodníku nie je celkom optimálne a obmedzuje to aj priestor pre prípadných chodcov. Okrem toho značka vedľa, je dosť vyblednutá.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania