Námestie Ľudovíta Fullu-trávnatá plocha-vyjazdené koľaje

Zodpovednosť za riešenie: Iný subjekt

Vyriešený
meno
Roman Šimo 22. októbra 2019

Vychodená, vyjazdená časť trávnika pri predajni. Pozemok, by mal patriť práve jej majiteľovi, no priestor tam "bije" do očí. Pravdepodobne to vzniklo vďaka zásobovacím autám a samozrejme ľuďom sa prispôsobujúcim takému stavu. Prosím teda vyzvať fi. Libex v zmysle, či plánuje úpravu terénu formou chodníka, alebo terén upraví zatrávnením. Nevyzerá to tam naozaj pekne a to ani s ohľadom na predajňu potravín.

06. november 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet. Po preverení situácie bolo zistené, že uvedený pozemok nie je vo vlastníctve mesta, ale patrí k priľahlej predajni a teda je v súkromnom vlastníctve. Z uvedeného dôvodu mesto nemá kompetencie vyzývať majiteľa, aby vyjazdené koľaje upravil. Za daný stav pozemku zodpovedá predovšetkým jeho vlastník, ktorý má zabezpečiť jeho pravidelnú údržbu. Mesto Žilina.

Mgr. Andrea Bialoňová, odbor tlačový a zahraničných vecí MsÚ Žilina
06. november 2019

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,
podnet sme preposlali zodpovednej spoločnosti.

S pozdravom
administrátor Odkazu pre starostu pre Žilinu
10. február 2020

Roman

Aktuálny pohľad naznačuje, že blato sa v mokrom počasí z tohto pozemku roznáša všade naokolo.
21. január 2021

Roman Šimo

Na uvedenom mieste sú momentálne osadené na časti pozemku zábrany s upozornením. Ešte to nemožno v tomto zimnom období považovať za vyriešené. Je potrebné počkať asi na obdobie jari a leta tohto roku. Objavil sa však konečne náznak zlepšenia a hlavne skrášlenia rozľahlého priestoru vedľa predajne.
27. jún 2021

Roman Šimo

Tabuľka vybledla. Tráva sa chytá pomaly, ale autá tam zjavne tak často nechodia.

V uplynulých dňoch bola zverejnená urbanistická štúdia, kde je uvedená v týchto miestach zeleň či trvalkové záhony. Je to však súkromný pozemok a tak je v budúcnosti otázna revitalizácia.
26. august 2021

Roman Šimo

Prístup na pozemok bol z jednej strany zabezpečený stĺpikmi, i keď tabuľka už medzitým vybledla. Tráva postupne musí dorásť. Z druhej strany sú vyjazdené koľaje asi z dôvodu, keď zásobujú predajňu. Nie som si istý, či vydrží aspoň tento stav, aj keď sa jedná o súkromný pozemok. Môže sa teda označiť ako vyriešené.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania