Komenského-strom-chýbajúci

Zodpovednosť za riešenie: Žilina

Uzavretý
meno
Roman Šimo 29. septembra 2019

Už nejakú dobu chýba na časti ulice stromoradie. V jarnom období sa myslím nejaké stromy vysadili v blízkosti starého trhoviska. Kedy sa teda zrevitalizuje aj priestor od sídla VÚC v smere na ul. Hlinská?

30. september 2019

Martin

V uvedenom mieste je plánované rozšírenie križovatky. Konkrétne, na tomto úseku sa bude nachádzať jazdný pruh z centra - smer Hliny.
30. september 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet. Predmetné dreviny boli v jarnom období presádzané z dôvodu plánovaného rozširovania cestného telesa. Mesto Žilina.
Kto? Odbor životného prostredia, MsÚ Žilina

Mgr. Andrea Bialoňová, odbor tlačový a zahraničných vecí, MsÚ Žilina
30. september 2019

Roman Šimo

Ďakujem za informáciu. Z jednej strany nie je potešujúce, že stromy musia zasa ustúpiť motorizmu, ale v tomto prípade je to naozaj asi nutné zlo. Podnet sa teda môže označiť ako uzavretý.
30. september 2019

Martin

Roman - najväčší zásah do zelene ešte len príde, keďže rozšírenie sa týka aj vstupu z Fándlyho ulice. Tam sa má vyrúbať okolo 10 stromov a obyvatelia prídu aj o niekoľko parkovacích miest. Aspoň taký bol pôvodný projekt. Osobne si myslím, že by stačilo rozšíriť iba hlavnú cestu, t.j. obe strany Komenského. To by bol prijateľný kompromis.
30. september 2019

Roman Šimo

No, uvidíme. Veľa sa mení v tomto zmysle negatívne aj v takom relatívne malom meste, akým Žilina je. Autá budú pomaly nám chodiť možno už cez pivnice obytných domov.
27. marec 2020

Roman

Aktuálny pohľad na miesta, kde predtým boli stromy.
08. apríl 2020

Roman Šimo

https://www.zilinak.sk/prispevky/14098/rozsireniu-krizovatky-na-komenskeho-ustupila-zelen-aj-parkovacie-miesta

Podľa môjho názoru, by náhradná výsadba stromov mala prebiehať v blízkej lokalite a nie až vo vzdialenom Parku Ľ. Štúra. Tak sú však asi nastavené pravidlá. Je ale smutné, že sa ten výrub udial kôli nejakej nepekne vyzerajúcej obytnej "škatuli". Netvrdím, že paneláky sú krásne, no od novšej stavby by som čakal viac a to hlavne v tejto doteraz uhladenej lokalite s typickou výstavbou.
02. máj 2020

Roman

Doplňujúce foto aktuálneho stavu.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania