Suvorovova-semafor-nefunkčný

Zodpovednosť za riešenie: Žilina

Vyriešený
meno
Tamara 30. októbra 2019

Na križovatke ulíc Suvorovova, Juraja Fándlyho a Komenského sú nefunkčné dva semafory riadiace dopravu ulice Suvorovova. Chodci na priechode pre chodcov pri Žilinskom samosprávnom kraji narazia na dva nefunkčné označovače, ktoré im prednosť na priechode nedajú, pretože sú nefunkčné. Ani počas vypnutia semaforov na označovačoch nehlásia zmenu. Označovače

30. október 2019

Martin

Tlačítka síce nereagujú ani nesvietia, ale ich nefunkčnosť nemá nijaký vplyv na to, kedy a či dostanú chodci na tomto priechode zelenú. Na tejto križovatke (aj viacerých iných) nabiehajú zelené na priechodoch križujúcich vedľajšie cesty automaticky.
V tomto konkrétnom prípade naskočí chodcom zelená spolu so zelenou pre autá idúcim po Komenského v smere z centra na Hliny a trvá väčšinou okolo 20 sekúnd.
14. november 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet, ktorý sme poslali zodpovedným osobám na riešenie. Mesto Žilina.
Kto? Odbor dopravy, MsÚ Žilina

Mgr. Andrea Bialoňová, odbor tlačový a zahraničných vecí MsÚ Žilina
14. február 2020

Roman Šimo

Neviem, či sú niekedy v priebehu dňa semafory zapnuté, ale vždy keď tadiaľ prechádzam, blikajú stále iba oranžovo. Sú teda stále nefunkčné?
14. február 2020

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,
podnet sme opäť poslali samospráve.

S pozdravom
administrátor Odkazu pre starostu pre Žilinu
14. február 2020

Martin

Sú zapnuté v školské dní od 7:00-8:00 a 14:00-16:00.

V uplynulých dňoch pribudlo značenie sietí, čo pravdepodobne signalizuje blížiacu sa rekonštrukciu tejto križovatky. Ako už bolo spomenuté, dôjde k rozšíreniu o jeden jazdný pruh na troch ramenách tejto križovatky. Som zvedavý, ako to príjmu obyvatelia neďalekých bytových domov, keďže im ubudne nemalý počet parkovacích miest, ako aj zeleň. Mám obavy, či to bolo zo strany mesta s dotknutými občanmi vôbec odkomunikované. K zlepšeniu priepustnosti by pritom pomohlo, aj keby boli rozšírené iba oba hlavné smery.
15. február 2020

Roman Šimo

Ďakujem Martin za vysvetlenie. O ničom som tiež vedel a niečo som si všimol. Uvidíme, aký bude konečný výsledok. Všetko sa v posledných rokoch mení, ale často nie k lepšiemu. Motorizmus ničí toto mesto, čo je asi daň za dobu, v ktorej žijeme.
15. február 2020

Roman Šimo

Okrem toho, mesto by mohlo podať informáciu a možno sa potom podnet uzavrie. Problém totiž zostáva nevysvetleny kompetentnými.
15. február 2020

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,
podnet sme opäť poslali samospráve.

S pozdravom
administrátor Odkazu pre starostu pre Žilinu
18. február 2020

Martin

Zo značenia vyplýva, že na Fándlyho ulici budú o kúsok preložené aj niektoré stĺpy verejného osvetlenia, ktoré boli v rámci rekonštrukcie osadené iba nedávno. Opäť sa aj na tomto príklade potvrdzuje nekoncepčnosť. Veď o oboch aktivitách (rekonštrukcia osvetlenia aj križovatky) sa výhľadovo uvažovalo už dlhšiu dobu.

Okrem toho, v týchto miestach to vyzerá na slušný slalom, najmä s kočíkmi: https://goo.gl/maps/dQu6jSe2cmZkYAENA
Chodník bude o polovicu užší, čo by ešte nevadilo, no v smere z centra bude najprv v ľavej časti lampa a neďaleko od nej trocha napravo, ale nie ďaleko od stredu chodníka, je zaznačený stĺp signalizácie. Rovnako sa evidentne nepočíta s obnovením predsadených stop-čiar pre cyklistov. Uvidíme tiež, akú životnosť bude mať detekčná slučka v križovatke, ktorá sa nachádza v miestach častých výkopov a opráv potrubia. Možno je na škodu aj to, že odbočovací pruh na Komenského v smere z centra nemôže byť dlhší, no ak priestor nepustí, treba to rešpektovať.

Na tomto odkaze je k dispozícii nákres: https://www.uvo.gov.sk/vyhladavanie-dokumentov/document/910172/content/747533/download
Ak by odkaz nefungoval, treba klikať na súbor P3b_6 Suvorovova.pdf na odkaze https://www.uvo.gov.sk/vyhladavanie-dokumentov/detail/910172
07. marec 2020

Martin

Vo vzťahu k zeleni je aspoň potešujúca informácia, že stromy nemajú byť vyrúbané, ale presadené. Druhá vec, ako sa nakoniec ujmú na novom mieste.
15. apríl 2020

Martin

Musím poopraviť informáciu o presadení stromov. Presadené mali byť tie na Komenského. Na Fándlyho došlo k výrubu.
Podľa komentárov zo sociálnych sietí vyzerá, že s obyvateľmi tieto zmeny nikto vopred nekomunikoval. Úradnú tabuľu asi veľa ľudí z vlastnej iniciatívy nesleduje.
16. jún 2020

Silvia Laščiaková

Juraja Fándlyho-semafor-nefunkčný

Dobrý deň, semafor aj naďalej nefunguje i napriek rozširovaniu cesty a tento úsek je dosť nebezpečný, hlavne cez priechod pre chodcov ( deti , ktoré už opäť chodia do školy, sú vystavené nebezpečným dopravným situáciám) bola by som rada, keby sa tento problém čo najskôr vyriešil, nech sa prídite nešťastiu . Za skoré vybavenie vopred ďakujem.
16. jún 2020

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,
podnet sme opäť poslali samospráve.

S pozdravom
administrátor Odkazu pre starostu pre Žilinu
15. október 2020

Martin

Podnet týkajúci sa nereagujúceho tlačítka je už neaktuálny. Križovatka prešla prestavbou a na novej signalizácii tlačítka fungujú.
Tento "školský" semafor je v prevádzke v nezmenených časoch 7.-8. a 14.-16. h.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania