Smreková-neporiadok a odpadky-neodpratané lístie

Zodpovednosť za riešenie: Žilina

Vyriešený
meno
Katarína 27. októbra 2019

Nepohrabané lístie tak ako v celej Žiline...

06. november 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet. Uvedený stav evidujeme, pričom čistenie tejto lokality zabezpečíme v blízkej dobe. S jesennou údržbou v Žiline začíname každoročne v čase, keď je už opadaná väčšina lístia zo stromov. Niektoré lokality, hlavne centrum mesta, sa čistia priebežne strojným a ručným zametaním. Ostatné lokality čistíme po opadaní väčšiny lístia. Týka sa to nielen chodníkov, ale aj trávnikov. Harmonogram čistenia jednotlivých mestských komunikácií je pre občanov dostupný na internetovej stránke mesta: http://www.zilina.sk/mesto-zilina-uradna-tabula-mesta-prehlad-sluzieb-pre-mesto. Mesto Žilina.
Kto? Odbor životného prostredia, MsÚ Žilina
Kedy? november 2019

Mgr. Andrea Bialoňová, odbor tlačový a zahraničných vecí, MsÚ Žilina
04. december 2019

Katarína

Je 4.12. a lístie ešte stále nebolo pohrabané. Medzičasom už začalo hniť. Včera na neho padol prvý sneh. Prečo sa nemohlo pohrabať v čase uverejnenia môjho podnetu, kedy bolo suché a bolo na to aj vhodné počasie? Píšete, že začínate s jesennou údržbou každoročne, keď je už opadaná väčšina lístia, no očividne začínate neskoro. Z mojich fotiek je jasne vidno, že stromy sú už skoro celé opadané. Mali by ste tento čas minimálne po budúce roky prehodnotiť. Toto nie je totiž problém len tohtoročnej jesene, ale problém každoročný.
04. december 2019

Matúš 👍

Hrabanie lístia z trávnikov je škoda času a peňazí. Lístie sa rýchlo rozloží samo a dodá do pôdy živiny. Netreba žiť v sterilnom prostredí. Iné je to na chodníkoch a cestách, kde lístie môže spôsobiť problém so zjazdnosťou alebo upchanín kanálov.
09. december 2019

Katarína

Lístie bolo dnes (9.12.) konečne pohrabané, čiže jesenná údržba prebehla dva týždne pred Vianocami. Keby bola klasická zima so snehom, ostane to lístie takto do jari. Veľmi zle nastavený harmonogram...

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania