Osiková-Verejné služby-iné

Zodpovednosť za riešenie: Žilina

Vyriešený
meno
Simona 09. septembra 2019

Pri zberných kontajneroch pri Osikovej 8 komunálne služby nevykonávajú čistenie spred smetných kontajnerov, už mesiac sa obyvatelia pozerajú na vysypaný stavebný odpad.

15. september 2019

Jozef

Doporycujem zobrat do ruk metlu a lopatu a upratat.... ako mozete tam zit v takom humuse? alebo zavolajte firmu ci ti vyprace a naklady si uplatnujte v obciansko-pravbom konani s mestom, ale to bude na dlhe roky asi...
19. september 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet. Uvedené stojisko bolo upratané. V zmysle VZN č. 16/2018 však za čistotu zodpovedajú užívatelia. Pokiaľ ide o nakladanie s drobným stavebným odpadom, je fyzická osoba, ktorá vykonáva stavebné práce na základe stavebného povolenia povinná zabezpečiť zneškodnenie takéhoto druhu odpadu na vlastné náklady v spolupráci s oprávnenou organizáciou. Zároveň drobný stavebný odpad nepatrí do nádob na zmesový komunálny odpad, ani vedľa nich a ani do okolitého prostredia. Takýto druh odpadu je potrebné odviesť na zberný dvor alebo spoločnosti, ktorá zabezpečujú recykláciu stavebného odpadu. Náklady na dopravu si pôvodca odpadu hradí sám. Viac informácií nájdete aj na webovej stránke mesta: www.zilina.sk/triedime-odpad/. Mesto Žilina.
Kto? Odbor životného prostredia, MsÚ Žilina
Kedy? september 2019

Mgr. Andrea Bialoňová, odbor tlačový a zahraničných vecí MsÚ Žilina

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania