Fatranská-parkovanie-chýbajúce miesta

Zodpovednosť za riešenie: Žilina

Uzavretý
meno
Roman Šimo 27. augusta 2019

V priestore ulice Fatranská sa nachádza väčšie parkovisko. To, by mohlo byť základom parkovacieho domu. Som totiž za to, aby jednou z hlavných možností budovania parkovacích domov, bolo zapracovanie existujúcich asfalto-betónových plôch, ktoré sú využívané parkujúcimi v plnej miere a budova (nízkopodlažná) môže byť v dostatočnej vzdialenosti od bytových domov, aby neobmedzovala obyvateľov tienením. Všetko samozrejme aj s ohľadom na zeleň. Tá však niekedy samozrejme musí aj ustúpiť takýmto stavbám. Avšak stavba samotná, musí predstavovať tzv. zelené riešenie a to i po diskusii s dotknutými obyvateľmi.

11. september 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet, ktorý sme poslali zodpovedným osobám na riešenie. Mesto Žilina.
Kto? Odbor dopravy, MsÚ Žilina

Mgr. Andrea Bialoňová, odbor tlačový a zahraničných vecí MsÚ Žilina
11. január 2020

Matúš 👍

Bez odpovede.
11. január 2020

Roman Šimo

Chce to rozsiahlejšiu analýzu. Už by však mohlo mesto aspoň vedieť nejakú líniu, ktorou do budúcnosti v tomto smere pôjde.
13. január 2020

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,
podnet sme opäť poslali samospráve.

S pozdravom
administrátor Odkazu pre starostu pre Žilinu
10. november 2020

Rastislav Rodák

To parkovisko je tam naplanovane Omnitonom uz minimalne od 2008, ked tam mala byt 8 poschodova budova... Problem je, ze tam pocitaju s okolo 80 parkovacimi miestami (ako bola asi norma za komancov). Dnes tam aj s tym ohradenym bezne parkuje 130 aut...
10. november 2020

Roman Šimo

To plánuje asi súkromník na svojich pozemkoch. Ťažko povedať za akých podmienok, by sa tam parkovalo. Bolo by to pravdepodobne skôr na komerčnej úrovni. Je mi len ľúto, že bola v minulosti tejto firme predaná veľká časť pozemku, čo mestu vytvára akúsi bariéru v nasledujúcich plánoch a investíciach v tejto lokalite. Vlčince však majú najlepšie možnosti na budovanie parkovacích domov. Snažím sa veriť, že "zelenšieho" charakteru. Zodpovední, by neboli rozumní, ak nebudú sa tým vážne zaoberať už v súčasnej dobe.
20. február 2024

Roman Šimo

Bola vypracovaná Urbanistická štúdia Vlčince III. V týchto miestach, sa počíta s parkovacím domom. Cez inú platformu, som predostrel podnet na mesto s tým, že za určitých okolností (v prípade zvolenia iného lacnejšieho variantu), by mohlo dôjsť k úprave parkoviska, v podobe zúženia prejazdovej časti a trávnatých predelov. Vzniklo by tak možno zjednosmernenie prejazdu. Premávka na parkoviskách býva minimálna, tak to z môjho pohľadu je to možné. Musí to zanalyzovať ale aj UHA. Po týchto úpravách, by pribudli nové parkovacie miesta bez výraznejšieho zásahu do okolia parkoviska.
06. marec 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, samospráva neuvažuje s vybudovaním parkovacieho domu, nakoľko je táto investícia pomerne nákladná. Mesto Žilina
06. marec 2024

Roman Šimo

Tak, poprosím uvažovať nad riešením, ktoré som poslal aj priamo na mesto.
06. marec 2024

Martin

Nie je to náhodou aj v územnom pláne alebo genereli, že sa tam odporúča parkovací dom? Detto v štúdii revitalizáce. Načo sa všetky tie materiály robia, keď sa nimi mesto neriadi?
06. marec 2024

Roman Šimo

Práve to je jediné miesto určené na parkovací dom v urbanistickej štúdií Vlčince III. Bral by som uzavretie podnetu, keďže OPS Žilina končí, no ďalší priebeh je nejasný. Veď nemáme na Bulvár, na parkovacie domy, na opravy mostov a lávok... Máme ale na plaváreň pre budúcnosť pána primátora? Však uvidíme, aká realita bude. Veľa vecí je zanedbaných.
09. marec 2024

Matúš 👍

Ku ktorému dňu OPS končí? Tiež som videl ten oznam, ale už som ho potom nenašiel. Samospráva by to mohla dať aj sem na OPS priamo do "oznamov".
09. marec 2024

Roman Šimo

Koniec k 30. júnu. Podnety možno potom nahlasovať aj priamo mestu. Zatiaľ sa to ale nevyrovná OPS.
09. marec 2024

Matúš 👍

A čo bude s podnetmi, ktoré nepatria Mestu? Napr taký ŽSK je oficiálne zapojený do ŽSK tiež. XY podnetov je zas v riešení cez SSC, VH, SVP...
09. marec 2024

Roman Šimo

Základom je Mesto Žilina, ktoré má zmluvu. Predpokladám, že ostatných je potrebné kontaktovať už len priamo. Do určitej miery za to určite môžem z veľkej časti ja, pridávaním množstva podnetov. Keď je ale veľa toho zanedbaného a lepšie pre niekoho je, aby problémy neboli radšej publikované.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania