Minčolská-parkovanie-problémové

Zodpovednosť za riešenie: Žilina

Uzavretý

Dobry den, bolo by mozne na miesto kde stoji sedy citroen namalovat zltou ciarou kriz alebo nejako oznacit zakaz parkovania? nakolko ostava velmi malo miesta pri vchadzani alebo vychadzani z ihriska tak ako je vidiet na fotkach. dochadza tu k mensim skodam na vozidlach, zabradliach. . . nehovoriac o tom, ze menej skúsený vodič radsej prejde po trave okolo preliezok, aby sa tam nemusel s autom na niekolkokrat vytacat. dakujem za pomoc

16. september 2019

Jaro

v noci
27. september 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet, ktorý sme poslali zodpovedným osobám na riešenie. Mesto Žilina.
Kto? Odbor dopravy, MsÚ Žilina

Mgr. Andrea Bialoňová, odbor tlačový a zahraničných vecí MsÚ Žilina
29. september 2019

Roman Šimo

Toto je naozaj veľmi nedôstojný stav, keďže ihrisko muselo ustúpiť autám. Má však prebiehať mapovanie parkovacích miest v celom meste. Hádam to teda niečo pozitívne prinesie. Obávam sa však, že toto konkrétne ihrisko aj tak bude musieť slúžiť motoristom. Radšej, akoby sa ničila nová zeleň. Ak ale má slúžiť toto miesto práve na parkovanie, musí byť i náležite označené a priestorovo upravené. Teraz je to totiž naozaj dosť "na divoko".
11. január 2020

Jaro

Dobry den,
problem stale pretrvava, ziadna zmena sa nevykonala.
11. január 2020

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,
podnet sme opäť poslali samospráve.

S pozdravom
administrátor Odkazu pre starostu pre Žilinu
05. marec 2020

Roman

Celý priestor je vhodné prebudovať na veľké parkovisko. Ihrisko je za panelákom, tak bude možno postačovať, keďže autá tieto aktivity očividne priamo z vnútrobloku vytlačili.
04. apríl 2020

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,
podnet sme opäť poslali samospráve.

S pozdravom
administrátor Odkazu pre starostu pre Žilinu
09. október 2020

Roman Šimo

Začali sa na Vlčincoch maľovať parkovacie čiary. Ktovie, či sa ujde i na tento priestor, i keď to asi nie je oficiálne parkovisko.
03. apríl 2021

Roman Šimo

Zatiaľ stále chýba vyjadrenie samosprávy, či napríklad toto už nepoužiteľné ihrisko sa prerobí na jedno centrálne parkovisko.
16. jún 2021

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,
podnet sme opäť poslali samospráve.

S pozdravom
administrátor Odkazu pre starostu pre Žilinu
15. február 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, požadovaná žltá čiara nie je dopravným značením podľa vyhlášky č.30/2020. Podľa pasportu komunikácií je plocha evidovaná ako parkovisko, t. j. vozidlo v podnete čiastočne blokuje priestor vjazdu a výjazdu na parkovisko, čím porušuje zákon č. 8/2009 o cestnej premávke ("Pri zastavení a státí je vodič povinný prednostne použiť parkovisko tak, aby neobmedzoval ostatných účastníkov cestnej premávky. Pri zastavení a státí vodič je povinný čo najlepšie využiť parkovacie miesto a nesmie znemožniť ostatným vodičom vyjdenie z parkovacieho miesta. Rovnako nesmie zastaviť a stáť na mieste, kde by znemožnil vjazd a výjazd vozidiel.") Dodržiavanie a kontrola je v kompetencii mestskej polície. V takýchto prípadoch je potrebné volať na riešenie ich. Vzhľadom na vyššie uvedené je podnet bezpredmetný.
Kto? Mestská polícia Žilina

Mgr. Martina Brnčalová, odbor komunikácie a vzťahov s verejnosťou, MsÚ Žilina
20. február 2024

Roman Šimo

V týchto miestach je podľa novej urbanistickej štúdie plánované parkovisko, no ja osobne by som zvoli iný variant a to aj s odobratím časti zelene. Hlavné je, aby sa ihriská konečne upravili na plnohodnotné parkovisko. V súčasnosti je to provizórium.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania