Košická-chodník-chýbajúci

Zodpovednosť za riešenie: Žilina

Uzavretý
meno
Roman Šimo 22. októbra 2019

Neviem z akého dôvodu, ale chodník v smere od ul. Sv. Cyrila a Metoda - Rosinky, vedúci popri ceste Košická, v istom momente skončí a potom už pre chodcov nastáva čas turistiky. Neviem teda, či sa plánuje rozšírenie cesty, no tento stav nie je dobrý. Buď je chodník, alebo nie je. Možno by sa tam hodil cyklochodník spájajúci Celulózku od ul. Sv. Cyrila a Metoda. Tým, by sa obišla hlavná cesta vedúca okolo papierní a to aj z druhej strany.

22. október 2019

Roman

Vyústenie trasy v Celulózke pod mostom.
23. október 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet. V súčasnosti nezvažujeme dobudovanie chodníka v uvedenej lokalite. Podnet sme zaevidovali a jeho realizáciu zvážime v ďalšom období v závislosti na finančných prostriedkoch samosprávy. Mesto Žilina.
Kto? Odbor dopravy, MsÚ Žilina

Mgr. Andrea Bialoňová, odbor tlačový a zahraničných vecí, MsÚ Žilina
23. október 2019

Roman Šimo

Ďakujem za odpoveď. Chybu z minulosti však je potrebné doriešiť a preto budem zatiaľ veriť, že sa nejedná iba o pravidelnú "formulku" a samospráva sa uvedeným problémom bude naozaj zaoberať.
13. február 2020

Matúš 👍

V projekte nového autoservisu pod mostom v Celulózke ma zaujala ružová cesta o šírke 3 metre, ktorá vedie práve sem hore, okolo Košickej. Len na okraj: Zaujímavá je aj poznámka "rozšírenie cyklochodníka", ktorý tam ale na tej strane cesty pri budúcej budove nie je (a nie je tým myslená asi ani táto ružová cesta). Žiaľ, projekt nemám, ale len tento screen zo Žilinaku.
24. november 2020

Roman Šimo

Variant cyklochodníka v smere od kruhovej križovatky Pri Celulózke po hlavnú križovatku Košická:
04. apríl 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet. Doplnenie chodníka momentálne nebudeme realizovať, nakoľko v aktuálnom období neboli vyčlenené prostriedky dobudovanie chodníka. Podnet uzatvárame na portáli Odkaz pre starostu. Ak budete chcieť opätovne riešiť podnet, zadajte ho prostredníctvom webovej stránky mesta Žilina - ikona Podnet pre mesto. Mesto Žilina

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania