Dobšinského-zábradlie-chýbajúce

Zodpovednosť za riešenie: Žilina

Uzavretý
meno
Roman Šimo 04. októbra 2019

Keďže mesto neplánuje úpravu chodníka na prechádzanie od mosta v smere na ul. Dobšinského, bolo by vhodné doplniť zábradlie alebo zeleň, ktoré môžu obmedziť ničenie trávnatého porastu. Ide v podstate aj o bezpečnosť. Ak sa plánuje i rekonštrukcia mostného telesa a asfaltového povrchu, môže sa to spojiť s tým. Ja predpokladám ale, že väčšia rekonštrukcia najbližšie roky sa asi nebude realizovať.

18. október 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet, ktorý sme poslali zodpovedným osobám na riešenie. Mesto Žilina.
Kto? Odbor dopravy, MsÚ Žilina

Mgr. Andrea Bialoňová, odbor tlačový a zahraničných vecí MsÚ Žilina
10. marec 2021

Roman Šimo

V novom článku sa spomína aj rekonštrukcia tejto lávky. Či to bude mať dosah i na priestor v tesnej blízkosti, nie je mi ešte známe. https://www.zilinak.sk/prispevky/16606/na-sidlisku-vlcince-prebehla-obhliadka-poskodenych-mostov-rekonstrukcia-by-mohla-zacat-buduci-rok
16. október 2021

Roman Šimo

Lávka bola odstránená. Plán je postaviť v roku 2022 novú aj s cyklotrasou. Predpokladám, že vznikne iné napojenie na chodníky, ako je tomu v súčasnosti. Zábradlie možno v nejakej forme bude alebo nebude.
26. september 2022

Roman Šimo

Aktuálne prebieha montáž nového premostenia. Montáž požadovaného zábradlia či dobudovanie cyklotrasou je zatiaľ pravdepodobne v neistých termínoch.
06. december 2023

Roman Šimo

Doriešenie priestoru, bude možno súčasťou prepojenia s pripravovanou cyklotrasou Dobšinského - Nanterská ul..
04. apríl 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet. Zábradlie sa osádzať nebude. Podnet uzatvárame na portáli Odkaz pre starostu. Ak budete chcieť opätovne riešiť podnet, zadajte ho prostredníctvom webovej stránky mesta Žilina - ikona Podnet pre mesto. Mesto Žilina

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania