Nábrežná-detské ihrisko-potrebná údržba

Zodpovednosť za riešenie: Žilina

Uzavretý
meno
Roman Šimo 25. októbra 2019

Roky zanedbané ihrisko pri potoku Rosinka. Neviem, ako je to presne s pozemkami, no mohol by sa zrevitalizovať celý ten priestor s priamym napojením na ul Bagarová či na smer popod most k Celulózke (Vodné dielo). Teraz sa tam nanajvýš schádza mládež za iným účelom. Územie je naozaj súce pre aktivity zamerané na oddych a zábavu detí.

08. november 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet. Samospráva plánuje riešiť detské ihriská koncepčne a komplexne v rámci celého mesta. Mesto má v pláne riešiť detské ihriská koncepčne a komplexne po celom meste. V súčasnosti sa nezvažuje oprava uvedených prvkov z tohto detského ihriska. Občanom odporúčame, aby v takýchto prípadoch komunikovali s poslancami za svoj volebný obvod, ktorí dobre poznajú miestne pomery a aj na základe ich požiadaviek, môžu byť tieto podnety zohľadnené pri tvorbe investičného plánu na ďalšie obdobie. Mesto Žilina.
Kto? Odbor investičný, MsÚ Žilina

Mgr. Andrea Bialoňová, odbor tlačový a zahraničných vecí MsÚ Žilina
08. november 2019

Roman Šimo

Môže byť pravda, že tamojším obyvateľom ani ihrisko chýbať nemusí, keďže majú rodinné domy a záhrady. Na prechádzky s deťmi možno ani veľa nechodia. Beriem na vedomie, že v prvom rade sa o to majú zaujímať ľudia tam bývajúci. Je však škoda toho priestoru. Odpoveď samosprávy však nie je celkom rozumná. Vyplýva z nej totiž, že necháme uvedené herné prvky zhrdzavieť, rozpadnúť. No, neviem, či to je najrozumnejšie riešenie. Na druhej strane, poslanci a hlavne dlhoroční, to majú mať zmapované. Či to v minulosti riešili, nie je mi známe.
10. november 2019

Matúš 👍

Ide o mestský pozemok. Tento priestor si to vyslovene žiada byť využitý na rekreáciu. Umocňuje to aj blízkosť vody.
02. august 2020

Roman Šimo

Aktuálne vhodné miesto na " párty" mládeže.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania