Gerlachovská-detské ihrisko-potrebná údržba

Zodpovednosť za riešenie: Žilina

Vyriešený
meno
Roman Šimo 01. septembra 2019

Potrebné rekonštruovať plochu ihriska vo vnútrobloku i s pridaním herných prvkov. Ešte v nedávnej minulosti bolo pravdepodobne zahrnuté do projektu Fatranská, no keďže sa asi niečo niekde pokazilo, musia sa robiť iba čiastkové úpravy. Možno uvažovať už nie o asfaltovom povrchu ale o takom, ako sa dnes používa aj na niektorých novších parkoviskách - betón. Dôvod, že čierna priťahuje viac slnečného svetla a priestor sa tak pravdepodobne viac prehrieva.

06. september 2019

Matúš 👍

Pre zaujímavosť, tu je zmapovaný stav všetkých ihrísk na Vlčincoch, zrejme z roku 2017 a požiadavky poslancov smerom k Mestu. 2 zrekonštruované ihriská by tam mali chýbať ešte: https://drive.google.com/file/d/0B63ZMFl2UBDbb0xJNnppUlZBR0U/view?fbclid=IwAR3m9xDFH5p4JUNCU1pqNy-QFYh7RJVdU2aY1ZlcsavnskCw_ZpCOYoCtE4
07. september 2019

Roman Šimo

Na tento dokument som náhodou tiež natrafil a veľa sa zatiaľ pravdupovediac nezmenilo. Niektoré ihriská sú aj v projektoch rekonštrukcie vnútroblokov, no ide to k zmene veľmi pomaly. Na druhej strane Vlčince majú v tomto v podstate príjemnú starosť, keďže iné mestské časti nemajú žiadne ani existujúce takéto plochy. Prízvukujem ale v tomto práve na zmenu čierneho povrchu za bledší.
11. september 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet, ktorý sme poslali zodpovedným osobám na riešenie. Mesto Žilina.
Kto? Odbor dopravy, MsÚ Žilina

Mgr. Andrea Bialoňová, odbor tlačový a zahraničných vecí MsÚ Žilina
12. september 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, rekonštrukcia uvedeného detského ihriska sa bude riešiť v rámci komplexnej úpravy vnútroblokov v meste. Mesto Žilina.
Kto? Odbor investičný, MsÚ Žilina
Kedy? 2020

Mgr. Andrea Bialoňová, odbor tlačový a zahraničných vecí MsÚ Žilina
20. september 2019

Roman Šimo

Vizualizácia projektu budúcnosti.
15. január 2020

Roman Šimo

Podľa najnovších informácií sa podarilo získať na revitalizáciu vnútrobloku Fatranská financie v hodnote vyše 420000,- € a možno teda v rámci úprav sa dostane i na toto ihrisko. To len pre dodatočnú informáciu.
15. január 2020

Matúš 👍

Ja len doplním, že predpokladaný začiatok revitalizácie je 4/2020 a koniec 3/2021.
27. august 2020

Roman Šimo

"Svetlo na konci tunela". Vraj veľa z tých poslancov na Vlčincoch ani nebýva. To však nie je nový prípad. Nemám to však do detailov zmapované a čo je z toho pravda. Za posledné roky tie výsledky poslancov nie sú výrazné. Česť výnimkám. Nič však z plánovanej realizácie ešte nie je určite isté. Konečne si aspoň spolu sadli. V jednote je sila. Ja osobne nie som úplne naklonený obnove ihrísk za každú cenu tam, kde boli. Aby sa nestalo, že ich bude veľa v blízkosti a takto by sa mohol priestor využiť na zeleň, prípadne tie nešťastné parkovacie plochy. Určite to majú ale zmapované i s mestom. Tiež množstvo neznamená kvalitu. Radšej menej opravených, ale dôkladne. Nie tak, ako chodníky. Samozrejme privítam plochu, ktorá menej bude čierna. Ak sa to bude Vlčinčiarom vo väčšine páčiť, asi je to v poriadku. Ihriská na Gerlachovskej ulici, ale boli myslím zaradené do revitalizácie vnútrobloku. To sa musia zasa vyčleniť financie na to?
06. november 2020

Matúš 👍

Harmonogram výstavby. Malo by sa začať v 1. týždni roka 2021. ZoD je podpísaná. Alebo sa už niečo robí?
06. november 2020

Roman Šimo

Nerobí sa ešte nič viditeľné. "Ticho pred búrkou".
18. február 2021

Matúš 👍

Ihrisko pri Gerlachovskej 9 zozadu je zaradené do projektu revitalizácie.
03. apríl 2021

Roman Šimo

Pohľad (projekt) na celý vnútroblok s vyznačeným miestom ihriska.
27. apríl 2021

Roman Šimo

Momentálne už v rekonštrukcii.
29. apríl 2021

Roman Šimo

22. máj 2021

Roman Šimo

Ihrisko pokryté zatiaľ novým povrchom. Keď to dovolí počasie, budú možno už pokračovať ďalšie práce. Treba aj veriť, že sa na novom povrchu nebudú tvoriť kaluže.
15. júl 2021

Roman Šimo

Po uplynulých búrkach nezostali na ploche ihriska kaluže. Keď sa však človek pozrie na výsledok tejto práce bližšie, nedá sa byť spokojný. Momentálne však ani jedno ihrisko nevyzerá tak, ako v projekte. Naliali sa len možno tri vrstvy asfaltu. Niekde ešte ani nedokončili, čo rozkopali. Robotníci sú "nezvestní" už niekoľko týždňov.
19. júl 2021

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol preposlaný samospráve s upozornením na aktualizáciu.

S pozdravom

Barbora Kmeťová
Odkaz pre starostu
[email protected]
05. december 2021

Roman Šimo

Ihrisko bolo zrekonštruované. Môže sa uzavrieť ako vyriešené s tým, že ak sa opakovane objaví problém so stojatou vodou na ploche, pravdepodobne by sa to riešilo v samostatnom podnete. Ďakujem.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania