Hlboká cesta-stavby a budovy-neohlásené stavebné úpravy

Zodpovednosť za riešenie: Žilina

Uzavretý

Sú tieto "veci" legálne umiestnené? Príde mi to dosť gýčové.

06. august 2019

jeremy

mnoho vecí mi v mesta vadí, ale táto vôbec,práve naopak
07. august 2019

Andrea 123

Mne zas mnoho veci v meste nevadi, ale toto mi mimoriadne vadi. Je to nevkusne.
08. august 2019

Radoslav

je to otrasne a absolutne nevhodne,kto to tam vobec dal.na to urcite nie je povolenie.trebalo by to odstranit!!!Je to totalny gýč......
08. august 2019

Daniela

V tomto clanku pisu, kto to tam dal:
https://www.zilinak.sk/prispevky/7941/jozef-bitto-s-rodinou-postavil-na-nemocnicnej-ulici-najvacsi-kriz-v-ziline-sucastou-su-aj-sochy
Tiez pokladam stavbu za nevkusnu, gycovu a na nevhodnom mieste.
08. august 2019

Matúš 👍

Nakoľko ide o súkromný pozemok a majitelia s tým zrejme súhlasili, tak asi sa to odtial len tak preč nedá. Zrejme nejde ani o stavby v zmysle stavebného zákona a asi ani cestný zákon s tým nebude mať problém, že je to pri ceste I. triedy.
08. august 2019

Roman Šimo

Z toho vizuálneho hľadiska ten väčší kríž myslím si problém nie je. Takéto symboly sú v našich končinách tradičné. Horšie to už je naozaj s dekoráciou smerom dole. Menej je niekedy viac.
08. august 2019

Pavol Senko

ten kriz by som tam zniesol ak tam naozaj taky bol aj predtym (nepamatam si). ale tie gycove sosky by som odtial tiez odpratal
08. august 2019

Roman Šimo

Len trošku s čiernym humorom možno poznamenať, že problém to v rámci cestného zákona môže byť, ak by sa vodiči v týchto miestach často prežehnávali. Dúfam teda, že pozornosť na cestu je v tomto prvoradá. V opačnom garde je blízkosť nemocnice a tak aspoň ten kríž má určite opodstatnenie.
11. august 2019

Peter Polák

Podobné obludárium je aj pri vodnom diele pri Mojši - zrejme rovnaký autor podľa "rukopisu" Príde mi to trochu ako z dysneylandu. Určite by si rozumel s pánom Miškolcim - majiteľom kúpeľov Rajecké Teplice. Majú rovnaký vkus.
20. august 2019

Miroslav Gabriš

Podľa článku, ktorý spomína Daniela sa tiež píše: "Finálne úpravy dokončili dobrovoľníci 15. októbra, no ešte plánujú, že na vrchu osadia lavičku. Na miesto pravidelne chodia, udržiavajú ho a zapaľujú sviečky pod krížom." Za týchto okolností je toto miesto medzi dvoma dvojprúdovými cestami pri nemocnici vybrané veľmi vhodne. Zároveň je v areáli nemocnice aj pohrebná služba.
Pri takejto ceste nemajú chodci čo hľadať !
20. august 2019

Michal Kondela

pán Gabriš, to ste veľmi nedomysleli, dá sa tam dostať aj popod most, normálne z chodníku, takže prosím vás nezavádzajte.
20. august 2019

Pavol Senko

ano da sa tam vysplhat aj spod mosta. a clovek si potom moze sadnut ku krizu a spiritualne sa vyzit medzi dvoma rusnymi cestami ;)
21. august 2019

Miroslav Gabriš

Schválne som sa tam bol pozrieť a ísť tam spod mosta je takmer horolezecký výkon - svah je veľmi prudký. Zároveň musíte vstúpiť na cestu vedúcu do nemocnice, kde autá vychádzajú z neprehľadnej zákruty. Ja by som to neriskoval.
22. august 2019

Michal Kondela

Ani po svojom čiernom humore o pohrebnej službe a omyle ze tam chodia cez dvojprudovku kde chodia auta 80 si svoje zavádzanie nechcete uznať. Cesta popod most ma maximalnu rýchlosť 40 čo je menej ako maximalka v obci. A ide o jednosmerku nie obosmerku, takze mi chcete povedať, že ste v meste nikdy nepresli ani len cez obojsmerku bez prechodu? Samozrejme cesta sa dá prejsť v mieste kde je rozhľad dostatočný.
11. september 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet, ktorý sme poslali zodpovedným osobám na riešenie. Mesto Žilina.
Kto? Odbor stavebný, MsÚ Žilina

Mgr. Andrea Bialoňová, odbor tlačový a zahraničných vecí MsÚ Žilina
28. február 2020

Miroslav Gabriš

Neriešia to nejako dlho ? Vizuálny smog už v Žiline začali odstraňovať.
15. apríl 2020

Roman Šimo

Ja si myslím, že týmto sa nebude ani nikto zaoberať. Mohlo by sa ale samozrejme objaviť nejaké vyjadrenie, argument. Stalo sa v minulosti, čo sa stalo. Niečo na tomto asi nikto nebude mať odvahu nič meniť. V budúcnosti ale stojí za úvahu súčasnú formu zmeniť na niečo dôstojnejšie.
23. september 2020

Roman Šimo

Požiadal som mailom o vyjadrenie autora uvedenej inštalácie. Reakcia do tohto času dlhšie neprišla, čo ma mrzí. Je vhodné, aby prišlo vyjadrenie i z druhej strany i keď sa nejedná o mestský pozemok. Možno aj zo strany SSC.
27. apríl 2022

Roman Šimo

Mohol by sa vyjadriť stavebný úrad MÚ. Podobná inštalácia je aj v Mojšovej Lúčke pri kaplnke, alebo podnet uzavrieť.
30. apríl 2022

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,
podnet sme opäť preposlali samospráve s prosbou o vyjadrenie.

S pozdravom
administrátor Odkazu pre starostu pre Žilinu
30. január 2023

Roman Šimo

Zatiaľ stále bez reakcie i zmeny.
31. január 2023

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,
podnet sme opäť preposlali samospráve.

S pozdravom
administrátor Odkazu pre starostu pre Žilinu
03. apríl 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet. Jedná sa o súkromný pozemok, preto nie je možné objekty odstrániť. Podnet uzatvárame na portáli Odkaz pre starostu. Ak budete chcieť opätovne riešiť podnet, zadajte ho prostredníctvom webovej stránky mesta Žilina - ikona Podnet pre mesto. Mesto Žilina

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania