Lieňová-znečisťovanie-ovzdušia (kafiléria)

Zodpovednosť za riešenie: Iný subjekt

Neriešený

Ako mozme chodit na.to vodne dielo ked tu stale smradi kafilerka.Aspon cez vikend by tu mal byt normalny vzduch!!!!!!Fuj cloveku sa tu da .... Fakt super sportove vyzitie.
Kedy to tam uz niekto vyhodi do vzduchu!!!!

03. september 2019

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,
text podnetu bol upravený.

Matúš Sedlák
Odkaz pre starostu
[email protected]
03. september 2019

Michal

v žilinskej kotline sú zlé rozptylové podmienky, problémy so smogom, tak nechápem prečo je tu pri najväčšej rekreačnej oblasti stále prevádzkovaná kafiléria
03. september 2019

Matúš 👍

Podnet by mohol byť zaslaný priamo firme VAS s.r.o. (Veterinárna asanačná spoločnosť) kvôli vyjadreniu sa. www.vas-ml.sk
03. september 2019

Roman Šimo

Smrad tu býva desaťročia a ľudia sa s tým akosi vžili. V súčasnosti to ľudia novej generácie vnímajú inak. Pravdepodobne politici rozhodli o tom, že existuje Vodné dielo v kotline, čo tiež možno nie je optimálne. Keďže sa jedná o veľmi dôležitý podnik v rámci celého Slovenka, nesúhlasím s vyjadrením radikálne zničiť ho. Pri likvidovaní uhynutých zvierat vzniká naozaj veľmi nepríjemný zápach, ktorý často cítiť napríklad aj na Vlčincoch. Dopytujme sa teda skôr na to, ako sa dá technologicky riešiť uvedený problém. Až potom nech kompetentní po dohode s majiteľmi firmy hľadajú možnosti presťahovania do inej lokality.
17. september 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet, ktorý sme poslali zodpovedným osobám na riešenie. Mesto Žilina.
Kto? Odbor životného prostredia, MsÚ Žilina

Mgr. Andrea Bialoňová, odbor tlačový a zahraničných vecí MsÚ Žilina
15. október 2019

Odpoveď samosprávy

Samospráva uviedla, že zodpovedným subjektom je: Dobrý deň, uvedený podnet nespadá do kompetencií mesta. V danej veci odporúčame občanom kontaktovať Okresný úrad Žilina, prípadne podnet zaslať na Regionálny úrad verejného zdravotníctva, pričom uvedené inštitúcie sú oprávnené konať v danej situácii. Mesto Žilina.
09. január 2020

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,
podnet sme opäť poslali OÚ aj spoločnosti VAS, s.r.o.

S pozdravom
administrátor Odkazu pre starostu pre Žilinu
31. júl 2020

Peter

Horná Trnovská-znečisťovanie-ovzdušia

V Trnovom každé ráno smrdí kafiléria. Často aj počas dňa. Smrad je neznesiteľný. Určite je to zdraviu veľmi škodlivé.
11. august 2020

Pavol

Horná Trnovská-znečisťovanie-ovzdušia

Obcou (a aj širokým okolím) sa opakovane šíri neznesiteľný zápach nepochybne pochádzajúci z miestnej kafilérie. Nejde o ojedinelý prípad a v týchto teplých letných dňoch je zápach o to intenzívnejší a pre ľudí neznesiteľný. Zápach cítiť ráno, cez obed, večer a zjavne sa tento stav vymyká hygienickému normálu. Obyvateľom znemožňuje vetrať, zdržiavať sa vonku, a je otázne, aké to má zdravotné dopady.
Avšak tento stav je ale dlhodobo známy, a preto sa pýtam, či mesto podnikne voči tomuto neakceptovateľnému stavu nejaké kroky alebo sa tu bude naďalej tolerovať laxný postoj príslušných inštitúcii (zrejme úrad živ. prostredia a úrad verej. zdravotníctva).
11. august 2020

Radoslav

To je hrozné,, totálna laxnosť kompetentných..... To je neskutočné ako zainteresovaní nič nepodniknú.. Človek tu platí dane všelijaké poplatky atď a človek musí žiť v takomto neskutocnom smrade.Načo nám je všetkým to vodné dielo keď sa tam nedá nijako športovo vyžiť vďaka neskutočnemu smradu z ktorého sa vám dá doslova grcať.... Boháča zavriem to tam a kým nedôjde k náprave tak sa to nespustí!!!!!!
29. marec 2021

Michal Višňovský

Neskutočný smrad , z ktorého vás rozbolí hlava a hodíte šabľu 20 krát. A kompetentní to neriešia veď dať nejaké filtre alebo čističe vzduchu tam
22. júl 2023

Roman Šimo

Zápach sa neraz šíri až do Žiliny. V minulosti ani v súčasnosti nič, na čo by sme si nezvykli. Dokážu po hrádzi v tejto "atmosfére" jazdiť cyklisti aj chodiť chodci. Dokonca Mojš je vyhľadávanou lokalitou na bývanie. Možno Úrad verejného zdravotníctva dokáže určiť parametre, ktoré môžu zápach z kafilérie obmedziť. Vo vymedzených hodinách napríklad. Chápem ale, že technologicky je ťažké prísť k zlepšeniu daného stavu.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania