Tatranská-parkovanie-chýbajúce miesta (parkovací dom)

Zodpovednosť za riešenie: Žilina

Uzavretý
meno
Roman Šimo 27. augusta 2019

V priestore ulice Tatranská sa nachádza väčšie parkovisko. To, by mohlo byť základom parkovacieho domu. Som totiž za to, aby jednou z hlavných možností budovania parkovacích domov, bolo zapracovanie existujúcich asfalto-betónových plôch, ktoré sú využívané parkujúcimi v plnej miere a budova (nízkopodlažná) môže byť v dostatočnej vzdialenosti od bytových domov, aby neobmedzovala obyvateľov tienením. Všetko samozrejme aj s ohľadom na zeleň. Tá však niekedy samozrejme musí aj ustúpiť takýmto stavbám. Avšak stavba samotná, musí predstavovať tzv. zelené riešenie a to i po diskusii s dotknutými obyvateľmi.

11. september 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet, ktorý sme poslali zodpovedným osobám na riešenie. Mesto Žilina.
Kto? Odbor dopravy, MsÚ Žilina

Mgr. Andrea Bialoňová, odbor tlačový a zahraničných vecí MsÚ Žilina
21. december 2019

Matúš 👍

Zatiaľ bez odpovede.
21. december 2019

Roman Šimo

Asi sa musí táto vec hlbšie zanalyzovať a možno už aj s hl. architektom mesta.
25. december 2019

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,
podnet bol opäť preposlaný.

S pozdravom
administrátor Odkazu pre starostu pre Žilinu
20. február 2024

Roman Šimo

Bola vypracovaná Urbanistická štúdia Vlčince III. V týchto miestach, sa počíta s parkoviskom zjavne v súčasnej forme. Cez inú platformu, som predostrel podnet na mesto s tým, že za určitých okolností, by mohlo dôjsť k úprave parkoviska, v podobe zúženia prejazdovej časti a trávnatých predelov. Vzniklo by tak možno zjednosmernenie prejazdu, čo v tomto prípade problém veľký nie je, keďže parkovisko má "spojnice" z obidvoch strán vjazdu-výjazdu. Musí to zanalyzovať ale aj UHA. Po týchto úpravách, by pribudli nové parkovacie miesta bez výraznejšieho zásahu do okolia parkoviska.
06. marec 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, na tomto parkovisku sa nepočíta s vybudovaním parkovacieho domu. Samospráva pristúpi k vyznačeniu parkovacích miest a v rámci rozširovania parkovacej politiky sa celá zóna zreguluje. Mesto Žilina

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania