Veľký diel-detské ihrisko-potrebná údržba

Zodpovednosť za riešenie: Žilina

Uzavretý

Palec hore ale bohuzial aj dole pre nove detske ihrisko v Lesoparku, ktoré bolo síce slávnostne otvorené iba minulú nedeľu avšak veľa rodičov, ktorí tu prídu s deťmi konstatuje, že ho asi nedesignoval človek, ktorí ma deti. Pretože na to, aby rodič videl svoje dieťa, musí neustále chodiť za dieťaťom, keďže “hrad “ je olatkovany tak, že nie je vidno deti dovnútra. A keď sa zvnútra ozve plač, neviete, či plače vaše dieťa alebo iné a všetci rodičia bežia od svojich mladsich deti z iných prvkov alebo z lavičky, na ktorej sedia, aby zistili, čo sa stalo. Bolo by dobre napr. “preriediť” latky tak, aby bolo cez ne vidno. Dakujem.

09. september 2019

Roman Šimo

Dieťa musí byť pri hre vždy na dohľad a preto súhlasím, že tento stav nie v tomto prípade ideálny.
18. september 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet. Uvedený herný prvok je certifikovaný a nie je možné zasahovať doň, nakoľko by úpravami prišiel o tieto bezpečnostné certifikáty a nevyhovoval by prísnym technickým normám i bezpečnostným požiadavkám, ktoré platia pre detské ihriská. Z uvedeného dôvodu musí ostať v tomto stave. Mesto Žilina.
Kto? Odbor dopravy, MsÚ Žilina

Mgr. Andrea Bialoňová, odbor tlačový a zahraničných vecí MsÚ Žilina
18. september 2019

Roman Šimo

Kedysi sa deti hrávali na jednoduchých ihriskách a stačilo to. Teraz je všetko príliš komplikované. Keď to tak musí byť aj v tomto prípade, musíme to len rešpektovať a je na rozhodnutí rodiča, či pustí dieťa na konkrétny herný prvok alebo nie. Treba len veriť, že je tento stav naozaj bezpečný.
18. september 2019

Lukáš

Skoda, že sa s tým už nič nedá robiť. A skoda, že si takýto prvok vôbec objednal. Vyzerá to tak, že pri výbere nebol prítomný žiadny rodič - lebo ak by bol, hneď by mu to “udrelo do oči”.
23. september 2019

Roman Šimo

Veľa vecí sa zistí až v praxi, no a niekedy sa cúvnuť žiaľ nedá.
12. október 2019

David Somol

Dobrý den, bezpečnost se jakž takž dá pochopit. Nicméně by bylo vhodné doplnit alespoň jednu "hradní bránu", aby se do ní vešel i rodič a v případě potřeby nemusel celý hrad obcházet, anebo lézt po čtyřech dovnitř.
21. december 2019

Roman Šimo

Momentálne je táto časť ihriska uzatvorená.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania