K cintorínu-neporiadok a odpadky-neporiadok vo verejnom priestranstve

Zodpovednosť za riešenie: Žilina

Vyriešený
meno
Roman Šimo 06. augusta 2019

Na cintoríne sa nachádza domček, v ktorom pravdepodobne v minulosti správca skladoval náradie na údržbu. V súčasnosti je objekt nezabezpečený a nachádzajú sa v ňom odpadky. Je potrebné to vyčistiť a uzavrieť. Odstránenie budovy, by som bral až ako posledné riešenie, keďže na tomto cintoríne je veľmi dlho a vizuálne sem akosi patrí. Samozrejme záleží aj na tom, či je v stave bezpečnom pre ľudí a nehrozí jeho zrútenie.

19. august 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet. Z uvedeného vyplýva, že ide o stavbu starého úložiska náradia, ktoré bolo na pohrebisku vybudované ešte v minulosti. V súčasnosti je v dezolátnom stave, čím ohrozuje okolie a zároveň narúša vzhľad pohrebiska. Podnet evidujeme a v spolupráci s mestom Žilina plánujeme objekt odstrániť, čím sa predíde vytváraniu skládky odpadu do budúcna. Mesto Žilina.
Kto? ŽILBYT, s.r.o.

Mgr. Andrea Bialoňová, odbor tlačový a zahraničných vecí MsÚ Žilina
19. august 2019

Roman Šimo

Je mi aj trošku ľúto, že objekt má byť zbúraný. Dúfam ale, že to naozaj prispeje k skrášleniu aj tohto pietneho priestoru.
17. október 2019

Roman Šimo

Podľa mojich informácii bol domček odstránený a tým samozrejme aj odpad v ňom. Ďakujem za vyriešenie, i keď mi je naozaj ľúto, že domček už nie je súčasťou tohto cintorína. Pri najbližšej možnej príležitosti, sa pokúsim aspoň pridať foto aktuálneho stavu.
26. október 2019

Roman

Dodatočné foto aktuálneho stavu. Ďakujem za riešenie. Dúfam len, že lavička je bezpečná.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania