Antona Bernoláka-neprispôsobiví občania

Zodpovednosť za riešenie: Žilina

Uzavretý
meno
Miriam Ilavská 08. augusta 2019

Dobrý deň,
rada by som upozornila na veľký problém týkajúci sa najmä majiteľov prevádzok na Bulvári, a takisto zákazníkov. Po celom Bulvári sú lavičky, na ktorých si zvykli sedávať občania - viď na foto. Najväčší problém je to však pred predajňou Janus nápoje, kde si títo občania chodia kupovať alkohol a potom sa zložia na tejto lavičke. V stave posilnenom alkoholom potom obťažujú zákazníkov sediacich na terase(terasách), vykrikujú vulgárne slová, a zapáchajú. Pravidelne sa stane, že sa títo ľudia pomočia, prípadne v čase, keď už sú terasy schované sa chodia vymočiť k stene prevádzok.
Na tento problém už sme upozorňovali, keď túto konkrétnu lavičku zničili, vytrhli zo zeme - s tým, že by bolo vhodné ju úplne odstrániť.

08. august 2019

Roman Šimo

Takýchto našich spoluobčanov nedokáže asi "odstrániť" celkom z verejného priestoru žiadna samospráva. Pravdepodobne je však dôležité vytvárať také podmienky, aby majoritná časť mala pocit, že sa nebojí výjsť na ulicu poprechádzať sa v páre či s deťmi. Pozrime sa na celú ulicu. Zanedbané. Policajt žiadny. Živná pôda pre takýto stav. Treba si ale priznať, že aj keď neboli lavičky, vždy to bolo na hranici únosnosti. I v časoch červených. Vtedy ale kraľovala noc. Dnes sa to deje aj za bieleho dňa. lavičky sa odstránia, presunú sa medzi kríky a inde. Vždy budú blízko tam, kde alkohol predávajú.
08. august 2019

Matúš 👍

Vhodné, najmä na zabránenie ležania, spoluobčanov, sú lavičky, ktoré majú opierky na ruky. Schválne sa podobný typ používa aj na železničných staniciach. To ale môže brániť ľuďom sedieť blízko pri sebe atď. Nie sú vhodné pre každý priestor a neriešia posedávanie odfotené v podnete.
20. august 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet. Momentálne nad odstránením predmetnej lavičky neuvažujeme. Jej odstránením by sa uvedený problém neriešil, iba sa premiestnil na ďalšiu lavičku, resp. do inej mestskej časti. V konečnom dôsledku by odstránením lavičky prišli o miesto na oddych, resp. posedenie aj iní občania. Občanom odporúčame, aby v prípade, že dochádza k narúšaniu verejného poriadku kýmkoľvek, kontaktovali tiesňovú linku mestskej polície na bezplatnom tel. č.: 159, ktorá na uvedené miesto vyšle policajnú hliadku a tá zabezpečí obnovenie poriadku. Mesto Žilina.
Kto? Odbor dopravy, MsÚ Žilina, Mestská polícia Žilina

Mgr. Andrea Bialoňová, odbor tlačový a zahraničných vecí MsÚ Žilina
04. január 2020

Peter Hric

Dobrý deň nedávajte fotky ľudí na verejný internetový priestor pokiaľ nemáte ich súhlas... Porušuje sa zakon o ochrane osobných údajov!!!
26. júl 2020

Miroslava Trippé

Antona Bernoláka-Verejný poriadok-iné

Fotografia je ilustracna, nemala som odvahu odfotit. Opakovane sa na stredovych chodnikoch medzi cestami, na lavičkách nloproti restauraciam zdrziavaju zvlastne skupinky ludi, maju vulgarny slovnik, pokrikuju po zenach, casto s flasou v ruke, vidite na nich priamo od stola s obedom, prejst okolo s detmi je pomerne narocne. Chcelo by to mozno pravidelnu kontrolu mestskej policie. Bulvar sa stáva peknym miestom, ale toto to cele pokazi.
26. júl 2020

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,
podnet sme opäť poslali samospráve.

S pozdravom
administrátor Odkazu pre starostu pre Žilinu
26. júl 2020

Roman Šimo

Všimol som si v poslednej dobe častejšie hliadkovanie myslím nových policajtov MP na Bulvári. Avšak zmenu, čo sa týka asociálov, som ešte nezaregistroval. V ranných hodinách sa schádzajú pri Tempe a neskôr sa niektorí "rozliezaju" po okolí. Zanedbané prostredie prináša zákonite nedôstojné správanie sa na verejnosti. Aspoň vidia aj podaktorí "nóbl" obyvatelia v kaviarňach, že existuje aj druhá strana životných osudov. Oni z alkoholu sú už mimo reality. Často pomoc ani nechcú. Mesto si s nimi nedokáže poradiť. Nie je to len problém Žiliny, no v našom meste sa to každým rokom zhoršuje. Celé centrum a jeho širšie okolie je v tomto nie naozaj ukážkové.
30. júl 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, hliadky mestskej polície vykonávajú na uvedenej ulici pravidelné kontroly, pri ktorých sa snažia pracovať s ľuďmi bez domova v rámci zákonných možností. V prípade narušovania verejného poriadku odporúčame občanom, aby sa zo svojimi podnetmi obracali priamo na tiesňovú linku 159. Mesto Žilina.
Kto? Mestská polícia Žilina

Mgr. Andrea Bialoňová, odbor komunikácie a vzťahov s verejnosťou, MsÚ Žilina

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania