K cintorínu-chodník-bariérový (na cintoríne Bánová)

Zodpovednosť za riešenie: Žilina

Vyriešený
meno
Roman Šimo 06. augusta 2019

Je potrebné na cintoríne v Bánovej v najbližšom možnom termíne uvažovať o rekonštrukcii chodníka v smere od hranice cesty až k hrobovým miestam. Momentálne je totiž chodník s veľkými nerovnosťami, čo spôsobuje pravdepodobne problémy ťažšie sa pohybujúcim ľuďom i pracovníkom pohrebných služieb pri vynášaní pozostatkov nebohých, prípadne pracovníkom kamenárstiev. Vhodné, by taktiež bolo spevniť alebo upraviť svah aj vytvoriť riešenie na odvod dažďovej vody. V neposlednom rade aj horná časť od domčeka, by sa mohla spevniť a upraviť. Vrátane schodíkov vedúcich k bočnému vchodu.
Tento problém sa môže vyskytovať aj na iných cintorínoch hlavne v prímestských častiach orientovaných do kopca. Stojí preto za úvahu urobiť časom kompletnú rekonštrukciu všetkých cintorínov v rámci infraštruktúry.

19. august 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet. Rekonštrukciu chodníka sme zahrnuli do plánu investícií na ďalšie obdobie. Mesto Žilina.
Kto? ŽILBYT, s.r.o.

Mgr. Andrea Bialoňová, odbor tlačový a zahraničných vecí MsÚ Žilina
04. máj 2020

Matúš 👍

Bez zmeny
04. máj 2020

Matúš 👍

Bez zmeny
10. december 2020

Roman Šimo

Podľa mojich informácií, momentálne prebiehajú práce na tomto chodníku. Situáciu budem sledovať a keď bude hotovo, zhodnotí sa, či podnet uzavrieť ako vyriešený.
19. december 2020

Roman Šimo

Jedná sa o náročnejšiu investíciu finančne i technicky. Možno sa rekonštrukcia stane skutočnosťou do roka-dvoch. Som ale rád, že sa pracuje na bočnom schodisku, ktoré bolo výrazné provizórium dlhé roky. Teraz pribudlo aj zábradlie, ktoré tam predtým nebolo. Keď budem mať foto, uverejním.
20. december 2020

Roman Šimo

Spomínané schodisko:
20. december 2020

Roman Šimo

...
24. november 2021

Roman Šimo

V nižšie uvedenom podnete sa spomína pravdepodobne aj tento chodník. Realizuje sa verejné obstarávanie na dodávateľa prác.

https://www.odkazprestarostu.sk/zilina/podnety/124602/k-cintorinu-schody-poskodene-cintorin
23. marec 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, predmetné chodníky na cintoríne v Bánovej sú zahrnuté v pláne investícií. Aktuálne sa realizuje verejné obstarávanie na zhotoviteľa. Mesto Žilina.
Kto? ŽILBYT, s.r.o.

Mgr. Andrea Bialoňová, odbor komunikácie a vzťahov s verejnosťou, MsÚ Žilina
03. december 2022

Roman Šimo

foto
04. marec 2023

Roman Šimo

Na cintoríne bol zrekonštruovaný hlavný chodník, chodník vedúci ku "kaplnke" a v nedávnom období aj schodíky z bočnej strany. Možno považovať za vyriešené. Ďakujem za to. Priestor pred cintorínom rieši iný podnet a súčasťou prípadnej rekonštrukcie, môže byť práve aj predchodník.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania